Home » Bol u kolenu

Centar za Koleno Bol u kolenu

bol u kolenu hrskavica kolena meniskus

Dr Dren Centar za koleno

 

bol u kolenu i otok kolena blokada hrskavica kolena meniskus

bol u kolenu bez otoka

Bol u kolenu, posebno bol i otok kolena

ponekad i blokada kolena, posebno ako je oštećena hrskavica kolena ili meniskus, su čest razlog za javljanje ortopedu. Postoje brojni razlozi za bol u kolenima. Najčešće je to gonartroza ili hrskavica kolena ili neki meniskus ili ligament kolena. 

bol u kolenu bolovi u kolenima

U zavisnosti od vašeg nalaza možemo da vam preporučimo različite vidove tretmana za bolna kolena, otok ili blokade kolena. Od saveta za mirovanje ili fizikalnu terapiju, preko nekih lekova ili injekcija. Pa do svih vrsta operacija kolena zbog gonartroza, hrskavica kolena i meniskusa.

Koleno je jedan od najsloženijih zglobova u ljudskom telu, česte su povrede ali i oštećenja za koje je neophodno ortopedsko lečenje.

artroskopija kolena operacija bol u kolenu

Zglob kolena

čine četri kosti – femur, tibia, fibula i patela, odnosno butna kost, potkolenica i čašica. Pored kostiju koleno karakteriše kompleksni sistem mekotkivnih struktura. Prednji i zadnji ukršteni ligament, spoljni i unutrašnji kolateralni ligament, spoljni meniskus i unutrašnji meniskus.  

bol u kolenu bolovi u kolenima koleno anatomija

Hrskavica kolena oblaže kosti koje čine zglob kolena. Očuvana hrskavica kolena je izuzeno značajna za bezbolan pokret kao i za ravnomernu distribuciju težine tokom kretanja.

U Dr Dren dijagnostikujemo i lečimo čitav spektar povreda i oboljenja kolena

Bolovi u kolenu mogu da nastanu usled brojnih stanja i povreda. Dijagnozu postavljamo pregledom. Potom snimanjima – ultrazvuk kolena, rendgen kolena, MR kolena. 

Nekad je neophodna i dijagnostička artroskopija (koja obično nastavlja kao terapijska). Laboratorijske analize krvi ili punktata kolena su nekad neophodne za pravilnu dijagnozu.

bol u kolenu MR kolena magnetna rezonanca kolena

Najčešća stanja i povrede kolena

Danas su najčešće povredjeni meniskus i/ili ukrštena veza. Čest je nalaz i oštećena hrskavica kolena odnosno gonartroza osteoartritis kolena.

artroskopija kolena povreda meniskusa bol u kolenu

Zahvaljujući izuzetnom napretku u tehnici brojna stanja i povrede rešavamo artroskopski minimalno invazivno. Nekad su te operacije zahtevale ležanje i dugi oporavak a danas najčešće te intervencije izvodimo kao jednodnevnu hirurgiju sa izuzetno brzim oporavkom.

bol u kolenu osteoartritis kolena artroza kolena

Intervencije koleno

Pored artroskopije kolena i druga stanja pa čak i ugradnja veštačkog kolena i operacije preloma kolena izvedena na savremen način modernim implantima očekuje vrlo kratko zadržavanje u bolnici i ubrzan oporavak.

Lekari Dr Drena izvode savremene operacije i intervencije na kolenu, sa uvek individualno prilagođenim pristupom u dijagnozi, lečenju i oporavku.

artroskopija kolena operacija kolena

Pored operacija danas su nam dostupne i u Dr Dren se primenjuju terapije injekcije za koleno od injekcija hijaluronske kiseline preko PRP i matičnih ćelija.

Neka od stanja u vezi kojih možete uvek da nas kontaktirate 

bol i otok kolena 

bol u kolenima

osteoartritis kolena

artritis kolena

artroskopija kolena operacija meniskusa kolena

oštećenja meniskusa – od reparacije do parcijalne meniscektomije

prednji i zadnji ukršteni ligament

artroskopska rekonstrukcija acl

gonartroza od injekcije za koleno do operacija kolena

ugradnja zamena kolena

luksacija patele iščašenje čašice

ruptura ligamenta patele

ruptura kvadricepsa

sinovitis kolena

operacija preloma kolena

minimalno invazivna uni parcijalna artroplastika kolena

revizija proteze kolena

ACL i PCL

PRP terapija kolena

Osteotomije kolena X i O noge

Infekcija veštačkog kolena

Infekcija kolena

bol u kolenu bez otoka bol u kolenu i otok bol u kolenu sa zadnje strane ostar bol u kolenu bez otoka  bol u kolenu pri izlasku niz stepenice bolovi u kolenu i krckanje  bol u kolenu pri mirovanju bol u oba kolena

 

Akcija
PRP terapija koleno kuk rame

PRP terapija 15 000 injekcija po kolenu, kuku, ramenu, laktu ili skočnom zglobu sa ili bez UZ. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP

Akcija
PRP i Hijaluron Cellular matrix

za oštećenja kolena i kuka ili ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje koleno 26000 kuk 28000. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP + Hijaluron

 

Dr Dren 

Ortopedija i traumatologija

 

telefoni:

 

+381 69 693 640                                 

+381 11 4081927                              

 

 email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *