Haglundova peta i Bol u peti

Haglundova peta je čest razlog za bol u peti. Bol u peti pored Haglund pete mogu da uzrokuju i druga stanja Ahilove tetive, tendinitis i povrede ahilove tetive, petni trn i ostala. Ponekad su u pitanju i kombinacije ovih stanja.

haglund peta haglundova peta lečenje operacija Haglund peta za operaciju

U Dr Dren smo često u prilici da lečimo i kad je potrebno operišemo bolna stanja pete i stopala. 

Haglund peta simptomi

kad su u pitanju bolna stanja pete posebno se izdvaja Haglund peta ili Haglundov sindrom. Haglundov deformitet često dovodi do značajnih tegoba, bolova, zatim otežanog kretanja. Čest je problem i pronalaženje adekvatne obuće, koja ne pojačava bol u peti.

Haglundova peta lečenje

Tretman za Haglundovu petu, retrokalnakearni burzitis i tendinitis Ahilove tetive može da bude neoperativni i operativni. 
 

U slučajevima kad Haglundov deformitet uznapreduje jedino operativno lečenje može da omogući bezbolan, normalan hod i korišćenje normalne obuće.

bol u peti haglundova peta tendonitis ahilove tetive rendgen snimak Haglund peta sa velikim koštanim izraštajima na peti otvorena operacija u Dr Dren

Haglund peta kako se leči kakve su to operacije

Operacije za haglund petu izvodimo artroskopski i otvoreno. Operaciju Haglundove pete u Dr Dren najčešće izvodimo u lokalnoj anesteziji i kao jednodnevnu hirurgiju. U Dr Dren u mogućnosti smo da tretiramo ovo stanje savremenim metodama od najlakših do najsloženijih i velikih izraslina haglund peta.

Haglundova peta artroskopija

U određenim lakšim slučajevima moguća je artroskopska minimalno invazivna operacija haglundove pete. Preko dva mala uboda uvodi se kamera i instumenti za uklanjanje neželjene koštane izrasline na peti i izmenjenih mekih tkiva. Artroskopija ima brži oporavak i uvek joj dajemo prednost kad je moguće.

Haglund peta otvorena intervencija

Međutim u našoj praksi mnogo je češća Haglundova peta koja se dijagnostikuje kasno. Gde je bol u peti i deformitet do te mere ispoljen da je najbolji pristup otvorenom operacijom. Sa dodatnim prišivanjem reinsercijom ahilove tetive posebnim ankerima. Ponekad je neophodno i pojačavanje Ahilove tetive dodatnom tetivom jednog od mišića potkolenice.  

U Dr Dren često izvodimo operaciju Haglundove pete. Artroskopski ili minimalno invazivno klasično. U zavisnosti od potrebe sa ili bez ankerisanja Ahilove tetive. Sa odličnim rezultatima, kratkom imobilizacijom i izuzetno niskim rizikom od mogućih komplikacija.

 

 

Ortopedski hirurg

doc dr sc med D. Radoičić

Sadržaj

haglundova peta bol u peti rendgen stopala

Haglundova peta bol u peti
Morbus Haglund

Haglund deformitet

retrokalkanearni burzitis haglundova peta forum izraslina na petnoj kosti izraštaj na peti bolna peta trn u peti petni trn Ahilova tetiva tendinitis

Pregled možete da zakažete

telefon email viber whatsapp

telefonom
+381 69 693640

email-om
drdrenortopedija@gmail.com

Viber-om i Whatsapp-om
+381 69 693 640

Radno vreme

ponedeljak – petak od 10 h do 20 h subota od 09 do 15 h nedeljom po potrebi

2 мишљења на „Haglundova peta bol u peti“

 1. Poštovanje
  imam dijagnoza MB HAGLUND haglundova peta bol i otok pete. Znam da mora operacija hoću da mi kažete koliko bi me koštala operacija kod vas ali da je dr radojičić, koliko traje oporavak i kad mogu da treniram posle operacije.
  puno hvala
  čekam odgovor

  1. Poštovani,
   Haglundova peta se u Dr Dren rutinski operiše u lokalnoj anesteziji. Cena operacije zavisi od toga da li se radi artroskopski ili otvoreno. Potom da li su potrebni ankeri ili ne. Okvirne cene imate u našem cenovniku na sajtu a tačnu procenu ili eventualno popust možete da dobijete samo na pregledu. Ukoliko želite da vaš doktor bude dr sci med D. Radoičić samo napomenite kad zakazujete telefonom.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *