Novembar i Decembar 2019.

​za pacijente koji znaju da imaju oštećenje kolena i kuka i kojima je predložena operacija ali ne žele zamenu kolena ili kuka odnosno veštački zglob

- Matične ćelije iz vaše koštane srži za oštećene zglobove koleno kuk, skočni zglob (sertifikovani setovi i stručna primena pozvati za cenu)


- PRP 15000 din.


- PRP + Hijaluron cellular matrix 26000


​Pozovite za dodatne informacije
 

View this post on Instagram

Injekcije za zglobove Intraartikularne Injekcije za koleno kuk rame lakat skočni zglob U ortopediji Dr Dren često primenjujemo injekcije za zglobove odnosno intraartrikularne injekcije, kad se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad je neophodan ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija. Imamo veliko i odlično iskustvo sa primenom injekcija za zglobove. Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije odmaklo odnosno ima razloga da pokušamo da izbegnemo ili odložimo operaciju. U zglobove se najčešće daju injekcija hijaluronata, kortikosteroidi – popularno poznate kao blokade i PRP plazma obogaćena trombocitima. Često preporučujemo i primenjujemo injekcije hijaluronata, u kojima je hijaluronska kiselina koja se ponaša kao izuzetan lubrikant ,,podmazuje,, zglobove i oblaže ,,potrošene,, pohabane površine i omogućuje lakši i bezbolniji pokret, izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene i brojni pacijenti odlažu operaciju. Prednost ove terapije je što je davanje injekcija u zglob gotovo bezbolno i dodatno kad ih primenjuje profesionalac rizici i moguća neželjena dejstva kod primene hijaluronata su gotovo minimalni. Obično se daju po jedna za jedan zglob u seriji od tri do pet injekcija sa razmakom od sedam do deset dana između davanja, a predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi. #injekcije #injekcijazakuk #injekcijazakoleno #bolukolenu #bolukuku #drdrenortopedija #ortoped

A post shared by Dr Dren Ortopedija (@drdrenortopedija) on

Ortopedija Dr Dren

Ortopedija i traumatologija


+381 69 693 640
+381 11 408 1927


office@drdren.com

View this post on Instagram

Regenerativna ortopedija Otvara nove mogućnosti za tretman oštećenja zglobova, tetiva, mišića i kostiju. Možemo da vam predložimo PRP (platelet rich plasma) sa ili bez hijaluronske kiseline i Matične Ćelije iz koštane srži BMC (Bone marrow aspirate concentrate) U osnovi postupka terapije matičnim ćelijema i prp sa ili bez hijaluronske kiseline, uz pomoć savremene tehnologije, je uzimanje i obrada vaših matičnih ćelija iz koštane srži i ubacivanje u oštećena mesta kako bi se pokrenuli regenerativni procesi Prednosti - vaše ćelije ili vaša plazma nema alergija ni neželjenih reakcija, nema stranih tela nema implantata U našoj praksi u Dr Dren ortopediji za ovu terapiju se najčešće opredeljuje neko - ko zna da mu je kuk, koleno, rame ili skočni zglob za operaciju, obično zamenu, ali iz raznih razloga ne želi ugradnju metalne proteze veštačkog zgloba - ko se boji mogućih komplikacija operacije zamene zgloba kuka ili kolena - ko iz različitih objektivnih razloga ili visokih rizika ne može da se podvrgne anesteziji odnosno operaciji zamene zgloba - ko želi da sačuva zglob od daljih oštećenja i odlože potrebu za operacijom - profesionalni i rekreativni sportisti Pozovite za više informacija #maticnecelije #gonartroza #artrozakuka #artrozakolena #zglobovi #fizikalnaterapija #drdren @drdrenortopedija @sineksmedical #maticnestanice #prirodno #coxarthrosis #zamenakuka #zamenakolena #operacija #sportskepovrede #sportskamedicina #medicinasporta #cellularmatrix #prp #plazmaobogaćenatrombocitima #hijaluronskakiselina #koleno #kuk #artritis #reumatologija #reumatski

A post shared by Dr Dren Ortopedija (@drdrenortopedija) on

​injekcije za koleno 
ostenil injekcije za koleno
hijaluronske injekcije za koleno cena
​injekcija za hrskavicu 
injekcija za obnavljanje hrskavice

hijaluronske injekcije za koleno

synvisc orthovysc adant chondryal plus

prp tretman kolena

Injekcije za koleno kuk rame lakat skočni zglob

Injekcije za zglobove


Intraartikularne injekcije​​

​hijaluron PRP matične ćelije

hijaluronska kiselina injekcija za koleno

Injekcije za bolne zglobove - koleno kuk rame skočni zglob i ostali


Rešenje za bol, čuvanje zgloba i odlaganje operacijeU Dr Dren često primenjujemo injekcije za zglobove odnosno intraartrikularne injekcije kad se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad je neophodan ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.
Imamo veliko i odlično iskustvo sa primenom injekcija za zglobove.

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije odmaklo odnosno ima razloga da pokušamo da izbegnemo ili odložimo operaciju.

U Dr Dren praksi, u zglobove se najčešće daju injekcije hijaluronata, kortikosteroidi (popularno poznate kao blokade) i PRP plazma obogaćena trombocitima i matične ćelije iz koštane srži.

Često preporučujemo i primenjujemo injekcije hijaluronata, odnosno injekcije u kojima je hijaluronska kiselina koja se ponaša kao izuzetan lubrikant ,,podmazuje,, zglobove i oblaže ,,potrošene,, pohabane površine i omogućuje lakši i bezbolniji pokret.

Svakodnevno širom sveta se primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija najčešće u zglob kolena, ali često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob.

Popularno se često ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice, iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene i brojni pacijenti odlažu operaciju.

Prednost ove terapije je što je davanje injekcija u zglob gotovo bezbolno i brzo kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija, i cena je pristupačna u odnosu na druge preparate. Dodatno kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren ordinaciji rizici i moguća neželjena dejstva kod primene hijaluronata su gotovo minimalni.

Ove injekcije se daju najčešće kod artroza odnosno artritisa, uglavnom artroza kolena, ali treba biti oprezan jer postoje stanja kad su šanse da one pomognu jako male posebno kod teških degenerativnih promena. Mada smo imali izuzetno pozitivna iskustva sa primenom ovih injekcija i kod težih artroza kolena koje su prvenstveno bile za operaciju ali pacijenti ili nisu mogli ili nisu hteli da se operišu i odlučivali su se za injekcije hijaluronata sa velikim poboljšanjima posle primene. Daju se po jedna nedeljno a još bolje je da se odjednom na jedan ubod primene sve tri ili svih pet injekcija, kako to mogu da  daju iskusni doktori u Dr Dren Ortopediji.

Najčešće u Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente- injekcije renomiranih proizvođača.


PRP + Hijaluron 


​U poslednje vreme u Dr Dren sve češće primenjujemo kombinaciju PRP i hijalurona(tehnologija cellular matrix)  ta se kombinacija posebno za zglob kolena pokazala kao odličan vid tretmana za oštećena kolena i druge zglobove.


Obično se daje po jedna injekcija prp i hijalurona za jedan zglob u seriji od tri sa određenim razmakom između davanja. 

Predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi.


U određenim slučajevima primenjujemoi matične ćelije, koje se takođe posle uzimanja iz koštane srži obrađuju i daju injekcijama.


U Dr Dren praksi i iskustvu može da se kaže da ste kandidat za matične ćelije i druge injekcije, ukoliko imate bolove ili znate za oštećenja zgloba a ne želite da rizikujete moguće komplikacije težih hirurških zahvata kao što su operacije zamene zgloba (kuka, kolena, skočnog zgloba, ramena i sl.)

Takođe ukoliko imate sportsku povredu, ne želite operaciju (ili ste imali intervenciju koja je pokazala određena oštećenja) a želite da ubrzate svoj oporavak terapja matičnim ćelijama može da bude pravi izbor i dodatak u lečenju.
za Ortopediju Dr Dren

​doc dr sc D. Radoičić


injekcije za koleno 
ostenil injekcije za koleno
hijaluronske injekcije za koleno cena
​injekcija za hrskavicu

maticne celije za koleno 
injekcija za obnavljanje hrskavice

matične ćelije koleno kuk rame skočni zglob

​injekcije za obnovu hrskavice koljena