ruptura bicepsa oporavak operacija

Ruptura bicepsa pucanje bicepsa tetive

Raskid bicepsa Ruptura bicepsa operacija

Ruptura distalne tetive bicepsa nadlaktice 
ruptura m. bicipitis brachii

Ruptura bicepsa 

je sve češća povreda a radi se o raskidu pucanju tetive mišića bicepsa. U Dr Dren ortopediji operacija rupture je jedna od naših češćih i izuzetno uspešnih intervencija. Možete da nam se obratite u vezi primarne i revizione operacije pokidanog bicepsa.

Iako se radi o povredi koja se primarno tretira operacijom, sve češće nam se javljaju pacijenti koji su dugo čekali ili probali da ovaj problem neoperativno ili neadekvatnom operacijom. Pokušaćemo da vam pružimo adekvatne informacije u vezi ovog problema.

Ruptura tetive bicepsa preporuke

Ukoliko ste za nas dobili preporuku od kolega ortopeda to nije slučajno. Po našim saznanjima Dr Dren, odnosno Dr Radoičić, imamo najveće iskustvo i najuspešniju seriju operacija ruptura distalne tetive bicepsa na ovim prostorima. Bilo da su primarne  ili odložene reparacije u pitanju. I to sve operacije bicepsa u Dr Dren su izvedene kao jednodnevna hirurgija.

Ruptura bicepsa ,,gornja i donja tetiva‚‚

Biceps ima donji pripoj za podlakticu to jest distalni i gornji za rame. Delom ta gornja tetiva prolazi kroz zglob ramena. Razlikuje se ruptura proksimalne – gornje i distalne donje tetive bicepsa.

ruptura bicepsa raskid bicepsaRuptura distalne tetive bicepsa se najčešće viđa kod muškaraca. U poslednje vreme i sve češće je viđamo i kod mlađih sportista (profesionalaca ili rekreativnih vežbača u teretanama). 

Nekad je povezana sa upotrebom određenih dodataka koji se koriste za povećanje mišićne mase.

Povrede bicepsa karakteriše bol u laktu ili nadlaktici. Sama povreda je ponekad praćena osećajem pucanja. Razvija se slabost određenih pokreta u laktu sa deformitetom ispupčenjem na nadlaktici.

ruptura bicepsa mri lakat ruptura bicepsa MRI lakta

Operacija bicepsa za aktivne pacijente

Za aktivne pacijente koji žele da nastave bavljenje svojim sportovima preporučuje se operacija rupture bicepsa. Duže odlaganja operacije dovodi do povlačenja tetive i mišića. Što prati određena funkcionalna slabost i ponekad kozmetički vidljiv deformitet na nadlaktici tzv. Popeye znak. Odložena operacija obično zahteva dodatnu rekonstrukciju. Često praćenu dužim oporavkom u odnosu na primarnu reparaciju.

Dr Dren pristup za bicepse

Rutinski izvodimo ove vrlo precizne i zahtevne operacije svežih ruptura bicepsa. Takođe i rekonstruktivne operacije kod hroničhih starih ili kasno dijagnostikovanih raskida.

Dijagnoza rupture bicepsa

se obično lako postavlja, u najvećem broju slučajeva je dovoljan klinički pregled. Verodostojan je jednostavni i gotovo nepogrešivi klinički pregled ako doktor zna šta da ispita. Dodatno se verifikuje i bolje prikazuje ultrazvučnim i MR pregledom. 

ruptura bicepsa povreda bicepsa MR

Često se uradi i rendgen snimak lakta. Jako često u poslednje vreme srećemo pacijente koji se javljaju kasno i kojima nije postavljena prava dijagnoza rupture. Ukoliko sumnjate možete da zakažete pregled. Da proverimo da li je u pitanju ruptura za operaciju ili ne.

Ruptura bicepsa operaacija oba pripoja 

U ortopediji Dr Dren operacija rupture distalne tetive bicepsa se izvodi u lokalnoj blok anesteziji. Modernom minimalno invazivnom tehnikom. Malim rezom na gornjem delu podlaktice. Odnosno malim rezom na ramenu za gornji pripoj.

Sa posebno dizajniranim implantatom koji omogućuje čvrstu i sigurnu fiksaciju bez značajnog footprinta ili kasnije dodatne potrebe za odstranjivanjem implanta.

Cena operacije rupture distalne tetive bicepsa

Obzirom da je to jedno od najčešćih pitanja u vezi obe povrede u Dr Dren cena za operaciju tetive bicepsa – savremenom minimalno invazivnom tehnikom se kreće od e (u din). Potpunu i tačnu informaciju u vezi cene možete da dobijete na pregledu.  

Posle operacije bicepsa

se postavlja imobilizacija ili odgovarajuća ortoza koja omoguje značajno bolji komfor pacijentu. Imobilizacija ili ortoza se nose 4 do 6 nedelja. U nekim slučajevima, kod pacijenata koje smo operisali istog dana po povredi imobilizaciju smo primenjivali i samo dve nedelje.

ruptura bicepsa ortoza za lakat Ortoza za lakat posle operacije bicepsa

U principu što se manje čeka na operaciju i što se bolja operativna tehnika primeni to je i rezultat bolji.    

U galeriji su slike operacija koje smo izveli u skorijem periodu (ortoped dr Radoičić), dobijene su uz pristanak pacijenata i prikazane u svrhu edukacije i informisanja (images copyrighted, viewer discretion is advised).

Ruptura bicepsa Raskid bicepsa Ruptura bicepsa operacija Ruptura distalne tetive bicepsa nadlaktice. 

za Ortopediju Dr Dren

ortopedski hirurg dr Radoičić D.

Centar za rame i lakat

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.

Sadržaj

Podeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
Share on vk

Pregled možete da zakažete

telefon email viber whatsapp

telefonom
+381 69 693640

email-om
drdrenortopedija@gmail.com

Viber-om i Whatsapp-om
+381 69 693 640

Radno vreme

ponedeljak – petak od 10 h do 20 h subota od 09 do 15 h nedeljom po potrebi