Home » Vađenje šrafova i ploča iz kosti

Vadjenje šrafova i pločica iz kosti

vađenje šrafova iz kosti

Vadjenje šrafova iz kosti

 

Odstranjivanje ortopedskih implantata iz kostiju i zglobova

Vadjenje šrafova pločica klinova šipki igala žica iz kosti ruke noge, kolena, skocnog zgloba, potkolenice, femura, kuka, ramena, lakta, ručnog zgloba.

U Dr Dren ortopediji odstranjivanje ortopedskih implantata, pločica, šrafova i ostalih je jedna od naših češćih intervencija. 

Iako se obično kaže ,,potrebno je vađenje šrafova iz kosti,, postoje različiti ortopedski implantati. Možete da nam se obratite u vezi vađenja svih vrsta ortopedskih implantata, bilo gde i kada da su postavljeni.

ortopedski šrafovi vađenje šrafova iz kostiju

Ukoliko postoje opravdani razlozi, odstranjujemo sve vrste ortopedskih  šrafova, pločica, klinova žica, igala i ostalih ortopedskih implantata.

Imamo izuzetno veliku i uspešnu seriju operacija uklanjanja raznih šrafova i pločica u bezbednoj lokalnoj anesteziji. Posle koje nije neophodno ni najmanje zadržavanje u bolnici.

Odstranjivanje ortopedskih implantata

Postoje brojna stanja kad je potrebno odstraniti, izvaditi ortopedski materijal. Odnosno kad je potrebno i preporučeno da se  izvade šravovi, ploče pločice ili klinovi iz ruke ili noge.

vađenje klinova iz kosti

U najvećem broju slučajeva se ove intervencije izvode kad je prelom zarastao, kad nema više potrebe za njim ili kad je implantacioni materijal oštećen, prelomljen, razlabavljen i stvara probleme bilo koje vrste.

U Dr Dren ove operacije izvodimo u lokalnoj anesteziji kao jednodnevnu hirurgiju.

Objašnjenje je u tome da je sposobnom ortopedu koji poseduje adekvatne instrumente daleko lakše i jednostavnije i brže da materijal odstrani nego primarno postavi.

Ponekad iz različitih razloga materijal ne može ili ne treba da se odstranjuje. U svakom slučaju neophodno je da se o intervenciji prethodno informišete. 

šrafovi pločice kosti ortopedija vađenje odstranjivanje

Ukoliko imate neki ortopedski materijal u svom telu a želite da ga odstranite možete da nam se javite. Na pregledu možete da dobijete sve informacije u vezi stanja i vađenja.

Cene za odstranjivanje ortopedskih implantata kreću od 200 e (plaćanja su u din).


za Dr Dren Ortoped
doc dr sc med D. Radoičić

 

Centar za opštu ortopediju

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija

 

Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd

 

telefoni:

 

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Akcija
PRP terapija koleno kuk rame

PRP terapija 15 000 injekcija po kolenu, kuku, ramenu, laktu ili skočnom zglobu sa ili bez UZ. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP

Akcija
PRP i Hijaluron Cellular matrix

za oštećenja kolena i kuka ili ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje koleno 26000 kuk 28000. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP + Hijaluron

9 thoughts on “Vadjenje šrafova i pločica iz kosti”

 1. Poštovanje,
  koliko dugo moraju da se drze srafovi u nozi i dali mogu privatno da ih skinem hvala unapred
  operacija je bila pre 9 meseci ima jedna šipka i 9 šrafova levi čukalj na skočnom zglobu je bio prelom.

  1. Poštovani,
   Možemo da vam u Dr Dren uklonimo sve vrste šrafova ,,šipki,, i pločica iz ruke ili noge. pretpostavljamo da je kod vas bio u pitanju maleolarni prelom skočnog zgloba u tj prelom maleolusa, 9 meseci je nekad dovoljno za zarastanje ali najbolje da nam se javite i zakažete pregled sa rendgen snimcima noge

   Dobićete sve informacije u vezi skidanje šrafova kao i pravog vremena za to.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

  2. Poštovani,
   Možemo da vam u Dr Dren uklonimo sve vrste šrafova ,,šipki,, i pločica iz ruke ili noge. pretpostavljamo da je kod vas bio u pitanju maleolarni prelom skočnog zgloba u tj prelom maleolusa, 9 meseci je nekad dovoljno za zarastanje ali najbolje je da nam se javite i zakažete pregled sa rendgen snimcima noge

   Dobićete sve informacije u vezi skidanje šrafova kao i pravog vremena za to.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. Moj unuk je pre dve godine polomio potkolenicnu kost i stavljena mu je sipka i 7 srafova,kao i zice.danas je pokusano vadjenje ali je moglo da se izvade samo 4 srafa a ostalo nije moglo.Sraslo je sa kostima.Unuk ima 20 godina.
  Molim vas da mi odgovorite hoce li mu predstavljati smetnju u zivotu sto je sipka,srafovi i zica ostala?
  Jako sam zabrinuta .Unapred hvala!

  1. Poštovani,
   dešava se da neko negde ne može da izvadi neki materijal (igle, žice ploča šrafove i sl.) iz kosti.
   Na osnovu dostavljenih informacija ne možemo da odgovorimo da li će mu to što je ostalo u kostima smetati, zavisi i od čega je taj materijal i kako i gde stoji.

   U svakom slučaju vaš unuk može da zakaže preged kod naši doktora i da dobije informaciju o tome da li će smetati kao i koliko bi koštalo da se u potpunosti odstrani.

   Mi ne odbijamo bilo kakvo vađenje ortopedskog materijala ukoliko ima medicinskih razloga da se odstrani.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Bajić Živorad

  Poštovani,

  Da li mi mozete odgovoriti da li je neophodno vaditi vijke posle operacije skočnog zgloba pri kojoj su mi ugrađena tri vijka.

  Postoje suprotna mišljenja neki doktori su da to treba vaditi a drugi ne.Od operacije je prošlo 60 dana i ja već sa fizio terapeutom radim vezbe na ojačanju muskulature i pokretljivosti zgloba,nemam otoka i pri osloncu sa 50%ne osećam bol.

  Zabranjeno mi je kretanje pa Vas molim za Vaše mišljenje da li treba vaditi te vijke i ako treba da li se to može prolongirati. U koliko je to po Vasem mišljenju neophodno odstraniti vijke mogu li to uraditi kod Vas.
  Šaljem vam i snimak zgloba 30 dana posle operacije

  Pozdrav
  Bajić

  1. Poštovani,
   informisali smo doktora da ste već operisani negde
   doktor je video vašu poruku i snimke,
   sve mu je jasno kao i šta je potrebno da se učini. Sve u vezi preloma skočnog zgloba i svih komplikacija nakon operacija preloma skočnog zgloba može da se obavi u Dr Dren Ortopediji.

   Najbolje je ukoliko ste u mogućnosti, da dođete na pregled i dobićete sve odgovore.

   Srdačni pozdrav

   Dr Dren Ortopedija

   telefoni 069 693 640 i 011 408 1927

 4. Radovam Mirkovic

  Postovani
  Nakon preloma obe kosti iznad rucnog zgloba,ugradjena plocica,titanijum,u obliku slova G,sa 5 srafova sada se navrsava 2 godine,i licno mi smeta,da li se to vadi

  1. Poštovani
   Da svaki materijal koji vam smeta se nakon saniranja preloma odstranjuje.
   Možete da nam se javite potrudićemo se da vam obezbedimo termin koji vam najviše odgovara.

   Hvala Srdačni pozdrav Dr Dren Ortopedija
   telefoni 069 693 640 i 011 407 1522

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *