Home » Morton neurom

Morton Neurom Mortonov neurom

mortonov neurom

Mortonov neurom Morton neurom neurinom Bol u prstima nogu

Bol u stopalu mortonova metatarzalgija operacija neuroma Bol u prstima nogu 

Operacija neuroma Metatarsalgia  mortonova metatarzalgija bolovi ispod prstiju na nogama

Mortonov neurom simptomi

Uobičajeno nema spoljašnjih znakova na stopalu.
Osećaj žarenja, trnenja i bola u prednjem delu stopala koji zrači ka prstima. Bol u prstima nogu koji intezivira pri dužim aktivnostima ili kod nošenja određene obuće ili dužeg stajanja. Noćni bol je nije tako čest simptom.

Nekad je dominantan neprijatan osećaj utrnulosti u prstima.

Dijagnoza

Potvrđujemo Mortonov neurom na više načina. Najpre kliničkim pregledom a često su neophodna dodatna ispitivanja kao rendgen stopala, ultrazvuk ili magnetna rezonanca stopala.

Mortonov prst lečenje

Početna terapija je nehirurška. Daju se određeni saveti i lekovi za bolove.

Injekcije mortonova metatarzalgija – blokada. Nekad su neurinomi izraženiji nakon primene ovih injekcija. Često nam se javljaju radi operacije pacijenti koji su primali brojne blokade ili slične kortikosteroidne preparate. 

Mortonov Neurom operacija

Ako neoperativni tretman ne ukloni simptome I olakša tegobe, i ukoliko je bol u prstima nogu i stopalu izražen i dugotrajan. Tako da vas onemogućuje da funkcionišete normalno jedina opcija je operativno lečenje, odnosno operacija Morton neuroma.

Operacija mortonovog neuroma podrazumeva pažljivu resekciju odnosno uklanjanjenje uvećanog neuroma.

Postoperativni tok

U Dr Dren nakon ove intervencije postoperativni oporavak je jako kratak. Olakšanje tegoba, ukoliko je indikacija bila prava, često nastupa neposredno nakon operacije i iznenađujuće brzo. Uobičajeno je da olakšanje nastupi u nekoliko narednih nedelja. Dobijate sva uputstva u vezi postoperativnog oporavka.

U Dr Dren se ova operacija  često i uspešno izvodi. Imamo izuzetno veliko iskustvo i veliku seriju ovih intervencija u bezbednoj lokalnoj anesteziji, bez postoperativnog zadržavanja. 

Uspešna operacija Mortonovog neuroma

je izuzetno pouzdan, bezbedan i brz metod trajnog rešavanja problema Morton neuroma. Možete da nam se obratite u vezi primarne i revizione operacije Morton neuroma.

za Dr Dren Ortopediju doc dr sci med D. Radoičić

 centar za stopalo i skočni zglob

Sadržaj

Mortonov neurom Morton neurom Bol u prstima nogu

Operacija je nekad jedina opcija koja može da reši Mortonov neurom i bol u prstima nogu.

U Dr Dren ortopediji ovo je jedna od naših najčešćih i izuzetno uspešnih intervencija. Možete da nam se obratite u vezi primarne i revizione operacije Morton neuroma.

Iako se radi o relativno jednostavnoj operaciji sve češće nam se javljaju pacijenti koji su već probali da negde drugo reše bol u prstima nogu neoperativno ili operacijom ali bez uspeha.

Dugotrajni bol u prednjem delu stopala i bol u prstima nogu

Ako imate dugotrajne uporne bolove u prednjem delu stopala, ili ponekad osećate kao da hodate sa kamičkom u cipeli odnosno kao da imate nešto u ili ispod stopala, možda vas muči stanje poznato kao Morton neuroma, ili Mortonov neurinom.

Neurom je benigni tumor nerva. Mortonov neurom je u osnovi zgušnjavanje tkiva koje okružuje digitalni nerv koji vodi do prstiju stopala.

Mortonov neurom 

se javlja kada nerv trpi opterećenja u predelu pod ligamentom koji povezuje metatarzalne kosti u prednjem delu stopala. 

Mortonov neurom se najčešće razvija između trećeg i četvrtog prsta, obično kao odgovor na iritaciju, traumu ili prekomerni pritisak.
Incidenca Mortonovog neuroma je nekoliko puta veća kod žena nego kod muškaraca.

View this post on Instagram

Mortonov neurom Bol u prednjem delu stopala Ako imate dugotrajne uporne bolove u prednjem delu stopala, ili ponekad osećate kao da hodate sa kamičkom u cipeli odnosno kao da imate nešto u ili ispod stopala, možda vas muči stanje poznato kao Morton neuroma, ili Mortonov neurinom. Mortonov neurom se javlja kada nerv trpi opterećenja u predelu pod ligamentom koji povezuje kosti u prednjem delu stopala.Mortonov neurom se najčešće razvija između trećeg i četvrtog prsta, obično kao odgovor na iritaciju, traumu ili prekomerni pritisak. Osećaj žarenja, trnenja i bola u prednjem delu stopala koji zrači ka prstima, bol koji intezivira pri dužim aktivnistima ili kod nošenja određene obuće. Nekad je dominantan neprijatan osećaj utrnulosti u prstima. Potvrđujemo Mortonov neurom na više načina. Pregledom odnosno "klikom" između kostiju, pritiskom na određene zone čime se repliciraju bol ili drugi simptomi. Često su neophodne dodatna ispitivanja kao rendgen stopala, ultrazvuk ili magnetna rezonanca stopala Početna terapija je nehirurška i relativno jednostavna. Promena obuće Ortoze Injekcije – blokade Operacija Morton neuroma Ako konzervativni neoperativni tretman ne ukloni simptome i olakša tegobe, jedina opcija je operativno lečenje. U ord. Dr Dren se ova operacija često izvodi, u lokalnoj anesteziji, postoperativni oporavak je jako kratak a olakšanje tegoba, ukoliko je indikacija bila prava, često nastupa neposredno nakon operacije i iznenađujuće brz. #mortonovneurom #mortonneuroma #bolustopalu #stopalo #drdrenortopedija #ortoped #operacijastopala #drradoicic #operatingroom #ortopedija #orthopedicsurgery #footandankle

A post shared by Dr Dren Ortopedija (@drdrenortopedija) on

 

Dr Dren

Ortopedska hirurgija  i Traumatologija

 

telefoni: 

 

+381 69 693 640

+381 11 408 1927

 

Email: 


office@drdren.com
drdren@hotmail.com

2 thoughts on “Morton Neurom Mortonov neurom”

 1. Dobar dan poštovanje

  zanima me cena operacije Mortonovog neuroma ili neuriloma kako se već kaže
  koliko traje oporavak i kada mogu da se nose štikle

  Hvala

  Ivana Milenković
  Novi Beograd

  1. Poštovani
   Trenutno je cena operacije Morton neuroma u Dr Dren 48 000 dinara
   Cena obuhvata operaciju, i kontrole do skidanja konaca.

   Oporavak je jako brz, a što se tiče štikli obično nakon dve nedelje to jest već po skidanju konaca, ali je to najbolje da proverite sa doktorom.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *