Ruptura bicepsa Raskid bicepsa Ruptura bicepsa operacija Ruptura distalne tetive bicepsa nadlaktice

U Dr Dren ortopediji ovo je jedna od naših češćih i izuzetno uspešnih intervencija. Možete da nam se obratite u vezi primarne i revizione operacije pokidanog bicepsa.

Iako se radi o povredi koja se primarno tretira operacijom, sve češće nam se javljaju pacijenti koji su već probali da negde drugo reše ovaj problem neoperativno ili operacijom ali bez uspeha. Pokušaćemo da vam pružimo adekvatne informacije u vezi ovog problema.


Ukoliko ste za nas dobili preporuku od kolega ortopeda to nije slučajno, po našim saznanjima Dr Dren, odnosno Dr Radoičić, imamo najveće iskustvo i najuspešniju seriju operacija ruptura distalne tetive bicepsa na ovim prostorima, bilo da su primarne  ili odložene reparacije u pitanju i to sve izvedene kao jednodnevna hirurgija.


Ruptura distalne tetive bicepsa se najčešće viđa kod muškaraca, u poslednje vreme i sve češće je viđamo i kod mlađih sportista (profesionalaca ili rekreativnih vežbača u teretanama), nekad je povezana sa upotrebom određenih dodataka koji se koriste za povećanje mišićne mase.

Nalaz nakon povrede – bol u laktu ili nadlaktici, sama povreda je ponekad praćena osećajem pucanja, razvija se slabost određenih pokreta u laktu sa deformitetom ispupčenjem na nadlaktici.

Za aktivne pacijente koji žele da nastave bavljenje svojim sportovima preperučuje se operacija rupture bicepsa. Duže odlaganja operacije dovodi do povlačenja tetive i mišića. Što prati određena funkcionalna slabost i ponekad kozmetički vdljiv deformitet na nadlaktici tzv. Popeye znak, i obično zahteva dodatnu rekonstrukciju praćenu dužim oporavkom u odnosu na primarnu reparaciju.


Ortopedija Dr Dren – operacija svežih ruptura bicepsa i rekonstruktivna operacija kod hroničhih starih ili kasno dijagnostikovanih raskida.  

Dijagnoza se obično lako postavlja, u najvećem broju slučajeva je dovoljan klinički pregled (jednostavni i gotovo nepogrešivi hook test) a dodatno se verifikuje i bolje prikazuje ultrazvučnim i MR pregledom. često se uradi i rendgen snimak lakta. Jako često u poslednje vreme srećemo pacijente koji se javljaju kasno i kojima nije postavljena prava dijagnoza rupture, ukoliko sumnjate možete da zakažete pregled da proverimo da li je u pitanju ruptura za operaciju ili ne.

U ortopediji Dr Dren operacija rupture distalne tetive bicepsa se izvodi u lokalnoj blok anesteziji modernom minimalno invazivnom tehnikom malim rezom na gornjem delu podlaktice i sa posebno dizajniranim implantatom koji omogućuje čvrstu i sigurnu fiksaciju bez značajnog footprinta ili kasnije dodatne potrebe za odstranjivanjem implanta.

Posle operacije se postavlja gips ili odgovarajuća ortoza koja omoguje značajno bolji komfor pacijentu, gips ili ortoza se nose 4 do 6 nedelja, u nekim slučajevima, koji su operisani istog dana po povredi smo imobilizaciju primenjivali i samo dve nedelje.

 
U principu što se manje čeka na operaciju i što se bolja operativna tehnika primeni to je i rezultat bolji.   
 


U galeriji su slike operacija koje smo izveli u skorijem periodu (ortoped dr Radoičić), dobijene su uz pristanak pacijenata i prikazane u svrhu edukacije i informisanja (images copyrighted, viewer discretion is advised).za Ortopediju Dr Dren

ortopedski hirurg dr Radoičić D.

Ruptura bicepsa pucanje bicepsa tetive

Raskid bicepsa Ruptura bicepsa operacija

Ruptura distalne tetive bicepsa nadlaktice 
ruptura m. bicipitis brachiiDr Dren ​

Ortopedija i traumatologija


telefoni:​                                                     email:

+381 69 693 640                                 office@drdren.com

+381 11 4081927                               drdren@hotmail.com​