Home » Sindrom karpalnog kanala

Sindrom karpalnog tunela Sindrom karpalnog kanala

sindrom karpalnog tunela sindrom karpalnog kanala

Sindrom karpalnog tunela  Sindrom karpalnog kanala

Lečenje i operacija karpalnog tunela

Hirurško lečenje sindroma karpalnog tunela

Sindrom karpalnog tunela sy canalis carpalis

Sindrom karpalnog tunela je često bolno stanje. Nekad je potrebna mala intervencija da bi se problem otklonio. 

U Dr Dren operacija sindroma karpalnog tunela u je jedna od operacija koje izvodimo često i uspešno, minimalno invazivno u bezbednoj lokalnoj anesteziji.  Praćeno brzom i uspešnom rehabilitacijom. Odmah nakon intervencije možete da napustite ordinaciju. Možete da nam se obratite u vezi primarne i revizione operacije sindroma karpalnog tunela. 

U Dr Dren smo često u prilici da dijagnostikujemo lečimo i kad je potrebno operišemo sindrom karpalnog tunela, i to od najjednostavnijih do revizionih operacija.

sindrom karpalnog tunela medijanus nerv

U narednom periodu cena operacije karpalnog tunela u Dr Dren je 300 e odnosno 36 000 din. (sva plaćanja su u dinarima).

U Dr Dren nam se često javljaju i pacijenti sa čak dugogodišnjim tegobama, obično po preporuci. Često u dužem periodu nisu uspeli da reše problem ili koji su već negde primarno lečeni, ali se nešto dogodilo pa nije došlo do željenog uspešnog oporavka.

Sindrom karpalnog kanala glavne tegobe

Ispoljava se brojnim tegobama, bolovima, promenama u osetljivosti, parestezijama (trnjenje, peckanje) i mišićnom slabošću  u predelu šake i podlaktice.

Bol u šaci Bol u ručnom zglobu Bol u prstima ruke

Sindrom karpalnog kanala – Anatomija

Nervus medianus prolazi kroz kanal ručja – karpalni kanal. Sindrom karpalnog kanala  nastaje pritiskom  na središnji živac (lat. nervus medianus) u području karpalnog kanala (lat. canalis carpi). Smanjenje prostora ili povećanje sadržaja u kanalu mogu dovesti do povećanog pritiska na nerv medianus.

sindrom karpalnog tunela simptomi

Uzrok nastanka sindroma karpalnog tunela

U većini slučajeva ne može se sa potpunom sigurnošću identifikovati uzrok. Obzirom da se radi o relativno malom anatomskom prostoru sa brojnim elementima, svaki neželjeni nadražaj kao što je povreda, upala, degenerativna promena, spoljašnji pritisak na tunel, može izazvati povećanje  pritiska na nerv medianus. 

Do kompresije n.medianusa može doći kod nekih nakon povreda i preloma ruke i podlaktice, endokrinoloških, reumatoloških i hematoloških bolesti (miksedem, akromegalija, reumatoidni arthritis, dijaliza). 

Poznati faktor rizika za nastanak bolesti je pojačana upotreba ručnog zgloba. Sindrom se češće javlja kod osoba koje dugotrajno rade za kompjuterom i u nekim zemljama smatra se profesionalnom bolešću.

Sindrom karpalnog tunela

Operacija sindroma karpalnog tunela u lokalnoj anesteziji sa kontrolama 36 000 dinara.
Karpalni tunel
Sindrom karpalnog tunela operacija
operacija u lokalnoj anesteziji brzo bezbedno bez nepotrebnog čekanja i odlaganja
Pozovite za više informacija
Karpalni tunel pritisak na nerv
Kad je potrebna operacija sindroma karpalnog tunela može da se izvede u Dr Dren Ortopediji u bezbednoj lokalnoj anesteziji sa brzim oporavkom.
kontakt zaviše informacija
Sindrom karpalnog tunela
Mala intervencija rešava veliki problem. čak i kod brojna pridružena stanja uz adekvatnu pripremu ne predstavljaju prepreku za operaciju
kontakt za više informacija
Previous
Next

Simptomi sindroma karpalnog tunela

Prvi simptom obično je smanjenje osetljivosti u području šake koju inervira živac. Bol se javlja ili pojačava noću. Osećaji mravinjanja, trnjenja ili peckanja mogu se javljati spontano ili pri promenama položaja šake (maksimalna fleksija ili ekstenzija). S vremenom dolazi do razvoja mišićne slabosti i atrofije mišića. 

Trnjenje i osećaj žarenja su tipično u zoni  prva triprsta i polovini četvrtog prsta šake i bol je naročito izražen noću. Bolovi mogu da zahvate samo jedan, dva ili deo prsta. Bol i trnjenje se ponekad šire u dlan i prste, ali se mogu i u lakat i rame. 

Ako je kompresija dugotrajna ili intezivna dolazi do promena na mišićima šake, oni hipotrofiraju što dovodi do gubitka snage i nesigurnosti pri hvatanju prstima i slabljenja i gubitka osećaja.

sindrom karpalnog kanala

Dijagnoza karpalnog tunela

se može postaviti na temelju kliničkog nalaza u zoni inervacije n.medianusa (poremećaji osetljivosti, smanjenje pokretljivosti i atrofija mišića tenara, noćni bol). U dijagnozi mogu da pomognu klinički testovi: Phalenov i Tinelov test. Veoma korisna dijagnostička metoda je elektromioneurografija (EMNG) tj. merenje brzine sprovođenja impulsa kroz n. medianus. Na mestu kompresije nerva postojaće jasno usporenje brzine sprovođenja impulsa.

karpalni tunel dijagnoza

Sindrom karpalnog tunela Lečenje

Ukoliko su bolovi dugotrajni i uporni prednost se daje operativnom lečenju. Operacija karpalnog tunela se preduzima u slučaju da je uzok sindroma mehanička kompresija.

Pravovremeno postavljena indikacija za hirurško lečenje može pozitivno uticati na postoperativne rezultate. Operativni zahvat treba obaviti pre nego što živac bude nepovratno oštećen. Zbog toga je preporučljivo što pre potražiti stručno mišljenje hirurga. Jer veća oštećenja živca mogu nastati već pola godine nakon pojave prvih simptoma.

sindrom karpalnog tunela operacija oporavak 

Koliko traje oporavak posle operacije karpalnog tunela

oporavak nerva počinje odmah posle operacije. Ali je uslovljen brojnim faktorima najviše stepenom i dužinom trajanja kompresije, odnosno trajanjem tegoba. Takođe i pravilnom postoperativnom rehabilitacijom. Često je oporavak iznenađujuće brz sa olakšanjem koje se oseti od prvog dana.

sindrom karpalnog tunela

Kako izgleda operacija karpalnog tunela – operacija u lokalnoj anesteziji

Preko malog pristupa na dlanu  presecaju se vlakna poprečnog karpalnog ligamenta i oslobodi nerv medianus. U Dr Dren operaciju karpal tunel sindroma obavljamo često i sa velikim uspehom. Kao jednodnevnu intervenciju, ambulantno, u lokalnoj anesteziji, nakon koje nije potrebno ni najmanje zadržavanje u ordinaciji. 

sindroim karpalnog tunela oporavak operacija

operacija karpalnog tunela oporavak operacija karpalnog tunela iskustva sindrom karpalnog tunela operacija cena

centar za šaku i ručni zglob

za Dr Dren

Dr Radoičić D. ortopedski hirurg

Sadržaj

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija

 

Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd

 

telefoni:

 

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

6 thoughts on “Sindrom karpalnog tunela Sindrom karpalnog kanala”

 1. ne želim da kažem

  Poštovani Dren Ortopedija
  vidim da imate akciju za karpalni tunel. Već sam operisala desnu ruku kod dr Radojčića, a odavno mi je potrebna operacija karpalnog tunela i leve ali stalno odlažem.

  Ako je u toku akcija ja bih iskoristila popust ali me zanima ako je akcija da li za tu cenu operaciju radi dr Radojčić isto u lokalnoj anesteziji ili je u pitanju neki jeftiniji doktor početnik??

  Hvala

  1. Poštovani, drago nam je da ste zadovoljni prvom operacijom sindroma karpalnog tunela kod dr Radoičića.
   Ne brinite nema početnika, bez obzira na akciju, kad zakazujete vi tražite odnosno birate kod kog doktora želite.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. Dubravka Popović

  Poštovanje
  trebala bi mi operacija karpalnog tunela ali stalno odlažem odlažem.

  Već dugo imam bolove i trnce a od pre par meseci i atrofiju oslabljenje. emng testiranje obe ruke je od pre dve godine tad je bilo oštećenje nerva na obe ruke i još tad mi je rečeno da mora operacija.
  Zanima me da li se može uraditi kod vas, imam reumatoidni artrit, i neke tegobe sa plućima i srcem ali to uspešno kontrolišem. Pored terapije pronizon i metotreksat uzimam i Xarelto. Šta mi je sve potrebno od analiza ako bi uopšte vaš doktor prihvatio slučaj.

  Hvala

  1. Poštovani,
   da operacija sindroma karpalnog tunela može da se uradi u Dr Dren, do sada smo imali priličan broj pacijenata reumatoidnim artritisom i drugim pridruženim stanjima. Obično reumatoidni artritis i lekovi koje ste naveli nisu prepreka za operaciju kod nas.

   Najbolje je da nas nazovete i dobićete sve detaljne informacije u vezi pripreme i planiranja za vaš slučaj.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Vojislava Miladinovič

  Poštovanje
  koliko mi je potrebno meseci za oporavak posle operacije karpalnog tunela, da li radite karpalni tunel obe šake odjednom, pošto bih ako može to rešila odjednom
  Da li je ista cena ako se rade obe ruke ili je manje
  koliko je potrebno kontrola i koliko dodatno to košta

  Hvala

  1. Poštovani
   Oporavak posle operacije sindroma karpalnog tunela u Dr Dren je vrlo brz i ne radi se o mesecima, vec je najčešće u pitanju, u zavisnosti od preop. nalaza, desetak dana do par nedelja.
   Cena za tretman karpalnog kanala jedne šake je 36 000 din.
   U tu cenu su ukljucene sve kontrole unutar 2 nedelje i skidanja konaca. Ne naplaćujemo dodatno.

   Hvala
   Srdacni pozdrav
   Dr Dren
   Telefon 011 407 1522

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *