Početna » Bol u kuku

Centar za Kuk Bol u kuku

Bol u kuku
samo tačna dijagnoza i adekvatan tretman omogućuju pun oporavak i povratak aktivnostima.
kontakt i zakazivanje
Bol u kuku
Povrede i oštećenja kukova mogu da zadese brojne profesionalce i rekreativne sportiste. Proverite da li je potreban pregled stručnjaka
više informacija
Bolovi u kukovima
Bilo da je u pitanju sportska povreda, artrotis kuka ili oštećena hrskavica kuka, možemo da ponudimo rešenje. Za najbrži povratak na vrh
zakažite pregled ili online consult
Bolovi u kukovima
mogu da se reše savremenim metodama od injekcija za kukove do minimalno invazivnih procedura. Pitajte eksperte
više informacija
Previous
Next

Bol u kuku

Oštećena hrskavica kuka, koksartroza odnosno osteoartritis kuka često uzrokuju bol u kuku. Bol u kuku ili bol u kukovima i ograničen pokret kuka su čest razlog za javljanje ortopedu.

bol u kuku bolovi u kuku

Dijagnoza i tretman bola u kuku

U Dr Dren dijagnostikujemo i tretiramo sva stanja u vezi bolova u kukovima od najlakših do najtežih.

Bol u kuku, je najčešći simptom nekog poremećaja u kuku. Dijagnostika započinje kliničkim pregledom. Potom snimanjima – ultrazvuk kuka, rendgen kuka, MR ili CT kuka. Laboratorijske analize krvi ili punktata kuka su nekad potrebne za pravilnu dijagnozu.

U zavisnosti od vašeg nalaza možemo da vam preporučimo različite vidove tretmana za bol u kuku od saveta za mirovanje ili fizikalnu terapiju, preko nekih lekova ili injekcija pa do svih vrsta operacija kuka.

Anatomija zgloba kuka

Zglob kuka čini gornji deo butne kosti femura – glava femura i čašica karlice odnosno acetabulum. Pored kostiju kuk ima kompleksni sistem mekotkivnih struktura – ligamenata i mišića.  

bol u nogama bol u preponi hrskavica kuka kuk anatomija

Hrskavica oblaže kosti koje čine zglob kuka, očuvanost hrskavice kuka je izuzetno značajna za bezbolan pokret kao i za ravnomernu distribuciju težine tokom kretanja.

 

Centar za kuk

Dijagnostikujemo i lečimo čitav spektar povreda i oboljenja kuka. Kuk je jedan od najsloženijih zglobova sa velikim obimom pokreta.

Bol u kuku najčešće uzrokuju povrede ali i osteoartritis kuka kao i druga stanja i oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje.

Danas su najčešće povrede kuka prelomi i sportske povrede kao i oštećenja hrskavice kuka usled koksartroza kuka.

koksartroza artroza artritis kuka artritis kuka

Zahvaljujući izuzetnom napretku u tehnici brojna stanja i povrede rešavamo minimalno invazivno, praktično bez dodatnih oštećenja tkiva tokom intervencija sa izuzetno brzim oporavkom.

Bol u kuku lečenje 

Postoje brojne mogućnosti na raspolaganju za tretman bolova u kukovima. Uvek se trudimo da lečenje započnemo i uspešno rešimo neoperativnim metodama. 

Pored lekova za bolove i fizikalne terapije za bol u kuku dostupne su i druge mogućnosti. Prvenstveno kod lečenja koksartroza to jest osteoartritisa kuka danas se i u Dr Dren se primenjuju terapije injekcijama za kuk od injekcija hijaluronske kiseline preko PRP i matičnih ćelija. 

U nekim slučajevima pravi izbor i primena injekcija za kuk potpuno otkloni bol u kuku i odloži degenerativne promene. To je pristup gde se trudimo da se hrskavica kuka sačuva za što duži period.bol u kuku injekcije za kukove

Operacije kuka

Kad nema drugog izbora za bol u kuku primenjujemo različite intervencije. Postoje i brojne operacije kuka i izvode se jako često. Danas su naprimer operacije ugradnje veštačkog kuka za osteoartritis kuka i operacije preloma kuka veoma česte. 

Kad se urade na savremen način modernim implantima očekuje se vrlo kratko zadržavanje u bolnici i ubrzan oporavak. Brojne intervencije, od artroskopije pa čak i ugradnja veštačkog kuka i operacije preloma kuka, izvedene na savremen način modernim implantima karakteriše vrlo kratko zadržavanje u bolnici i ubrzan oporavak.

Lekari Dr Drena izvode savremene operacije i intervencije na kuku, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

 

Bol u kuku i povezana stanja

koksartroza arthritis osteoartritis kuka

artritis kuka hrskavica kuka

ugradnja veštačkog kuka endoproteza zamena kuka

injekcije za kuk

coxartroza artroplastika kuka 

obostrana zamena kuka 

avaskularna nekroza kuka

revizija proteze kuka

prelom kuka 

operacija preloma kuka i brojna druga

nešto više o artritisu kuka

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.

PRP terapija u ortopediji

PRP terapija je biološko rešenje za bolne i oštećenje zglobove. Za koleno, kuk, rame, skočni zglob, lakat, Ahilovu i ostale tetive. Sertifikovani setovi i stručna primena
PRP

Cellular Matrix PRP Hijaluron

Moćna kombinacija za kolena, kuk, rame, i ostale bolne zglobove i tetive ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje. Sertifikovani setovi i stručna primena
PRP + Hijaluron

Sadržaj

Zakažite pregled ortopeda

predložite datum i vreme, opišite vaš problem i izaberite doktora

pokušaćemo da odgovorimo u najskorijem roku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *