Home » Burzitis lakta

Burzitis lakta

burzitis lakta burzitis olekranona

Burzitis lakta Bursitis olekranona Bursitis olecrani

artroskopska i otv. operacija lakta artroskopija lakta lečenje burzitisa lakta punkcija burze punkcija burzitisa voda u laktu upala lakta

Burzitis lakta Burzitis olekranona  
Bursitis olecrani

 
U Dr Dren često dijagnostikujemo i lečimo burzitise lakta. Odnosno burzitis olekranona i to od prvih akutnih pojava do teških hroničnih komplikovanih oblika kod sistemskih bolesti.

Najčešći burzitis lakta se javlja na zadnoj stani lakta u niovu koštanog vrha koji se zove olekranon.

Ima mnogo burzi u telu. To su ,,vrećice,, koje deluju kao jastuci izmedju čvrstih kostiju i drugih mekih tkiva. Burze sadrže malu količinu lubrikacione tečnosti koja omogućuje da se mekše strukture lako i bez trenja kreće preko kostiju.

Normalno se burza olekranona ne vidi. Ukoliko se razvije iritacija ili zapaljenje dolazi do nakupljanja tečnosti što se vidi kao otok – burzitis olekranona. Upala ili burzitis olokranona može ili ne mora da boli i ometa pokrete.

Bursitis olekranona Uzroci

povrede

produženi pritisak  na lakat (posebno u određenim zanimanjima)

Infekcija

kao i određena medicinska stanja se često povezuju kao reumatoidni artritis i giht.

Bursitis olecrani Simptomi

Otok lakta, je obično najčešći i najubedljiviji znak. Zatim bol, ponekad crvenilo i osećaj toplote mogu da ukažu na infekciju. Inficirana burza može da bude ispunjena gnojem. To stanje zahteva hiruršku intervenciju.

Burzitis lakta Lečenje

U Dr Dren često dijagnostikujemo i lečimo burzitis olekranona od prvih akutnih pojava do teških hroničnih komplikovanih oblika kod sistemskih bolesti.

Lečenje može da bude neoperativno punkcijama sa ili bez antibiotika i dodotnih terapija i saveta koje dajemo pacijentima ili hiruško operacijom.

Operacija burze olekranona

Imamo veliku seriju uspešno operisanih pacijenata. Operaciju burzitisa olekranona. U Dr Dren ovu operaciju izvodimo kad je neophodno. Uvek u bezbednoj lokalnoj anesteziji, kao jednodnevnu hirurgiju. Nije potrebna imobilizacija posle operacije.

Posle dobre operacije uklanjanja upaljene i propale burze ponovno javljanje je veoma retko. Posle nekoliko nedelja ili meseci se na mestu uklonjenje burze razvije normalno tkivo koje ne ometa pokrete.

Centar za rame i lakat

 

dr Dren Ortopedija

doc dr sc med D. Radoičić

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija

 

Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd

 

telefoni:

 

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *