Home » Haglundova peta

Haglundova peta bol u peti

haglundova peta bol u peti rendgen stopala

Haglundova peta bol u peti
Morbus Haglund

Haglund deformitet

retrokalkanearni burzitis haglundova peta forum izraslina na petnoj kosti izraštaj na peti bolna peta trn u peti petni trn Ahilova tetiva tendinitis

Bol u peti

je čest razlog za javljenje ortopedu. Bol u peti mogu da uzrokuju brojna stanja Ahilova tetiva, tendinitis ahilove tetive, Haglundova peta, petni trn i ostala. Ponekad su u pitanju i kombinacije ovih stanja.

U Dr Dren smo često u prilici da lečimo i kad je potrebno operišemo bolna stanja pete i stopala. 

Haglund peta simptomi

kad su u pitanu bolna stanja pete posebno se izdvaja Haglund peta ili Haglundov sindrom. Haglundov deformitet često dovodi do značajnih tegoba, bolova, zatim otežanog kretanja. Čest je problem i pronalaženje adekvatne obuće, koaj ne pojačava bol u peti.

Haglundova peta lečenje

Tretman za Haglundovu petu, retrokalnakearni burzitis i tendinitis Ahilove tetive može da bude neoperativni i operativni. 
 

U slučajevima kad Haglundov deformitet uznapreduje jedino operativno lečenje može da omogući bezbolan, normalan hod i korišćenje normalne obuće.

Operacije Haglund sindroma

izvodimo artroskopski i otvoreno. Operaciju Haglundove pete u Dr Dren najčešće izvodimo u lokalnoj anesteziji i kao jednodnevnu hirurgiju. U Dr Dren u mogućnosti smo da tretiramo ovo stanje savremenim metodama od najlakših do najsloženijih i velikih izraslina haglund peta.

Haglundova peta artroskopija

U određenim lakšim slučajevima moguća je artroskopska minimalno invazivna operacija haglundove pete. Preko dva mala uboda uvodi se kamera i instumenti za uklanjanje neželjene koštane izrasline na peti i izmenjenih mekih tkiva. Artroskopija ima brži oporavak i uvek joj dajemo prednost kad je moguće.

Haglund peta otvorena intervencija

Međutim u našoj praksi mnogo češće viđamo pacijente koji se javljaju kasno. Gde je bol u peti i deformitet do te mere ispoljen da je najbolji pristup otvorenom operacijom. Sa dodatnim prišivanjem reinsercijom ahilove tetive posebnim ankerima. Ponekad je neophodno i pojačavanje Ahilove tetive dodatnom tetivom jednog od mišića potkolenice.  

U Dr Dren često izvodimo operaciju Haglundove pete. Artroskopski ili minimalno invazivno klasično. U zavisnosti od potrebe sa ili bez ankerisanja Ahilove tetive. Sa odličnim rezultatima, kratkom imobilizacijom i izuzetno niskim rizikom od mogućih komplikacija.

 

 

Ortopedski hirurg

doc dr sc med D. Radoičić

Sadržaj

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija

 

Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd

 

telefoni:

 

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

2 thoughts on “Haglundova peta bol u peti”

 1. Poštovanje
  imam dijagnoza MB HAGLUND haglundova peta bol i otok pete. Znam da mora operacija hoću da mi kažete koliko bi me koštala operacija kod vas ali da je dr radojičić, koliko traje oporavak i kad mogu da treniram posle operacije.
  puno hvala
  čekam odgovor

  1. Poštovani,
   Haglundova peta se u Dr Dren rutinski operiše u lokalnoj anesteziji. Cena operacije zavisi od toga da li se radi artroskopski ili otvoreno. Potom da li su potrebni ankeri ili ne. Okvirne cene imate u našem cenovniku na sajtu a tačnu procenu ili eventualno popust možete da dobijete samo na pregledu. Ukoliko želite da vaš doktor bude dr sci med D. Radoičić samo napomenite kad zakazujete telefonom.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *