Ruptura bicepsa pucanje bicepsa tetive

Raskid bicepsa Ruptura bicepsa operacija

Ruptura distalne tetive bicepsa nadlaktice 


ruptura m. bicipitis brachiiDr Dren ​

Ortopedija i traumatologija


telefoni:​                                                     email:

+381 69 693 640                                 office@drdren.com

+381 11 4081927                               drdren@hotmail.com​Ruptura bicepsa Raskid bicepsa Ruptura bicepsa operacija Ruptura distalne tetive bicepsa nadlaktice

Ruptura distalne tetive bicepsa se najčešće viđa kod muškaraca u dobi od 40 - 60 godina , mada u poslednje vreme i sve češće je viđam i kod mlađih sportista (oko 30ak godina - profesionalaca ili rekreativnih vežbača u teretanama), nekad je povezana sa upotrebom određenih dodataka koji se koriste za povećanje mišićne mase.

Nalaz nakon povrede – bol u laktu ili nadlaktici, sama povreda je ponekad praćena osećajem pucanja, razvija se slabost određenih pokreta u laktu sa deformitetom ispupčenjem na nadlaktici.

Za aktivne pacijente koji žele da nastave bavljenje svojim sportovima preperučuje se operacija rupture bicepsa. Duže odlaganja operacije dovodi do povlačenja tetive i mišića. Što prati određena funkcionalna slabost i ponekad kozmetički vdljiv deformitet na nadlaktici tzv. Popeye znak, i obično zahteva dodatnu rekonstrukciju praćenu dužim oporavkom u odnosu na primarnu reparaciju.


Ortopedija Dr Dren – operacija svežih ruptura bicepsa i rekonstruktivna operacija kod hroničhih starih ili kasno dijagnostikovanih raskida.  

Po našim saznanjima Dr Dren, odnosno Dr Radoičič, imamo najveću i najuspešniju seriju operacija ruptura distalne tetive bicepsa na ovim prostorima, i to sve izvedene kao jednodnevna hirurgija.


Dijagnoza se obično lako postavlja, u najvećem broju slučajeva je dovoljan klinički pregled (jednostavni i gotovo nepogrešivi hook test) a dodatno se verifikuje i bolje prikazuje ultrazvučnim i MR pregledom. često se uradi i rendgen snimak lakta.

U ortopediji Dr Dren operacija rupture distalne tetive bicepsa se izvodi u lokalnoj blok anestezijim modernom minimalno invazivnom tehnikom malim rezom na gornjem delu podlaktice i sa posebno dizajniranim implantatom koji omogućuje čvrstu i sigurnu fiksaciju bez značajnog footprinta ili kasnije dodatne potrebe za odstranjivanjem endobutton-a.

Posle operacije se postavlja gips ili odgovarajuća ortoza koja omoguje značajno bolji komfor pacijentu, gips ili ortoza se nose 4 do 6 nedelja, u nekim slučajevima, koji su operisani istog dana po povredi smo imobilizaciju primenjivali i samo dve nedelje.

 
U principu što se manje čeka na operaciju i što se bolja operativna tehnika primeni to je i rezultat bolji.   
 


U galeriji su slike operacija koje smo izveli u skorijem periodu (dr Radoičić), dobijene su uz pristanak pacijenata i prikazane u svrhu edukacije i informisanja (images copyrighted, viewer discretion is advised).za Ortopediju Dr Dren

ortopedski hirurg dr Radoičić D.