Početna » Injekcije koleno kuk rame hijaluronske injekcije prp matične

Injekcije koleno kuk rame lakat skočni zglob

Dr Dren

Injekcije u ortopediji koleno kuk rame

Injekcije za koleno

Hijaluronske injekcije i druge injekcije za koleno i ostale zglobove mogu da budu odličan izbor za neoperativno lečenje i čuvanje bolnih zglobova. Često ih primenjujemo baš zato što je primena vrlo bezbedna.

Zovemo ih intraartrikularne injekcije što znači da se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad je neophodan ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije dza operaciju. Tada su injekcije za zglobove opcija kojom možemo da pokušamo da izbegnemo ili odložimo operaciju.

Injekcije koleno kuk rame skočni zglob i ostali

U Dr Dren praksi, u zglobove se najčešće daju injekcije hijaluronske kiseline – hijaluronati, kortikosteroidi (popularno poznate kao blokade). Zatim PRP plazma obogaćena trombocitima i matične ćelije iz koštane srži.

Često preporučujemo i primenjujemo hijaluronske injekcije i prp injekcije. To su injekcije u kojima je hijaluronska kiselina. Kad se da u zglob hijaluronska kiselina deluja kao izuzetan lubrikant. Što znači da ,,podmazuje,, zglobove i oblaže ,,potrošene,, pohabane površine. Tako omogućuje lakši i bezbolniji pokret. 

Rešenje za bol čuvanje zgloba i odlaganje operacija

Injekcije za koleno – koleno je zglob u koji najčešće primenjujemo ove injekcije. Svakodnevno se širom sveta primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija, posebno u zglob kolena.

Često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob. Popularno se često ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice kolena. Iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu. Izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene. Često brojni pacijenti odlažu operaciju.

hijaluronske injekcije injekcije hijalurona za koleno

Injekcije za koleno - prednosti

Prednost ove terapije je što je davanje injekcija za koleno u zglob gotovo bezbolno i brzo. Posebno kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija. Cena je pristupačna u odnosu na druge preparate. Dodatno za hijaluronske injekcije važi da kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren ordinaciji rizici i moguća neželjena dejstva su gotovo minimalni.

injekcije hijaluronske kiseline

Injekcije i artritis artroza zgloba

Injekcije za koleno se daju najčešće kod artritisa kolena i kuka odnosno artritisa zglobova. Ali treba biti oprezan u primeni, jer postoje stanja kad su šanse da one pomognu jako male posebno kod teških degenerativnih promena.

Mada smo imali izuzetno pozitivna iskustva sa primenom ovih injekcija i kod težih artroza kolena koje su prvenstveno bile za operaciju ali pacijenti ili nisu mogli ili nisu hteli da se operišu. U tim slučajevima mnogi su se odlučivali za hijaluronske injekcije za koleno. Mnogi sa značajnim poboljšanjima posle primene.

Injekcije za koleno kuk i sportske povrede

Takođe ukoliko imate sportsku povredu, ne želite operaciju (ili ste imali intervenciju koja je pokazala određena oštećenja) a želite da ubrzate svoj oporavak terapija PRP ili matičnim ćelijama može da bude pravi izbor i dodatak u lečenju.

Hijaluronske injekcije koleno daju se po jedna nedeljno a iz našeg iskustva još bolje je da se odjednom na jedan ubod primene sve tri ili svih pet injekcija. Tako to mogu da  daju iskusni doktori u Dr Dren Ortopediji. U Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente – hijaluronske injekcije renomiranih proizvođača.

Hijaluronske injekcije za tetive

U poslednje vreme u Dr Dren primenjujemo i nove hijaluronske injekcije za bolne tetive kao i kod tendinopatija.

Jedna od tih je Hialurom tendon injekcija koja ima pored hijaluronske kiseline i manitol  tako da značajno utiče na umanjenje bola i smanjenje otoka kod bolnih tetiva i dugotrajnih tendinopatija.

Hialuronske injekcije za tetive su se pokazale kao odličan vid tretmana za oštećene tetive ramena, kolena lakta, skočnog zgloba i Ahilovu tetivu.

Predviđeno je davanje jedne hijaluronske injekcije i jedne prp za jedan zglob. Obično u seriji od jedne do pet sa razmakom između davanja. 

Predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi. 

PRP i Hijaluron dobitna kombinacija

U poslednje vreme u Dr Dren sve češće primenjujemo kombinaciju PRP i hijalurona tehnologija. 

Cellular matrix kombinacija injekcija za kolena se pokazala kao odličan vid tretmana za oštećena kolena i druge zglobove.
Predviđeno je davanje jedne hijaluronske injekcije i jedne prp za jedan zglob. Obično u seriji od tri do pet sa razmakom između davanja. 

Predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi. 

Injekcije za koleno

postoje brojne opcije pravi izbor injekcija može da sačuva zglob i odloži operaciju

Injekcije za koleno kuk skočni - matične

Nekada je izdvajanje matičnih ćelija bilo teško dostupno. Danas sa napretkom tehnologija moguće je relativno lako, uz pomoć adekvatne opreme i setova, izdvojiti i matične ćelije. U određenim slučajevima matične ćelije iz koštane srži mogu da budu odličan dodatak u lečenju i oporavku.


U Dr Dren praksi i iskustvu može da se kaže da ste kandidat za matične ćelije i druge injekcije za koleno, ukoliko imate bolove ili znate za oštećenja zgloba. A ne želite da rizikujete moguće komplikacije težih hirurških zahvata kao što su operacije zamene zgloba kuka, kolena, skočnog zgloba, ramena i sl

artritis skočnog zgloba injekcija za skočni zglob

Proverite da li su injekcije rešenje za bol u zglobovima

Injekcije za koleno kuk - ko ih daje

Istina je da danas mnogi lekari pa i oni koji to nisu primenjuju injekcije za koleno i ostale zglobove. 

Često je razlog za loš odgovor na primenjene injekcije, a koje obično nisu besplatne već naprotiv, njihova nestručna primena. Kad se ove injekcije ne daju direktno u zglob ili kad se promaši zglob to jest kad ne odu na pravo mesto gde treba da deluju njihov efekat nije očekivano povoljan.

Zato injekcije za koleno moraju da se daju precizno i bezbedno i sterilno.

Svi doktori u Dr Dren su prošli adekvatne obuke i usavršavanja i primenili su uspešno veliki broj injekcija za koleno i ostale zglobove. Precizno, bezbedno, sterilno.

adant kartinorm hijaluronske injekcije za kolena

Dr Dren Iskustvo

U Dr Dren ortopediji smo primenili veliki broj hijaluronskih i drugih injekcija. Najčešće su to injekcije za koleno ali i za kuk, rame i skočni zglob.

Hijaluronske injekcije za hrskavicu to jest kako ih popularno zovemo injekcije za obnovu hrskavice kolena, sa kojima imamo iskustva u našoj praksi: synvisc one ostenil plus injekcije orthovysc injekcije cartinorm injekcije adant injekcije chondryal plus guna injekcije cellular matrix i ostale registrovane injekcije i preparati.

Dr Dren Ortopedija

hijaluronske injekcij hijaluron za zglobove adant guna ostenil kartinorm
hijaluronska kiselina hijaluronske injekcije za koleno za koleno i ostale zglobove

Pregled možete da zakažete

telefon email viber whatsapp

telefonom
+381 69 693640

email-om
kontakt@drdren.com

Viber-om i Whatsapp-om
+381 69 693 640

Radno vreme

ponedeljak – petak od 10 h do 20 h subota od 09 do 15 h nedeljom po potrebi

Podeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
Share on vk

zakažite pregled

napišite o čemu se radi, izaberite doktora i predložite vreme potrudićemo se da odgovorimo u najskorijem roku

24 мишљења на „Injekcije koleno kuk rame lakat skočni zglob“

  1. Poštovani,
   mislimo da su najbolje one koje vam preporuči naš doktor nakon pregleda vaše majke.
   Pozovite nas i zakažite pregled sa snimcima kolena. Dobićete sva objašnjenja i najbolji predlog injekcija za hrskavicu kolena za vašu majku.
   Ukoliko se odluči za primanje injekcija kod nas pregled se ne plaća.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 1. Poštovanje, potrebne su mi inekcije za kolena, imam preporuku za vas i zanima me
  koje su najbolje inekcije za kolena?
  Da li je bolji kartinorm ili adant, za adant mi u apoteci kažu da je bolji i da je iz japana. Želim da za novac koji sam namenio za to dobijem najbolje. Recite mi još koliko boli ubadanje i koliko traju inekcije posle davanja?

  Hvala
  Davor dg M17 gonarthrosis bil.

  1. Poštovani,
   najbolje injekcije za kolena su one koje posebno za vas predloži doktor na pregledu, i koje vam doktor stručno da. Imamao veliko iskustvo bilo da su kartinorm ili adant injekcije u pitanju.
   Trenutno je u Dr Dren aktuelna akcija hijaluronske injekcije za koleno po ceni od 8000 din za jednu odnosno 24000 za tri injekcije što je neke minimalna optimalna preporučena doza.

   Davanje injekcija je minimalna neprijatnost kada to radi naš stručnjak. Kad se injekcija hiljalurona da direktno u zglob ne boli. Ako se ,,promaši zglob,, ako daje neko manje stručan onda boli davanje i tada je dragocena hijaluronska kiselina potrošena bez efekta.

   U svakom slučaju najbolje je da nas nazovete i dobićete sve potrebne informacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

   1. ja imam deku od 83 godine ima problema reuma itd.. tesko se krece.. istrosne su hrskavice.. na kukovima..
    kazite mi ove inekcije kad se prime,koliko one traje , mislim do ponovnog primanja.
    koliko deluju dana ?
    ako vam nije problem odgovoriti hvala vam puno .

    1. Poštovani,
     trajanje delovanja hjaluronskih i ostalih injekcija za kuk i koleno je očekivano i najčešće 6 do 12 meseci, u praksi je nekad duže a ređe kraće dejstvo.

     Naravno sve zavisi od toga kako se hijaluronske i prp injekcije daju (ako se daju nestručno pa ne budu date u zglob onda ni efekat nije očekivani) i od toga koliko je zglob oštećen, postoje stanja kad je zglob kuka ili zglob kolena toliko oštećen da primena injekcija nije dovoljno rešenje za bol.

     Najbolje je da zakažete pregled sa snimcima i dobićete sve odgovore u vezi tretmana i injekcija za zglobove.
     Telefon je 069 693 640
     Hvala
     Srdačni pozdrav
     Dr Dren Ortopedija

 2. Postovani,
  Imam gonartrozu oba kolena I koksartrozu kukova desni vise Levi kuk manje I to godinama ….radila Sam fizikalnu terapiju za oba kolena I desni kuk Ali nisu nesto pomogle terapije …imam 54 god I Jos radim. Imam bolove u desnom kuku vise Ali I u oba kolena.
  Zanima me terapija Matičnim ćelijama za pocetak u desni kuk ili ako moze odjednom I u kolena….kolika je cena

  Biljana Andrejic
  Novi Beograd

  1. Terapija matičnim ćelija za koksartrozu i gonartrozu
   Poštovani za procenu i mogućnost primene terapije matičnim ćelijama za kolena i kukove, kad je u pitanju koksartroza ili gonartroza neophodan je pregled.

   Ukoliko je potrebno u Dr Dren primenjujemo proveren sertifikovan sistem sa uzimanjem i obradom iz kostne srži (u lokalnoj anesteziji minimalni ubod).
   Matične ćelije za jedan zglob su trenutno na akciji cena informacija najbolje pozovite. Za više zglobova je sigurno moguć popust.

   Najbolje je da nas nazovete, zakažite pregled i ponesite snimke kukova i kolena, dobićete najbolje informacije na pregledu.

   Hvala
   Srdačni pozdrav

    1. Poštovani lupus je autoimuno oboljenje koje često može da ima nepovoljne posledice na zglobovima, ponekad su u pitanju oštećenja kolena, nažalost oštećenja kolena mogu da budu značajna kao i da brzo napreduju. O tome će Vam svakako više reći reumatolog.
     Pre bilo kakve odluke o eventualnoj primeni hijaluronskih injekcija za kolena je neophodan pregled našeg ortopeda, sa rendgen snimcima kolena ne starijim od par nedelja.

     Najbolje je da zakažete telefonom
     Hvala
     Srdacni pozdrav
     Dr Dren ortopedija

  1. Poštovan,
   trenutno imamo akciju hijaluronskog preparata tri injekcije odjednom koje su da tako kažemo ,,jače,, od jedne injekcije chondryal plus.

   za cene injekcija za zglobove tj injekcija za hrskavicu a koje nisu na akciji najbolje je da nas nazovete telefonom ili pogledate na linku cena i usluge

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Postovani,
  Zelela bih da vas pitam da li injekcije pomazu kod dijagnoze osteohondritis talusa, skocnog zgloba.
  Interesuje me cena tretmana.

  Unapred zahvalna

  Bajcic Emina
  Smederevo

  1. Poštovani
   u zavisnosti od nalaza na vašem skočnom zglobu postoje različite varijante i kombinacije injekcija.

   najbolje je da zakažete telefonom i da sa doktorom na pregeldu proverite šta je za vas najbolja opcija i da li su injekcije bilo koje vrste pravi izbo za vaš skočni zglob

   Srdačni pozdrav

 4. Poštovani želim da moja majka dobije injekcije hijaluronske u rame,
  već je dobijala blokadu i nije bilo bolje

  da li radite inekcije za rame, koja je cena i dali može sve tri odjednom da dobije da ne dolazimo tri puta
  hvala na odgovoru

  Vedrana Petrović

  1. Poštovani,
   primenjujemo injekcije hijaluronske kiseline u rame, i to pod ultrazvučnim navođenjem.

   Doktor često ih primenjuje i odjednom ukoliko je potrebno ili se tako preporučuje.

   Nazovite nas da pronađemo termin koji Vam najviše odgovara.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 5. Poštovani, imam problem sa plantarnim fascitisom. Bol u svodu i peti leve noge. Jedno od mišljenja doktora je da se proba sa hialuron tendon injekcijama. Dve u razmaku od nedelju dana. Koliko bi to koštalo kod vas.

  Hvala.

  1. Poštovani
   Ukoliko ima indikacija za primenu hijalurona za tetive tj. hijaluron tendon preparata trenutno je cena u Dr Dren 12000 dinara. Često se za tegobe u vezi plantarnog fascititisa koje navodite primenjuju i druge metode.

   Najbolje je da zakažete pregled i da na pregledu dobijete misljenje u vezi stanja i procene tretmana.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 6. Jelica Stefanović

  Poštovani

  juče sam bila kod vas, primila prvu inj hijaluronske kiseline za koleno

  Odlično se osećam.

  Noćas sam se prvi put naspavala posle bezbroj neprospavanih noći.

  Hvala na svemu, vidimo se za 10 dana po dogovoru.

  Jelica Stefanović
  veter inspektor
  Nova Pazova

  p.s.
  Poseban pozdrav za dr Dragana Radoičića

  1. Poštovani,
   izuzetna je čast kad nam se javite zadovoljni tretmanom.
   Drago nam je da smo mogli da pomognemo.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

 7. Zorica Manojlović Beograd

  Dobro veče
  kad može da se očekuje sledeća akcija za hijaluronske injekcije za kolena?

  Meni uskoro prolazi godinu dana i htela bih opet oba kolena da radim kod dr Radojičića,
  pošto je to 6 inekcija bile su po tri za po jedno koleno značilo bi mi da bude kao prošli put povoljnije.

  Hvala
  Zorica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *