burzitis lakta burzitis olekranona teniski lakat

Burzitis lakta Bursitis olekranona Bursitis olecrani

artroskopska i otv. operacija lakta artroskopija lakta lečenje burzitisa lakta punkcija burze punkcija burzitisa voda u laktu upala lakta

Burzitis lakta burzitis olekranona bursitis olecrani

U Dr Dren često dijagnostikujemo i lečimo burzitise lakta. Odnosno burzitis olekranona i to od prvih akutnih pojava do teških hroničnih komplikovanih oblika kod sistemskih bolesti.

Najčešći burzitis lakta se javlja na zadnoj stani lakta u niovu koštanog vrha koji se zove olekranon.

bursitis lakta

Ima mnogo burzi u telu. To su ,,vrećice,, koje deluju kao jastuci izmedju čvrstih kostiju i drugih mekih tkiva. Burze sadrže malu količinu lubrikacione tečnosti koja omogućuje da se mekše strukture lako i bez trenja kreće preko kostiju.

Normalno se burza olekranona ne vidi. Ukoliko se razvije iritacija ili zapaljenje dolazi do nakupljanja tečnosti što se vidi kao otok – burzitis olekranona. Upala ili burzitis olokranona može ili ne mora da boli i ometa pokrete.

burzitis olekranona

Burzitis olekranona Uzroci

Burzitis lakta najčešće uzrokuju povrede i produženi pritisak  na lakat (posebno u određenim zanimanjima). Potom infekcija ali  i određena medicinska stanja se često povezuju kao reumatoidni artritis i giht.

Burzitis olekranona simptomi

Otok lakta, je obično najčešći i najubedljiviji znak. Zatim bol, ponekad crvenilo i osećaj toplote mogu da ukažu na infekciju. Inficirana burza može da bude ispunjena gnojem. To stanje zahteva hiruršku intervenciju.

Burzitis olekranona lečenje

U Dr Dren često dijagnostikujemo i lečimo burzitis olekranona od prvih akutnih pojava do teških hroničnih komplikovanih oblika kod sistemskih bolesti.

Lečenje može da bude neoperativno punkcijama sa ili bez antibiotika i dodatnih terapija i saveta koje dajemo pacijentima ili hiruškom operacijom.

Operacija burze olekranona

Imamo veliku seriju uspešno operisanih pacijenata. Operaciju za burzitis lakta odnosno olekranona u Dr Dren  izvodimo kad je neophodno. Uvek u bezbednoj lokalnoj anesteziji, kao jednodnevnu hirurgiju. Ne primenjujemo imobilizaciju posle operacije.

Posle dobre operacije uklanjanja upaljene i propale burze ponovno javljanje je veoma retko. Posle nekoliko nedelja ili meseci se na mestu uklonjenje burze razvije normalno tkivo koje ne ometa pokrete.

Centar za rame i lakat

 

dr Dren Ortopedija dr sc med D. Radoičić

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.

Pregled možete da zakažete

telefon email viber whatsapp

telefonom
+381 69 693640

email-om
drdrenortopedija@gmail.com

Viber-om i Whatsapp-om
+381 69 693 640

Radno vreme

ponedeljak – petak od 10 h do 20 h subota od 09 do 15 h nedeljom po potrebi

2 мишљења на „Burzitis lakta“

  1. Dobar dan
    koliko košta operacija kod vas za dijagnozu Bursitis olecrani chr dex M.70.2
    da li može u lokalnoj anesteziji ?

    u pitanju je lakat desne ruke, bilo je više pokušaja da se izvlači tečnost iz lakta, u pitanju je moj otac ima 63 godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *