Vadjenje srafova plocica klinova 

vadjenje srafa iz kosti

Odstranjivanje ortopedskih implantata iz kostiju


vađenje srafova iz noge vađenje srafova iz ruke

Ortopedija Dr Dren

Ortopedska hirurgija i traumatologija


+381 69 693 640
+381 11 408 1927


drdren@hotmail.com
office@drdren.com

Vadjenje srafova plocica klinova sipki iz kosti ruke noge skocnog zgloba potkolenice femura kuka ramena lakta

U Dr Dren, ukoliko postoje opravdani razlozi, odstranjujemo sve vrste ortopedskih  šrafova, pločica, klinova žica, igala i ostalih ortopedskih implantata.Odstranjivanje ortopedskih implantata

Postoje brojna stanja kad je potrebno odstraniti, izvaditi ortopedski materijal, odnosno kad je potrebno i preporučeno da se  izvade šravovi, ploče pločice ili klinovi iz ruke ili noge.


U najvećem broju slučajeva se ove intervencije izvode kad je prelom zarastao, kad nema više potrebe za njim ili kad je implantacioni materijal oštećen, prelomljen, razlabavljen i stvara probleme bilo koje vrste.

Najčešće se ove operacije izvode u lokalnoj anesteziji kao jednodnevna hirurgija. Objašnjenje je u tome da je daleko lakše i jednostavnije i brže da se materijal odstrani nego primarno postavi.


Ponekad iz različitih razloga materijal ne može ili ne treba da se odstranjuje, u svakom slučaju neophodno je da se o intervenciji prethodno informišete. 


Ukoliko imate neki ortopedski materijal u svom telu a želite da ga odstranite možete da nam se javite kako bi na pregledu dobili sve informacije u vezi stanja i vađenja.
za Dr Dren Ortoped
doc dr sc med D. Radoičič