Početna » artroskopija skočnog zgloba

Artroskopija skočnog zgloba

Nestabilnost i Stabilizacija skočnog zgloba

povreda stopala artroskopija skočnog zgloba

Artroskopija skočnog zgloba je minimalno invazivna intervencija kojom se dijagnostikuju i rešavaju brojni problemi i stanja skočnog zgloba.  U Dr Dren se obavlja redovno kao rutinska jednodnevna procedura u lokalnoj anesteziji.

Artroskopija 

je u poslednjoj deceniji  zamenila neke ranije velike ortopedske zahvate. To je minimalno invazivna bezbedna procedura. U najvećem broju slučajeva sa jako brzim oporavkom. 

Tehnološki napredak i temeljno poznavanje anatomije omogućuju uspešnu primenu u brojnim indikacijama. 

Artroskopija skočnog zgloba

omogućuje direktan uvid u sve intraartikularne strukture skočnog zgloba. Bez potrebe za velikim otvorenim operacijama odnosno artrotomijom ili maleolarnim osteotomijama. 

Pri tom adekvatno poznavanje anatomije stopala i skočnog zgloba je od kritičnog značaja za bezbedno i kvalitetno izvođenje artoskopije kao i za prevenciju komplikacija.

Kako se radi artroskopija skočnog zgloba

Artroskopija se u najvećem broju slučajeva u Dr Dren izvodi kao jednodnevna hirurgija. Što znači da istog dana napuštate kliniku. U lokalnoj anesteziji na male ubode 5-8mm se uvodi optički sistem u zglob a posebnim instrumentima se preko takođe malih otvora obavljaju potrebne intervencije. Dobijate sve preporuke za postoperativnu negu i kontrolu narednog dana. Kao i ostale instrukcije u vezi intervencije.

Indikacija kada se primenjuje

– slobodna tela u skočnom zglobu

– prednji ili zadnji mekotkivni ili koštani impingement skočnog zgloba, 

– oštećenje hrskavice skočnog zgloba osteohondralni defekti, 

– synovitis (RA, pyoarthros, pigmentni vilonidularni synovitis, sinovijalna hondromatoza, hemofilična artropatija) 

– artroze artritis skočnog zgloba – primarna artroza i mnogo češće sekundarne

– artroskopska artrodeza skočnog zgloba

– prednji impingement – anterior ankle impingement

– nestabilnost skočnog zgloba – ankle instability

Nestabilnost skočnog zgloba

Nekad je u slučajevima čestog ,,ispadanja,, ili ,,iščašenja,, skočnog zgloba potrebna stabilizacija. Ukoliko ima potrebe i ukoliko je kliničkim i MR pregledom verifikovana nestabilnost skočnog zgloba nakon artroskopije se izvodi stabilizacija i reparacija ligamenata skočnog zgloba posebnim suture anchor-ima.

Jedna od najčešćih operacija za to stanje je Broström procedura. Odnosno neka od brojnih modifikacija Bostrom-Gould procedure za nestabilnost skočnog zgloba ankle instability. Danas sve te intervencije u Dr Dren izvodimo artroskopski ili otvoreno, ili kombinovano.

za Dr Dren

ortoped D sci med D. Radoičić

artroskopija kolena

artroskopija rame

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u

Dr Dren Ortopedija

Ortopedska hirurgija i traumatologija

 

Adresa Cvetanova ćuprija 109i Beograd

 

telefoni:

 

+381 69 693 640 

+381 11 407 1522

email:

 

office@drdren.com

drdren@hotmail.com

Zakažite pregled ortopeda

predložite datum i vreme, opišite vaš problem i izaberite doktora

pokušaćemo da odgovorimo u najskorijem roku

2 мишљења на „Artroskopija skočnog zgloba“

 1. Koliko košta artroskopija skočog zgloba kod vas
  dijagnoza je prednji sindrom udara anterior ankle impingement?
  U MRI opisivanju ima još dijagnoiza ali koje doktor koji me pregledao nije stavio a on ne radi artroskopije skočnog zgloba već me uputio dalje.

  Hvala

  1. Poštovani, ukoliko su dijagnoze koje ste naveli tačne i jedino što je potrebno da se reši – artroskopija skočnog zgloba cena je 120000. To je trenutna cena aktuelna uvek može da se dobije na našem sajtu, telefonom ili na pregledu.

   U Dr Dren se posle artroskopije skočnog zgloba ne ostaje na ležanju, to je jednodnevna intervencija. Artroskopija skočnog zgloba se u Dr Dren radi endoskopski minimalno invazivno na par milimeterskih ulaza u zglob. U specijalnoj lokalnoj anesteziji nakon koje nema razloga za zadržavanje, niti želimo da vam bez potrebe dodatno naplaćujemo ležanje.
   Nakon operacija u opštoj anesteziji je potrebno zadržavanje i duže praćenje dan ili više u bolnici. U Dr Dren za sve što je moguće, a posebno za artroskopije, koristimo mnogo bezbednije vrste lokalne anestezije.

   Cene imate na našem sajtu ili možete da se informišete telefonom. U svakom slučaju najbolje je da se vidite sa doktorom i da na osnovu pregleda dobijete sve informacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *