Novembar i Decembar 2019.

​za pacijente koji znaju da imaju oštećenje kolena i kuka i kojima je predložena operacija ali ne žele zamenu kolena ili kuka odnosno veštački zglob

- Matične ćelije iz vaše koštane srži za oštećene zglobove koleno kuk, skočni zglob (sertifikovani setovi i stručna primena pozvati za cenu)


- PRP plazma obogaćena trombocitima 15000 din.


- PRP + Hijaluron cellular matrix 26000


​Pozovite za dodatne informacije
 

ligamenti kolena
centar za koleno

Dr Dren ​

Ortopedija i traumatologija


telefoni:​                                                     email:

+381 69 693 640                                 office@drdren.com

+381 11 4081927                               drdren@hotmail.com​

Koleno


Koleno je jedan od najkompleksnijih zglobova u ljudskom telu, česte su povrede ali i oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje.

Zglob kolena čine četri kosti – femur, tibia, fibula i patela, odnosno butna kost, potkolenica i čašica. Pored kostiju koleno karakteriše kompleksni sistem mekotkivnih struktura - prednji i zadnji ukršteni ligament, spoljni i unutrašnji kolateralni ligament, spoljni i unutrašnji meniskus.  

Hrskavica oblaže kosti koje čine zglob kolena, očuvanost hrskavice kolena je izuzeno značajna za bezbolan pokret kao i za ravnomernu distribuciju težine tokom kretanja.

U centru za koleno dijagnostikujemo i lečimo čitav spektar povreda i oboljenja kolena.


Dijagnozu postavljamo pregledom, snimanjima - ultrazvuk,rendgen, MR kolena a nekad je neophodna i dijagnostička artroskopija (koja obično nastavlja kao terapijska), laboratorijske analize krvi ili punktata kolena su nekad neophodne za pravilnu dijagnozu.

Danas su najčešće povrede meniskusa i ukrštenih veza kao i oštećenja hrskavice kolena usled artroze kolena.

Zahvaljujući izuzetnom napretku u tehnici brojna stanja i povrede rešavamo artroskopski minimalno invazivno, nekad su te operacije zahtevale ležanje i dugi oporavak a danas najčešće te intervencije izvodimo kao jednodnevnu hirurgiju sa izuzetno brzim oporavkom.

Pored artroskopije kolena i druga stanja pa čak i ugradnja veštačkog kolena i operacije preloma kolena izvedena na savremen način modernim implantima očekuje vrlo kratko zadržavanje u bolnici i ubrzan oporavak.

Lekari Dr Drena izvode savremene operacije i intervencije na kolenu, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

Pored operacija danas su nam dostupne i u Dr Dren se primenjuju terapije injekcijama za koleno od injekcija hijaluronske kiseline preko PRP i matičnih ćelija.


Neka od stanja za koja možete uvek da nas kontaktirate: oštećenja meniskusa – od reparacije do parcijalne meniscektomije, prednji i zadnji ukršteni ligament artroskopska rekonstrukcija, gonartroza od injekcije do operacija kolena, osteotomije kolena, ugradnje proteza kolena, revizija proteze kolena, luksacija patele, rupture ligamenta patele, rupture kvadricepsa, sinovitis kolena, operacija preloma kolena.

Dr Dren ​

Ortopedija i traumatologija


telefoni:​                                                     email:

+381 69 693 640                                 office@drdren.com

+381 11 4081927                               drdren@hotmail.com​

Dr Dren

Centar za Koleno