Početna » Dipitrenova kontraktura

Dipitrenova kontraktura

dipitrenova kontraktura

Dipitrenova kontraktura lečenje i operacija

Dipitrenova kontraktura lecenje dipitrenova kontraktura operacija cena

Dipitrenova kontraktura fizikalna terapija

palmarna fibromatoza

fibromatosis palmaris

deformitet prstiju ruke

Operacija Dipitrenove kontrakture 

Dipitrenova kontraktura u težim oblicima se leči operacijom. U Dr Dren se izvodi često i to u maksimalno bezbednoj lokalnoj anesteziji.

Dipitrenova kontraktura to jest Dupuytren’s contracture je deformitet šake koji se obično razvija u dužem periodu. Dolazi do zadebljanja potkožnog vezivnog tkiva koje deformiše prste i smanjuje pokretljivost.

Pogođeni prsti ne mogu da se potpuno isprave, što komplikuje svakodnevne aktivnosti. Kao što su stavljanje ruku u džepove, stavljanje rukavica ili rukovanje.dipitrenova kontraktura dipitrenova kontraktura deformiteti prstiju

Dipitrenova kontraktura uglavnom pogađa mali i domali prst, a najčešće se javlja kod starijih muškaraca. Nema mnogo mogućnosti kako bi se usporilo napredovanje Dupuitrenove kontrakture.

Dipitrenova kontraktura Simptomi 

Dipitrenova kontraktura obično napreduje polako, tokom godina. Stanje obično počinje kao zadebljanje kože na dlanu ruke. Kako napreduje, koža je sve čvršća a pojavljuju se i čvorići koji obično ne bole.

U kasnijim fazama Dipitrenove kontrakture, trake vezivnog tkiva se formiraju ispod kože na dlanu i mogu da zahvate i prste. Potkožno zadebljalo tkivo obično povlači prste ka dlanu.

dipitrenova bolest oporavak

Najčešće su pogođeni domali i mali prst mada i srednji prst takođe može biti u kontrakturi, retko se viđa na palcu i kažiprstu. Dupuitrenova kontraktura može da se javi na obe šake, iako je na jednoj obično ozbiljnija.

Dipitrenova kontraktura Uzroci

Ne zna se definitivno šta uzrokuje Dipitrenovu kontrakturu. 

Faktori rizika Dipitrenova kontraktura

Veruje se da određeni faktori povećavaju rizik za nastanak Dipitrenove kontrakture

Starost.  najčešće posle 50 godina.

Pol Muškarci imaju veću verovatnoću da razviju Dupuitrena i imaju teže kontrakture nego žene.

Preci Ljudi severnoevropskog porekla imaju veći rizik od ove bolesti, ponegde se i zove Vikinška bolest Viking disease.

Porodična istorija.

Upotreba duvana i alkohola. Pušenje je povezano sa povećanim rizikom, možda zbog mikroskopskih promena unutar krvnih sudova uzrokovanih pušenjem. Unošenje alkohola je takođe povezano sa Dipitrenovom kontrakturom

Dijabetes. Bolesnici sa dijabetesom imaju povećan rizik.

dipitrenova kontraktura komplikacije

Komplikacije Dipitrenove kontrakture

Dupuitrenov kontrakt može da oteža obavljanje određenih funkcija šake. Kako Dipitrenova kontraktura napreduje, ona može da ograniči sposobnost da potpuno otvorite šaku, uhvatite neke predmete, provučete šaku kroz uže prostore, ili da se bavite određenim poslovima.

Dijagnoza Dipitrenova kontraktura

U većini slučajeva, doktor u Dr Dren Ortopediji postavlja dijagnozu samo na osnovu izleda šake. Ostali testovi su retko neophodni.

Lekar upoređuje prste i proverava kožu na dlanovima, utvrđuje da li ima vezivnih traka i čvorića kao i koliko kompromituju normalne pokrete.

Dipitrenova kontraktura lečenje

Lečenje podrazumeva uklanjanje čvorića i vezivnih traka koje povlače prste ka dlanu. Često s epominje prirodno lečenje dipitrenove kontrakture ali za sada nema nekog značaja, i najvećim delom se odnosi na razne postupke i čajeve koji objektivno nemaju neki ,,značajan potencijal,, za uklanjanje razvijene dipitrenove kontrakture.

Uklanjenje čvorića i traka se može uraditi na nekoliko načina. Izbor postupka zavisi od težine vaših simptoma i drugih zdravstvenih problema koje imate.

Dipitrenova kontraktura operacija

najuspešnija metoda lečenja

Hiruško lečenje odnosno operacija Dipitrenove kontrakture je i dalje najbolja opcija za pacijente sa uznapredovalom kontrakturom, ograničenom funkcijom i progresivnom bolešću. 

dipitrenova kontraktura operacija

Mnogi pacijenti i kod dugotrajne i ozbiljne dipitrenove kontrakture gube dragoceno vreme odlaganjem operacije na fizikalnoj terapiji ili primenom drugih neinvazivnih postupaka.

Prednosti operacije 

Glavna prednost hirurgije je to što rezultira potpunijim i najčešće trajnim oslobađanjem. Nakon operacije se savetuje fizikalna terapija.

Operacije Dipitrenove kontrakture se izvodi lokalnoj anesteziji, kao jednodnevna hirurgija. Često je izvodimo sa velikim uspehom i brojnim zadovoljnim pacijentima.

Kontaktirajte za detaljnije informacije o pregledu, ceni, i planiranju konsultacija sa našim specijalistima.

dipitrenova kontraktura lečenje posledice

Dipitrenova kontraktura operacija cena 

u Dr Dren se određuje na pregledu.

Centar za šaku i ručni zglob

Pozovite

proverite da li Dr Dren Ortopedija ima rešenje za vaša pitanja

Kontaktirajte

predložite datum i vreme, opišite vaš problem i izaberite doktora pokušaćemo da odgovorimo u najskorijem roku

2 мишљења на „Dipitrenova kontraktura“

 1. Doabr dan
  da li mogu da dođem samo na operaciju dipitrenove kontrakture i da se vratim kući istog dana 200 km od Beograda
  da li mogu da vozim posle i koja je cena za domali prst leve ruke
  dali je cena operacije dipitrenove kontrakture 48000 i kad radi dr Radoičić Dragan?

  Hvala

  Oliver

  1. Poštovani,
   sve operacije dipitrenove kontrakture radimo u lokalnoj anesteziji, nema potrebe da se posle intervencije u Dr Dren zadržavate.

   Što se tiče vožnje posle najbolje da porauzgovarate sa doktorom. Ukoliko je u pitanju jedan prst to je trenutno cena za lečenje dipitrenove kontrakture.

   Da cena važi i za dr Radoičića. Kad zakazujete napomenite kod kog doktora želite.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *