Početna » Bol u stopalu i skočnom zglobu

Centar za Stopalo i Skočni Zglob

Bol u stopalu bol u skočnom zglobu deformiteti stopala i deformiteti skočnog zgloba

Bol u stopalu kao i bol u skočnom zglobu je čest razlog za javljanje ortopedu. Postoje brojni razlozi za bol u stopalu ili bol u skočnom zglobu, nekad je dovoljno da malo odmirujemo ili da se umerimo u aktivnostima a nekad je potrebno da se javimo ortopedu i proverimo da li ima razloga za dodatna ispitivanja ili tretman.

bol u stopalu anatomija stopala u skočnog zgloba

Stopalo i skočni zglob imaju kompleksnu anatomiju, neophodno je puno znanja i razumevanja za adekvatno lečenje bola usled povreda i određenih stanja u stopalu i skočnom zglobu.

U Dr Dren dijagnostikujemo i tretiramo bol u stopalu i bol u skočnom zglobu od najlakših do najkompleksnijih

U zavisnosti od vašeg nalaza možemo da vam preporučimo različite vidove tretmana za bol u stopalu i bol u skočnom zglobu i to od saveta za mirovanje ili fizikalnu terapiju, preko nekih lekova ili injekcija pa do svih vrsta operacija stopala i operacija skočnog zgloba.

povrede stopala bol u stopalu

Stopalo i skočni zglob odlikuje kompleksna anatomija sa brojnim specifičnostima, česte su povrede, deformiteti ali i oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje. Ovo je značajno područje u ortopediji, u poslednjim decenijama ostvaren je veliki napredak u prepoznavanju i lečenju problema stopala i skočnog zgloba.

U centru za stopalo i skočni zglob dijagnostikujemo i lečimo čitav spektar povreda i oboljenja stopala i skočnog zgloba

Dijagnozu postavljamo kliničkim pregledom, snimanjima – ultrazvuk, rendgen, MR ili CT pregled, laboratorijske analize krvi ili punktata zgloba su ponekad neophodne za pravilnu dijagnozu.

Zahvaljujući savremenom pristupu brojna stanja i povrede rešavamo minimalno invazivno, praktično bez dodatnih oštećenja tkiva tokom intervencija sa izuzetno brzim oporavkom.

u Dr Dren brojne intervencije, i operacije povreda i stanja stopala i skočnog zgloba, izvedene na savremen način modernim implantima karakteriše vrlo kratko zadržavanje i ubrzan oporavak.

operacijs skočnoig zgloba bol u stopalu

Najveći broj intervencija na stopalu i skočnom zglobu izvodimo kao jednodnevnu hirurgiju u bezbednoj lokalnoj anesteziji

Lekari Dr Drena izvode savremene operacije i intervencije na stopalu i skočnom zglobu, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

Pored operacija danas su nam dostupne i u Dr Dren se primenjuju terapije injekcijama za skočni zglob i stopalo od injekcija hijaluronske kiseline preko PRP i matičnih ćelija.

 

Neka od stanja koja prati bol u stopalu i bol u skocnom zglobu u vezi kojih možete uvek da nas kontaktirate

ruptura Ahilove tetive 

sinovitis skočnog zgloba

čukalj čukljevi

hallux valgus 

operacija čukljeva

urasli nokti unguis incarnatus

deformiteti prstiju stopala čekićasti prst hammer toe

kandžast prst claw toe

metatarzalgija

Haglund deformitet

petni trn calcar calcanei

bolna peta

plantarni fascitis

Morton neurom

Hallux rigidus

nestabilnost skočnog zgloba

uganuća i

prelomi skočnog zgloba i stopala

Table of Contents

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *