Burzitis olekranona Bursitis lakta 


Bursitis olecrani

 

Najčešći burzitis lakta se javlja na zadnoj stani lakta u niovu koštanog vrha koji se zove olekranon.

 
Ima mnogo burzi u telu, to su ,,vrećice,, koje deluju kao jastuci izmedju čvrstih kostoju i drugih mekih tkiva, sadrža malu količinu lubrikacione tečnosti koja omogućuje da se mekše strukture lako i bez trenja kreće peko kostiju.

Normalno se burza olekranona ne vidi, ukoliko se razvije iritacija ili zapaljenje dolazi do nakupljanja tečnosti što se vidi kao otok  - burzitis olekranona, koji može ili ne mora da boli i ometa pokrete.

Uzroci Bursitisa olekranona

povrede,

produženi pritisak  na lakat (posebno u određenim zanimanjima)

Infekcija

i određena medicinska stanja se često povezuju kao reumatoidni artritis i giht.

Simptomi

Otok lakta, je obično najčešći i najubedljiviji znak, zatim bol, ponekad crvenilo i osećaj toplote mogu da ukažu na infekciju, inficirana burz može da bude ispunjena gnojem i to stanje zahteva hirurpku intervenciju.

 Burzitis Lečenje

U Dr Dren često dijagnostikujemo i lečimo burzitis olekranona od prvih akutnih pojava do teških hroničnih komplikovanih oblika kod sistemskih bolesti.

Lečenje može da bude neoperativno punkcijama sa ili bez antibiotika i dodotnih terapija i saveta koje dajemo pacijentima ili hiruško operacijom.


Operacija burze olekranona

Imamo veliku seriju uspešno operisanih pacijenata. Operaciju burzitisa olekranona u Dr Dren izvodimo kad je neophodno, uvek u bezbednoj lokalnoj anesteziji, kao jednodnevnu hirurgiju i nije potreban imobilizacija posle operacije

Posle dobre operacije uklanjanja upaljene i propale burze ponovno javljanje je veoma retko. Posle nekoliko nedelja ili meseci se na mestu uklonjenje burze razvije normalno tkivo koje ne ometa pokrete.dr Dren Ortopedija


doc dr sc med D. RadoičićBurzitis olekranona Bursitis lakta

Bursitis olecrani 


bursitis lakta burzitis olekranona

artroskopska i otv. operacija lakta

artroskopija lakta

lečenje burzitisa lakta

punkcija burze punkcija burzitisabursitis lakta burzitis olekranona

Ortopedija Dr Dren

Ortopedija i traumatologija


+381 69 693 640

+381 11 408 1927

office@drdren.com
drdren@hotmail.com