Kalcifikat ramena

Kalcifikat u ramenu Kalcifikat ramena

kalcifikat u tetivama ramena

Artroskopska operacija kalcifikata u ramenu

kalcifikacija ramena

calcific tendonitis

tendinitis calcificans

Kalcifikati u ramenu
Kalcifikat i burzitis ramena

 


Često se sreću posebno kod pacijenata koji imaju jak bol u ramenu, nekada su bolovi izraženi do te mere da su pokreti u ramenu izuzetno bolni ili čak neizvodljivi.

na rendgen snimku ramena se vide kalcifikacije u jednoj ili vise tetive ramena.

Stanje prolazi kroz vise faza, a u zaviosnosti od objektivnog nalaza na pregledu i tegoba pacijenta kalfikat u ramenu može da se leči neoperativno lekovima za bolove, injekcijama (ubodima – ispiranjem i obično kombinacijama lekova) i fizikalnom terapijom ili operacijom artroskopski endoskopski – artroskopija ramena preko dva do tri mala uboda (5 do 10mm) na ramenu minimalmo invazivno kamerom i posebnim instrumentima.

Sve češće u našoj praksi viđamo i operišemo artroskopski pacijente sa kalcifikacijama i burzitisom ramena rezistentnim na brojne prethodno preduzete mere lečenja.

Operaciju kalcifikata i burzitisa ramena izvodimo rutinski i često, u bezbednoj lokalnoj anesteziji, gotovi svi naši pacijenti su zadovoljni nakon artroskopije ramena zbog kalcifikata i/ ili burzitisa ramana, neki već nakon par dana a neki nakon par nedelja osete značajno poboljšanje ili potpuni nestanak bolova i pun povratak pokreta.

 

za Dr Dren

drRadoičić D.

 

 

Kalcifikat u ramenu uzroci dijagnoza lečenje

Artroskopija ramena operacija kalcifikata u ramenu

kalcifikacija ramena kao uzrok bola u ramenu

kalcifikat i burzitis ramena

bolovi u ramenu 

kalcificirajući tendinitis ramena lečenje