Home » Injekcije koleno kuk rame hijaluronske prp matične

Injekcije koleno kuk rame lakat skočni zglob

Injekcije koleno kuk rame lakat skočni zglob

Injekcije za zglobove

Intraartikularne injekcije za zglobove hijaluronske prp matične

hijaluronske injekcije

Injekcije za bolne zglobove

U Dr Dren često primenjujemo prp i hijaluronske injekcije za zglobove. To su intraartrikularne injekcije kad se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad je neophodan ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.

hijaluronske injekcije ultrazvuk

Imamo veliko i odlično iskustvo sa primenom injekcija za zglobove.

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije odmaklo odnosno ima razloga da pokušamo da izbegnemo ili odložimo operaciju.

Injekcije za koleno kuk rame skočni zglob i ostale zglobove

U Dr Dren praksi, u zglobove se najčešće daju injekcije hijaluronata, kortikosteroidi (popularno poznate kao blokade). Zatim PRP plazma obogaćena trombocitima i matične ćelije iz koštane srži.

prp koleno acp injekcije

Često preporučujemo i primenjujemo hijaluronske injekcije i prp injekcije. To su injekcije u kojima je hijaluronska kiselina. Ona se ponaša kao izuzetan lubrikant ,,podmazuje,, zglobove i oblaže ,,potrošene,, pohabane površine. Tako omogućuje lakši i bezbolniji pokret. 

injekcije hijaluronske

Rešenje za bol čuvanje zgloba i odlaganje operacije

Svakodnevno širom sveta se primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija najčešće u zglob kolena. 

Često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob. Popularno se često ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice kolena. Iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu. Izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene. I brojni pacijenti odlažu operaciju.

ostenil injekcijeadant inkecije 

Prednosti injekcija za zglobove 

Prednost ove terapije je što je davanje injekcija koleno u zglob gotovo bezbolno i brzo. Posebno kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija. Cena je pristupačna u odnosu na druge preparate. Dodatno kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren ordinaciji rizici i moguća neželjena dejstva kod primene hijaluronata su gotovo minimalni.

hijaluronske injekcije koleno cena

Inkjekcije i Artritis Artroza zgloba

Ove injekcije se daju najčešće kod artritisa kolena i kuka odnosno artritisa, uglavnom artroza kolena. Ali treba biti oprezan jer postoje stanja kad su šanse da one pomognu jako male posebno kod teških degenerativnih promena.

Mada smo imali izuzetno pozitivna iskustva sa primenom ovih injekcija i kod težih artroza kolena koje su prvenstveno bile za operaciju ali pacijenti ili nisu mogli ili nisu hteli da se operišu. U ti slučajevima mnogi su se odlučivali za hijaluronske injekcije. Mnogi sa značajnim poboljšanjima posle primene.

gonartroza koksartroza artritis injekcije

Injekcije i Sportske povrede zglobova

Takođe ukoliko imate sportsku povredu, ne želite operaciju (ili ste imali intervenciju koja je pokazala određena oštećenja) a želite da ubrzate svoj oporavak terapija PRP ili matičnim ćelijama može da bude pravi izbor i dodatak u lečenju.

Injekcije koleno hijaluronske daju se po jedna nedeljno a još bolje je da se odjednom na jedan ubod primene sve tri ili svih pet injekcija. Kako to mogu da  daju iskusni doktori u Dr Dren Ortopediji. U Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente hijaluronske injekcije renomiranih proizvođača.  

injekcije za zglobove matične ćelije koleno kuk iskustva

PRP + Hijaluron Dobitna kombinacija

U poslednje vreme u Dr Dren sve češće primenjujemo kombinaciju PRP i hijalurona tehnologija cellular matrix regenlab ta se kombinacija injekcije za kolena pokazala kao odličan vid tretmana za oštećena kolena i druge zglobove.

prp i hijaluronska kiselina celular matrix

Predviđeno je davanje jedne hijaluronske injekcije i jedne prp za jedan zglob. Obično u seriji od tri sa razmakom između davanja. 

Predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi. injekcije za koleno kuk hijaluronske i PRP injekcije za bolove u zglobovima injekcije za zglobove hijaluronske prp maticne.

Injekcije mogu da budu i matične

Tehnologija je izuzetno napredovala. Moguće je danas relativno lako uz pomoć adekvatne opreme i setova izdvojiti i matične ćelije. U određenim slučajevima mogu da budu kao metoda izbora i matične ćelije, koje se takođe posle uzimanja iz koštane srži obrađuju i daju injekcijama.

matične ćelije kolena kukovi

U Dr Dren praksi i iskustvu može da se kaže da ste kandidat za matične ćelije i druge injekcije, ukoliko imate bolove ili znate za oštećenja zgloba a ne želite da rizikujete moguće komplikacije težih hirurških zahvata kao što su operacije zamene zgloba kuka, kolena, skočnog zgloba, ramena i sl.

Ko daje injekcije u zglobove koleno kuk i ostale

Odgovor je da danas mnogi lekari pa i oni koji to nisu primenjuju injekcije za zglobove. Često je razlog za loš odgovor na primenjene injekcije, a koje obično nisu besplatne već naprotiv, njihova nestručna primena. Odnosno kad se ne daju u zglob ili kad se promaši zglob to jest kad ne odu na pravo mesto gde treba da deluju.

Svi doktori u Dr Dren su prošli adekvatne obuke i usavršavanja i primenili su uspešno na hiljade injekcija za zglobove. Precizno, bezbedno, sterilno.

 Dr Dren Iskustvo

U Dr Dren ortopediji smo primenili veliki broj hijaluronskih i drugih injekcija. Najviše u koleno ali i u kuk, rame i skočni zglob.

Hijaluronske injekcije za hrskavicu to jest kako ih popularno zovemo injekcije za obnovu hrskavice kolena, sa kojima imamo iskustva u našoj praksi:

 • synvisc one
 • ostenil plus injekcije
 • orthovysc injekcije
 • cartinorm injekcije
 • adant injekcije
 • chondryal plus
 • guna injekcije ampule cena
 • cellular matrix i ostale injekcije i preparati.
 
Dr Dren Ortopedija
 

Akcija
PRP terapija koleno kuk rame

PRP terapija 15 000 injekcija po kolenu, kuku, ramenu, laktu ili skočnom zglobu sa ili bez UZ. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP

Akcija
PRP i Hijaluron Cellular matrix

za oštećenja kolena i kuka ili ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje koleno 26000 kuk 28000. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP + Hijaluron

Pregled Ortopeda Akcija

Pregled ortopeda u Dr Dren od 14. Marta 2020. će do daljeg biti 2000 dinara. Potrebno je zakazivanje.
pregled AKCIJA

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija


Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd


telefoni:

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Sadržaj

14 thoughts on “Injekcije koleno kuk rame lakat skočni zglob”

 1. Dobro veče
  injekcije za obnovu hrskavice koljena koje su najbolje za majku od 82 godine?

  Hvala
  Vero J.

  1. Poštovani,
   mislimo da su najbolje one koje vam preporuči naš doktor nakon pregleda vaše majke.
   Pozovite nas i zakažite pregled sa snimcima kolena. Dobićete sva objašnjenja i najbolji predlog injekcija za hrskavicu kolena za vašu majku.
   Ukoliko se odluči za primanje injekcija kod nas pregled se ne plaća.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. Poštovanje, potrebne su mi inekcije za kolena, imam preporuku za vas i zanima me
  koje su najbolje inekcije za kolena?
  Da li je bolji kartinorm ili adant, za adant mi u apoteci kažu da je bolji i da je iz japana. Želim da za novac koji sam namenio za to dobijem najbolje. Recite mi još koliko boli ubadanje i koliko traju inekcije posle davanja?

  Hvala
  Davor dg M17 gonarthrosis bil.

  1. Poštovani,
   najbolje injekcije za kolena su one koje posebno za vas predloži doktor na pregledu, i koje vam doktor stručno da. Imamao veliko iskustvo bilo da su kartinorm ili adant injekcije u pitanju.
   Trenutno je u Dr Dren aktuelna akcija hijaluronske injekcije za koleno po ceni od 8000 din za jednu odnosno 24000 za tri injekcije što je neke minimalna optimalna preporučena doza.

   Davanje injekcija je minimalna neprijatnost kada to radi naš stručnjak. Kad se injekcija hiljalurona da direktno u zglob ne boli. Ako se ,,promaši zglob,, ako daje neko manje stručan onda boli davanje i tada je dragocena hijaluronska kiselina potrošena bez efekta.

   U svakom slučaju najbolje je da nas nazovete i dobićete sve potrebne informacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Postovani,
  Imam gonartrozu oba kolena I koksartrozu kukova desni vise Levi kuk manje I to godinama ….radila Sam fizikalnu terapiju za oba kolena I desni kuk Ali nisu nesto pomogle terapije …imam 54 god I Jos radim. Imam bolove u desnom kuku vise Ali I u oba kolena.
  Zanima me terapija Matičnim ćelijama za pocetak u desni kuk ili ako moze odjednom I u kolena….kolika je cena

  Biljana Andrejic
  Novi Beograd

  1. Terapija matičnim ćelija za koksartrozu i gonartrozu
   Poštovani za procenu i mogućnost primene terapije matičnim ćelijama za kolena i kukove, kad je u pitanju koksartroza ili gonartroza neophodan je pregled.

   Ukoliko je potrebno u Dr Dren primenjujemo proveren sertifikovan sistem sa uzimanjem i obradom iz kostne srži (u lokalnoj anesteziji minimalni ubod).
   Matične ćelije za jedan zglob su trenutno na akciji cena informacija najbolje pozovite. Za više zglobova je sigurno moguć popust.

   Najbolje je da nas nazovete, zakažite pregled i ponesite snimke kukova i kolena, dobićete najbolje informacije na pregledu.

   Hvala
   Srdačni pozdrav

  1. Poštovan,
   trenutno imamo akciju hijaluronskog preparata tri injekcije odjednom koje su da tako kažemo ,,jače,, od jedne injekcije chondryal plus.

   za cene injekcija za zglobove tj injekcija za hrskavicu a koje nisu na akciji najbolje je da nas nazovete telefonom ili pogledate na linku cena i usluge

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 4. Postovani,
  Zelela bih da vas pitam da li injekcije pomazu kod dijagnoze osteohondritis talusa, skocnog zgloba.
  Interesuje me cena tretmana.

  Unapred zahvalna

  Bajcic Emina
  Smederevo

  1. Poštovani
   u zavisnosti od nalaza na vašem skočnom zglobu postoje različite varijante i kombinacije injekcija.

   najbolje je da zakažete telefonom i da sa doktorom na pregeldu proverite šta je za vas najbolja opcija i da li su injekcije bilo koje vrste pravi izbo za vaš skočni zglob

   Srdačni pozdrav

 5. Poštovani želim da moja majka dobije injekcije hijaluronske u rame,
  već je dobijala blokadu i nije bilo bolje

  da li radite inekcije za rame, koja je cena i dali može sve tri odjednom da dobije da ne dolazimo tri puta
  hvala na odgovoru

  Vedrana Petrović

  1. Poštovani,
   primenjujemo injekcije hijaluronske kiseline u rame, i to pod ultrazvučnim navođenjem.

   Doktor često ih primenjuje i odjednom ukoliko je potrebno ili se tako preporučuje.

   Nazovite nas da pronađemo termin koji Vam najviše odgovara.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 6. Poštovani, imam problem sa plantarnim fascitisom. Bol u svodu i peti leve noge. Jedno od mišljenja doktora je da se proba sa hialuron tendon injekcijama. Dve u razmaku od nedelju dana. Koliko bi to koštalo kod vas.

  Hvala.

  1. Poštovani
   Ukoliko ima indikacija za primenu hijalurona za tetive tj. hijaluron tendon preparata trenutno je cena u Dr Dren 12000 dinara. Često se za tegobe u vezi plantarnog fascititisa koje navodite primenjuju i druge metode.

   Najbolje je da zakažete pregled i da na pregledu dobijete misljenje u vezi stanja i procene tretmana.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *