Početna » Hijaluronske injekcije za zglobove

Hijaluronske injekcije za zglobove

injekcije hijaluronske kiseline

Hijaluronske injekcije za zglobove

Hijaluronske injekcije za koleno i ostale zglobove 

Hijaluronske injekcije mogu da budu odličan izbor za neoperativno lečenje i čuvanje bolnih zglobova. 

Često ih primenjujemo baš zato što je primena vrlo bezbedna a mogu da imaju odličan efekat.

Zovemo ih intraartrikularne injekcije što znači da se lek ubrizgava direktno u zglob. Ponekad se primenjuje ultrazvuk za idealno plasiranje ovih injekcija.

injekcije hijaluronske kiseline davanje pod ultrazvukom 

Kad se primenjuju hijaluronske injekcije

Postoje brojna stanja kad zglob boli, kad lekovi za bol nisu dovoljni da ublaže tegobe a stanje još uvek nije za operaciju. Tada su hijaluronske injekcije opcija kojom možemo da pokušamo da smanjimo bolove i izbegnemo ili odložimo operaciju.

To su injekcije u kojima je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina deluje kao izuzetan lubrikant. U prevodu hijaluronske injekcije ,,podmazuju,, zglobove i oblažu ,,potrošene,, pohabane površine. Tako omogućuju lakši i bezbolniji pokret. 

injekcije hijaluronske kiseline

Hijaluronske injekcije – rešenje za bol čuvanje zgloba i odlaganje operacije

IKoleno je zglob u koji najčešće primenjujemo ove injekcije. Svakodnevno se širom sveta primeni neverovatno veliki broj ovih injekcija.

Često ih primenjujemo i za zglob kuka, ramena, lakta i skočni zglob. Popularno se ove injekcije zovu injekcije za obnavljanje hrskavice kolena. Iako nije pouzdano dokazano da zaista obnavljaju hrskavicu izuzetno veliki broj pacijenata oseća značajno olakšanje tegoba posle primene. Često brojni pacijenti odlažu operaciju.

Hijaluronske injekcije prednosti

Jedna od najvećih je da za hijaluronske injekcije važi kad ih primenjuje profesionalac u Dr Dren rizici i moguća neželjena dejstva su gotovo minimalniPrednost ove terapije je što je davanje injekcija za koleno u zglob gotovo bezbolno i brzo. Posebno kad to radi naš obučen lekar sa iskustvom u primeni intraartikularnih injekcija. 

Pozovite nas

proverite da li su hijaluronske injekcije rešenje za vas

Hijaluronske injekcije kako se doziraju

Hijaluronske injekcije su se po nekim starim preporukama ( koje mnogi i dalje pamte) davale po jedna nedeljno. Razlozi za takvo davanje nisu uvek bili samo medicinski.

Praksa i istraživanja su pokazala da je još bolje i bezbednije je da se odjednom na jedan ubod primene sve planirane za taj zglob ( tri ili pet) ili da se primeni neka ,,veća,, hijaluronska injekcija u kojoj je već spremljena doza od tri. 

Tako nema potrebe ze više dolazaka i više uboda u zglob.

U Dr Dren primenjujemo registrovane viskosuplemente – hijaluronske injekcije renomiranih proizvođača, uvek u skladu sa aktuelnim savremenim preporukama. 

hijaluronske injekcije

Kako se daju i koliko traju

Istina je da danas mnogi lekari pa i oni koji to nisu primenjuju injekcije za koleno i ostale zglobove.

Često je razlog za loš odgovor na primenjene injekcije, a koje obično nisu besplatne već naprotiv, njihova nestručna primena. Kad se ove injekcije ne daju direktno u zglob ili kad se promaši zglob to jest kad ne odu na pravo mesto gde treba da deluju njihov efekat nije očekivano povoljan.

Hijaluron za koleno i ostale zglobove mora da se da precizno, bezbedno i sterilno.

Svi doktori u Dr Dren su prošli adekvatne obuke i usavršavanja i primenili su uspešno veliki broj injekcija za koleno i ostale zglobove. Precizno, bezbedno, sterilno. 

Vreme trajanja efekta je individualno različito, zavisi najviše od prethodnih oštećenja zgloba, ne postoji mogućnost predviđanja niti garancija. Očekivano je da se zadrže u zglobu nekoliko meseci do godinu dana. 

Ukoliko je efekat bio povoljan i dugotrajan npr. duži od 6 meseci, ponovno davanje je dozvoljeno i bezopasno.

Pozovite ili pišite

proverite da li su hijaluronske injekcije rešenje za vas

Dr Dren Iskustvo

U Dr Dren ortopediji imamo dugogodišnje iskustvo u primeni hijaluronskih i drugih injekcija za zglobove. 

Najčešće se primenjuju hijaluronske injekcije za koleno potom za kuk, rame i skočni zglob.

Hijaluronske injekcije za hrskavicu to jest kako ih popularno zovemo injekcije za obnovu hrskavice kolena, sa kojima imamo iskustva u našoj praksi: synvisc one ostenil plus injekcije orthovysc injekcije cartinorm injekcije adant injekcije chondryal plus guna injekcije cellular matrix i ostale registrovane injekcije i preparati.

O kvalitetu hijaluronskih injekcija

Postoje određene razlike u kvalitetu i sadržaju pakovanja određenih injekcija hijaluronske kiseline za zglobove. Dva najvažnija parametra koja posmatramo su količina u mililitrima ml i broj daltona. Neko pravilo i prosta logika kažu da je što više to bolje.

Međutim nije sve tako jednostavno, brojni naučni radovi (ozbijne studije ne naručene za potrebe marketinga) ne mogu da potvde sa sigurnoću da je kod hijaluronskih injekcija više bolje.

Takođe naše iskustvo ja pokazalo da sa pravom više verujemo određenim proverenim preparatima pouzdanih proizvođača sa kojim imamo dugogodišnje potvrđeno iskustvo.

Privatnim praksama je u interesu  da nabavljaju i primenjuju isključivo proverene i sigurne preparate. Iz bezbednosnih razloga ne primenjujemo neproverene injekcije koje bi sami kupili ili doneli. 

za Dr Dren Ortopediju

dr Radoičić ortoped

Injekcije hijaluronske kiseline

Hijaluronske injekcije za bolne i oštećenje zglobove. Za koleno, kuk, rame, skočni zglob. za smanjenje bola, čuvanje zglobova i odlaganje operacije
hijaluron

Cellular Matrix PRP Hijaluron

Moćna kombinacija za kolena, kuk, rame, i ostale bolne zglobove i tetive ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje. Sertifikovani setovi i stručna primena
PRP + Hijaluron

PRP terapija u ortopediji

PRP terapija je biološko rešenje za bolne i oštećenje zglobove. Za koleno, kuk, rame, skočni zglob, lakat, Ahilovu i ostale tetive. Sertifikovani setovi i stručna primena
PRP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *