centar za kuk

Ortopedija Dr Dren 

Ortopedija i traumatologija


telefoni:​                                                     email:

+381 69 693 640                                 office@drdren.com

+381 11 408 1927                              drdren@hotmail.com​

koksartroza

Dr Dren ​Ordinacija

Ortopedija i traumatologija


telefoni:​                                                     email:

+381 69 693 640                                 office@drdren.com

+381 11 408 1927                               drdren@hotmail.com​

Centar za Kuk

vestacki kuk operacija

Kuk 


Kuk je jedan od najkompleksnijih zglobova sa velikim obim pokreta, česte su povrede ali I oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje.

Zglob kuka čini gornji deo butne kosti femura – glava femura i čašica karlice odnosno acetabulum. Pored kostiju kuk ima kompleksni sistem mekotkivnih struktura – ligamenata i mišića.  
Hrskavica oblaže kosti koje čine zglob kuka, očuvanost hrskavice kuka je izuzetno značajna za bezbolan pokret kao i za ravnomernu distribuciju težine tokom kretanja.


U centru za kuk dijagnostikujemo i lečimo čitav spektar povreda i oboljenja kuka.

Dijagnozu postavljamo kliničkim pregledom, snimanjima - ultrazvuk kuka, rendgen kuka, MR ili CT kuka, laboratorisjke analize krvi ili punktata kolena su često neophodne za pravilnu dijagnozu.

Danas su najčešće povrede kuka prelomi i sportske povrede kao i oštećenja hrskavice kuka usled artroze.

Zahvaljujući izuzetnom napretku u tehnici brojna stanja i povrede rešavamo minimalno invazivno, prektično bez dodatnih oštećenja tkiva tokom intervencija sa izuzetno brzim oporavkom.

Brojne intervencije, od artroskopije kuka pa čak i ugradnja veštačkog kuka i operacije preloma kuka, izvedene na savremen način modernim implantima karakteriše vrlo kratko zadržavanje u bolnici i ubrzan oporavak.

Lekari Dr Drena izvode savremene operacije i intervencije na kuku, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

Neka od stanja za koja možete uvek da nas kontaktirate: ugradnja veštačkog kuka, injekcije za kuk, coxartroza artroplastika kuka, obostrana zamena kuka, avaskularna nekroza kuka, revizija proteze kuka, prelom kuka operacija preloma kuka, i brojna druga.