Hijaluronske injekcije za zglobove

Hijaluronske injekcije za koleno i ostale zglobove

Hijaluronske injekcije mogu da budu odličan izbor za neoperativno lečenje i čuvanje bolnih zglobova. 

Često ih primenjujemo baš zato što je primena vrlo bezbedna a mogu da imaju odličan efekat.

Zovemo ih intraartrikularne injekcije što znači da se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad se primenjuje ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.

injekcije hijaluronske kiseline davanje pod ultrazvukom zglobovi tetive

Kada se primenjuju hijaluronske injekcije

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije za operaciju. Tada su hijaluronske injekcije opcija kojom možemo da pokušamo da smanjimo bolove i izbegnemo ili odložimo operaciju.

To su injekcije u kojima je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina deluje kao izuzetan lubrikant. U prevodu hijaluronske injekcije ,,podmazuju,, zglobove i oblažu ,,potrošene,, pohabane površine. Tako omogućuju lakši i bezbolniji pokret. 

injekcije hijaluronske kiseline

Hijaluronske injekcije rešenje za bol čuvanje zgloba i odlaganje operacije

Koleno je zglob u koji najčešće primenjujemo ove injekcije. Svakodnevno se širom sveta primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija.

Često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob. Popularno se ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice kolena. Iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene. Često brojni pacijenti odlažu operaciju.

injekcije hijaluronske kiseline

rešenje za bol u kolenu

Hijaluronske injekcije

Za hijaluronske injekcije važi kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren rizici i moguća neželjena dejstva su gotovo minimalni. 

Prednost ove terapije je što je davanje injekcija za koleno u zglob gotovo bezbolno i brzo. Posebno kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija. 

Hijaluronske injekcije kako se doziraju

Hijaluronske injekcije su se po nekim starim preporukama ( koje mnogi i dalje pamte) davale po jedna nedeljno. Razlozi za takvo davanje nisu uvek bili samo medicinski.

Praksa i istraživanja su pokazala da je još bolje i bezbednije je da se odjednom na jedan ubod primene sve planirane za taj zglob ( tri ili pet) ili da se primeni neka ,,veća,, hijaluronska injekcija u kojoj je već spremljena doza od tri. 

Tako nema potrebe ze više dolazaka i više uboda u zglob.

U Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente – hijaluronske injekcije renomiranih proizvođača, uvek u skladu sa aktuelnim savremenim preporukama. 

hijaluronske injekcije ampule hijaluronske kiseline

Hijaluronske injekcije kako se daju i koliko traju

Istina je da danas mnogi lekari pa i oni koji to nisu primenjuju injekcije za koleno i ostale zglobove.

Često je razlog za loš odgovor na primenjene injekcije, a koje obično nisu besplatne već naprotiv, njihova nestručna primena. Kad se ove injekcije ne daju direktno u zglob ili kad se promaši zglob to jest kad ne odu na pravo mesto gde treba da deluju njihov efekat nije očekivano povoljan.

Hijaluron za koleno i ostale zglobove mora da se da precizno, bezbedno i sterilno.

Svi doktori u Dr Dren su prošli adekvatne obuke i usavršavanja i primenili su uspešno veliki broj injekcija za koleno i ostale zglobove. Precizno, bezbedno, sterilno. 

Vreme trajanja efekta je individualno različito, zavisi najviše od prethodnih oštećenja zgloba, ne postoji mogućnost predviđanja niti garancija. Očekivano je da se zadrže u zglobu nekoliko meseci do godinu dana. 

Ukoliko je efekat bio povoljan i dugotrajan npr. duži od 6 meseci, ponovno davanje je dozvoljeno i bezopasno.

Hijaluronske injekcije za tetive

U poslednje vreme u Dr Dren primenjujemo i nove hijaluronske injekcije za bolne tetive kao i kod tendinopatija.

Jedna od tih je Hialurom tendon injekcija koja ima pored hijaluronske kiseline i manitol  tako da značajno utiče na umanjenje bola i smanjenje otoka kod bolnih tetiva i dugotrajnih tendinopatija.

Hialuronske injekcije za tetive su se pokazale kao odličan vid tretmana za oštećene tetive ramena, kolena lakta, skočnog zgloba i Ahilovu tetivu.

Predviđeno je davanje jedne hijaluronske injekcije i jedne prp za jedan zglob. Obično u seriji od jedne do pet sa razmakom između davanja. 

Predviđeno vreme trajanja efekta je različito od nekoliko meseci do godinu dana kada davanje može da se ponovi. 

Injekcije za koleno

postoje brojne opcije pravi izbor injekcija može da sačuva zglob i odloži operaciju

Dr Dren AKCIJA

Hijaluronske i ostale injekcije za zglobove po cenama kao u apoteci

U toku akcije u Dr Dren pregled i davanje hijalurona ili PRP-a su uključeni u akcijsku cenu !

jedna injekcija umesto 3 ili 5

3u1 injekcija za koleno Chondryal plus 60mg hijalurona + 90 mg hondroitin sulfata  18000 din.

akcija do 31.12.2020.

Dr Dren iskustvo

U Dr Dren ortopediji imamo dugogodišnje iskustvo u primeni hijaluronskih i drugih injekcija za zglobove. 

Najčešće se primenjuju hijaluronske injekcije za koleno potom za kuk, rame i skočni zglob.

Hijaluronske injekcije za hrskavicu to jest kako ih popularno zovemo injekcije za obnovu hrskavice kolena, sa kojima imamo iskustva u našoj praksi: synvisc one ostenil plus injekcije orthovysc injekcije cartinorm injekcije adant injekcije chondryal plus guna injekcije cellular matrix i ostale registrovane injekcije i preparati.

Hijaluron razlike u kvalitetu

Postoje određene razlike u kvalitetu i sadržaju pakovanja određenih injekcija hijaluronske kiseline za zglobove. Dva najvažnija parametra koja posmatramo su količina u mililitrima ml i broj daltona. Neko pravilo i prosta logika kažu da je što više to bolje.

Međutim nije sve tako jednostavno, brojni naučni radovi (ozbijne studije ne naručene za potrebe marketinga) ne mogu da potvde sa sigurnoću da je kod hijaluronskih injekcija više bolje.

Takođe naše iskustvo ja pokazalo da sa pravom više verujemo određenim proverenim preparatima pouzdanih proizvođača sa kojim imamo dugogodišnje potvrđeno iskustvo.

Privatnim praksama je u interesu  da nabavljaju i primenjuju isključivo proverene i sigurne preparate. Iz bezbednosnih razloga ne primenjujemo neproverene injekcije koje bi sami kupili ili doneli. 

za Dr Dren Ortopediju

dr Radoičić ortoped

Pregled možete da zakažete

telefon email viber whatsapp

telefonom
+381 69 693640

email-om
kontakt@drdren.com

Viber-om i Whatsapp-om
+381 69 693 640

Radno vreme

ponedeljak – petak od 10 h do 20 h subota od 09 do 15 h nedeljom po potrebi

Podelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on vk

Prijavite se za obaveštenja Dr Dren newsletter