Ortopedija Dr Dren

Ortopedska hirurgija  i traumatologija


+381 69 693 640
+381 11 408 1927


office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Prelomi ramena


Prelomi ramena  su česte frakture.  Nastaju kao posledica različitih povreda, dešavaju se u svim uzrastima, a tip preloma, vaše godine  i aktivnosti određuju način lečenja.

Na sreću veliki broj preloma ramena može da se uspešno leči imobilizacijom 

Prelomi ramena su i prelomi klavikule, prelom ključne kosti, prelom lopatice i prelom gornjeg dela nadlaktice odnosno prelom proksimalnog humerusa.

Prelom ključne kosti - fractura claviculae se najčešće leči neoperativno a postoje određena stanja kao što je luksacija AC zgloba i specifični prelomi klavikule koji se operišu odnosno za koje je mnogo bolji rezultat ukoliko se operativno nameste i fiksiraju određenim implantatima.Prelom gornjeg dela humerusa se često označava kao prelom vrata humerusa (razlikuju se anatomski i hiruški vrat humerusa colli chirurgici).


Ukoliko su prelomi kompleksni iz više delova koji su dislocirani, operacija preloma je jedina opcija koja može da omogući adekvatno zarastanje, bezbolno rame i očuvanost pokreta.


Kasno izvedene operacije nemaju jednako dobre izglede za uspeh kao pravovremene intervencije.


Dijagnoza preloma ramena - najpre je neophodan rendgenski snimak a ponekad i skener CT ramena.


Operaciju izvodimo u lokalnoj anesteziji i kao jednodnevnu hirurgiju.  


Često smo u prilici da lečimo prelome ramena. Bilo da je lečenje imobilizacijom i fizikalnom terapijom ili izvodimo operacije preloma ramena. Najčešće operacije preloma ramena izvodimo u posebnoj lokalnoj anesteziji kao jednodnevnu intervenciju sa vrhunskim implantatima, odličnim rezultatima, kratkom imobilizacijom i izuzetno niskim rizikom od mogućih komplikacija.


Ukoliko imate pitanja u vezi preloma ramena možete da nas kontaktirate 

telefonom ili emailom.


Ortopedija 

Dr DrenPrelom ramena lečenje


​Prelomi ramena


​Prelom ramena operacija Prelom vrata humerusa


Fractura colli chirurgici