View this post on Instagram

Injekcije za zglobove Intraartikularne Injekcije za koleno kuk rame lakat skočni zglob U ortopediji Dr Dren često primenjujemo injekcije za zglobove odnosno intraartrikularne injekcije, kad se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad je neophodan ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija. Imamo veliko i odlično iskustvo sa primenom injekcija za zglobove. Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije odmaklo odnosno ima razloga da pokušamo da izbegnemo ili odložimo operaciju. U zglobove se najčešće daju injekcija hijaluronata, kortikosteroidi – popularno poznate kao blokade i PRP plazma obogaćena trombocitima. Često preporučujemo i primenjujemo injekcije hijaluronata, u kojima je hijaluronska kiselina koja se ponaša kao izuzetan lubrikant ,,podmazuje,, zglobove i oblaže ,,potrošene,, pohabane površine i omogućuje lakši i bezbolniji pokret, izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene i brojni pacijenti odlažu operaciju. Prednost ove terapije je što je davanje injekcija u zglob gotovo bezbolno i dodatno kad ih primenjuje profesionalac rizici i moguća neželjena dejstva kod primene hijaluronata su gotovo minimalni. Obično se daju po jedna za jedan zglob u seriji od tri do pet injekcija sa razmakom od sedam do deset dana između davanja, a predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi. #injekcije #injekcijazakuk #injekcijazakoleno #bolukolenu #bolukuku #drdrenortopedija #ortoped

A post shared by Dr Dren Ortopedija (@drdrenortopedija) on

Ortopedija Dr Dren

Ortopedija i traumatologija


+381 69 693 640
+381 11 408 1927


office@drdren.com

Injekcije za koleno kuk rame lakat skočni zglob

Injekcije za zglobove


Intraartikularne injekcije​injekcije za koleno 
ostenil injekcije za koleno
hijaluronske injekcije za koleno cena
​injekcija za hrskavicu 
injekcija za obnavljanje hrskavice

hijaluronske injekcije za koleno

synvisc orthovysc adant chondryal plus

prp tretman kolena

Injekcije za zglobove


Rešenje za bol, čuvanje zgloba i odlaganje operacije


​injekcije za koleno 

ostenil injekcije za koleno

hijaluronske injekcije za koleno cena

​injekcija za hrskavicu

injekcija za obnavljanje hrskaviceU Dr Dren često primenjujemo injekcije za zglobove odnosno intraartrikularne injekcije kad se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad je neophodan ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.
Imamo veliko i odlično iskustvo sa primenom injekcija za zglobove.

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije odmaklo odnosno ima razloga da pokušamo da izbegnemo ili odložimo operaciju.

U Dr Dren praksi, u zglobove se najčešće daju injekcija hijaluronata, kortikosteroidi – popularno poznate kao blokade i PRP plazma obogaćena trombocitima.

Često preporučujemo i primenjujemo injekcije hijaluronata, odnosno injekcije u kojima je hijaluronska kiselina koja se ponaša kao izuzetan lubrikant ,,podmazuje,, zglobove i oblaže ,,potrošene,, pohabane površine i omogućuje lakši i bezbolniji pokret.

Svakodnevno širom sveta se primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija najčešće u zglob kolena, ali često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob.

Popularno se često ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice, iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene i brojni pacijenti odlažu operaciju.

Prednost ove terapije je što je davanje injekcija u zglob gotovo bezbolno i brzo kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija, i cena je pristupačna u odnosu na druge preparate. Dodatno kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren ordinaciji rizici i moguća neželjena dejstva kod primene hijaluronata su gotovo minimalni.

Ove injekcije se daju najčešće kod artroza odnosno artritisa, uglavnom artroza kolena, ali treba biti oprezan jer postoje stanja kad su šanse da one pomognu jako male posebno kod teških degenerativnih promena. Mada smo imali izuzetno pozitivna iskustva sa primenom ovih injekcija i kod težih artroza kolena koje su prvenstveno bile za operaciju ali pacijenti ili nisu mogli ili nisu hteli da se operišu i odlučivali su se za injekcije hijaluronata.

Najčešće u Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente- injekcije renomiranih proizvođača.


PRP + Hijaluron 


​U poslednje vreme u Dr Dren sve češće primenjujemo kombinaciju PRP i hijalurona i ta se kombinacija posebno za zglob kolena pokazala kao odličan vid tretmana za oštećena kolena.


Obično se daju po jedna za jedan zglob u seriji od tri do pet injekcija sa razmakom od sedam do deset dana između davanja, a predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi.za Ortopediju Dr Dren

​doc dr sc D. Radoičić

​​