Home » nehirurška regenerativna ortopedija

Regenerativna ortopedija

Dr Dren Ortopedija

Centar za regenerativnu ortopediju PRP i matične ćelije

Regenerativna ortopedija

Regenerativna ortopedija je vid regenerativne medicine gde se, u vidu sopstvenih matičnih ili stem ćelija odnosno plazme, koriste prirodni potencijali sopstvenog tela za lečenje različitih stanja.

Ovaj relativno novi pristup u lečenju otvara nove mogućnosti za tretman oštećenja zglobova, tetiva, mišića i kostiju, posebno kod artritisa i povreda naročito kod sportskih povreda.

Sve je više razumevanja za primenu regenerativnih metoda u tretmanu brojnih stanja, posebno u ortopediji i nekim drugim oblastima.

Lako su dostupna brojna istraživanja i kvalitetni tekstovi koji se ozbiljno bave temom primene posebno matičnih ćelija i prp-a. Sistemi za primenu ovih bioloških terapija su sve napredniji i bezbedniji, a njihov sadržaj pouzdaniji.

Za sada u Dr Dren možemo da vam predložimo PRP (platelet rich plasma) sa ili bez hijaluronske kiseline i Matične Ćelije iz koštane srži BMC (Bone marrow aspirate concentrate).

Koristimo sertifikovane proverene i pouzdane setove za izdvajanje i primenu ove biološke terapije.


U osnovi postupka terapije matičnim ćelijama i PRP-om je, uz pomoć savremene tehnologije, uzimanje i obrada vaših matičnih ćelija iz koštane srži i/ili plazme i ubacivanje u oštećena mesta kako bi se pokrenuli regenerativni procesi.

Najvažnije prednosti  regenerativnih tretmana –  vaše ćelije ili vaša plazma nema alergija ni neželjenih reakcija, nema stranih tela nema implantata (niti rizika koje nosi ugradnja veštačkih metalnih implantata).

Možete da pročitate više na sledećim vezama

PRP terapija u ortopediji

 

Matične ćelije u ortopediji

Dr Dren Ortopedija

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija

 

Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd

 

telefoni:

 

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *