Home » Artroskopija kolena

Artroskopija kolena

Artroskopija kolena
Za brojna stanja i oštećenja kolena kad je izvodi profesionalac omogućuje brz oporavak i povratak aktivnostima.
kontakt
Artroskopija
je minimalno invazivna intervencija koja može da reši bolna stanja, vrati pokret i sačuva zglob
kontakt
Artroskopska operacija
Artroskopija kolena je najbolja opcija za brojne povrede meniskusa i ligamenata kolena, nekad jedina opcija za povratak na teren i brz oporavak
zakažite pregled ili online consult
Artroskopija meniskusa
Kada je potrebna intervencija - artroskopija kolena je najbolja opcija za profesionalce i rekreativne sportiste
zakažite pregled ili online consult
Artroskopija kolena
omogućuje najbolji najbezbedniji potpuni uvid u stanje hrskavice meniskusa, ukrštenih veza i ostalih unutrašnjih struktura kolena.
više informacija
Artroskopija Dr Dren
stanja koja mogu da se lako reše artroskopijom često odloženo dovode do ozbiljnih posledica i oštećenja kolena. Čuvajmo kolena za buduće izazove
više informacija
Previous
Next

Artroskopija kolena

Artroskopija kolena zbog povreda meniskusa i ligamenata kolena uz artroskopiju ramena je jedna od artroskopskih procedura koju hirurzi Dr Drena najčešće izvode.

Dr Dren ortopedi imaju izuzetno veliko iskustvo i veliku seriju artroskopija kolena u bezbednoj lokalnoj anesteziji.

Artroskopije kolena ramena kuka, skočnog zgloba, ručnog i zgloba lakta su jedne od najčešće izvođenih ortopedskih procedura. Zamenile su mnoge tradicionalne otvorene operacije.

 

Artroskopske procedure na kolenu 

Artroskopijom se izvode minimalno invazivne operacije na različitim strukturama kolena. Za koje je ranije bilo neophodno otvaranje celog zgloba – artrotomija. Artroskopije odlikuje izrazito nizak procenat komplikacija. Kao i jako brz oporavak i povratak radnim i sporstkim aktivnostima.

Arthroskopija kolena je u osnovi procedura koja se izvodi uvođenjem fiberoptičke kamere u zglob. Omogućuje izvanredan uvid u zglob kolena. Predstavlja najbolji metod za identifikaciju i operativno lečenje brojnih stanja u kolenu.

Po skorašnjim podacima Američkog društva za sportsku medicinu godišnje se u svetu izvede oko 4,5 miliona artroskopija kolena. Povreda meniskusa tj. oštećeni meniskus je jedan od najčešćih razloga za artroskopiju.

artroskopija kolena meniskus

Obično se artroskopija izvodi putem dve manje incizije ulaza na prednjoj strani kolena. Ponekad, mada retko, potrebni su i dodatni portali. Tanka kamera pod uglom, se uvodi u koleno i prenosi na monitor do najsitnijih detalja snimak unutrašnjih struktura kolena. Preko ta dva mala ulaza u koleno sposoban hirurg može da reši brojne probleme u najvećem i najkompleksnijem zglobu – kolenu.

Artroskopija kolena koja anestezija

U razgovoru sa doktorom u Dr Dren ortopediji dobićete sve informacije u vezi anestezije. Moguća je lokalna samo koleno i regionalna – noga u anesteziji.

Ukoliko vam se operacija izvodi u lokalnoj anesteziji možete da pitate doktora šta je pronašao i šta planira da radi. I da to sve vreme pratite na monitoru. Ukoliko anestezija može da bude lokalna. Uvek prvo ponudimo tu opciju pacijentima. Gotovo sve artroskopije kolena radimo kao jednodnevne intervencije u posebnoj lokalnoj anesteziji.

 

artroskopija kolena meniskus bol u kolenu

Kao i za svaku planiranu operativnu proceduru, neophodna je preoperativna priprema. U zavisnosti od vaših godina, stanja i svih podataka od medicinskog značaja, u Dr Dren ortopediji dobijate uputstva da obavite odgovarajuće analize, preglede i eventualne korekcije u terapiji.

Sa našim osobljem možete da dogovorite sve detalje oko preoperativne pripreme i prijema. Obično je potrebno da dođete sat do dva pre intervencije. Dobićete i uputstva u vezi unosa hrane i pića i na dan planirane hirurške intervencije.

Zašto se radi artroskopska operacija kolena indikacije i razlozi

Često se za artroskopiju kolena kaže da je to operacija meniskusa. Artroskopska operacija meniskusa je samo jedna od indikacija za artroskopiju kolena.

Kad je potrebna artroskopija kolena :

 • Raskid meniskusa, lezija povreda meniskusa
 • Raskid ligamenata prednji ukršteni ligament ili zadnji
 • Zglobni prelomi
 • Slobodna zglobna tela slobodno telo u kolenu – endoskopsko uklanjenje
 • Luksacije čašice iščašenje čašice
 • Oštećenja hrskavice (hondralni defekti) sa ili bez slobodnih tela
 • Zapaljenje sinovije zglobne ovojnice sinovitis kolena
 • Infekcije kolena

Povreda meniskusa  – kako lečiti meniskus operacija meniskusa

raskid meniskusa operacija meniskusa

Povreda meniskusa to jest raskid meniskusa je česta povreda. Povreda meniskusa je najčešći razlog za artroskopiju kolena. Mada nije svaki raskid meniskusa dovoljan razlog da se 

radi artroskopija. Najbolje je da sa doktorom koji se bavi artroskopijom proverite da li je za vaš bol u kolenu i otok razlog povreda meniskusa i da li je potrebna intervencija ili postoje druge opcije da se bol u kolenu i otok uklone bez operacije.

Artroskopija kolena – jednodnevna intervencija

U Dr Dren Ortopediji se sve artroskopije kolena izvode kao jednodnevna hirugija. Odnosno ukoliko izvedemo artroskopiju  u toku prepodneva obično možete popodne kući. U najvećem broju slučajeva nisu potrebne štake i dozvoljavamo pun oslonac na operisanu nogu.

artroskopska operacija meniskusi oporavak

Po obavljenoj dijagnostičkoj artroskopiji hirurg nastavlja proceduru reparacijom ili uklanjanjem oštećenih tkiva. Postoje brojni instrumenti za rad u kolenu. Najčešće različite makazice, punch-evi, artroskopski motorizovani shaveri, i posebni radiofrekventni sistemi odnosno elektrode za sečenje, ablaciju ili hemostazu.

Procedura najčešće traje ukupno sa pripremama od 30 do 60 minuta.

Postoperativni tok i saveti posle artroskopije kolena

Hirurg možda odluči da ušije artroskopske ubode ili ih ostavi neušivene. Oporavak je značajno brži nego kod tradicionalne otvorene hirurgije. Poštujte postoperativna uputstva koja vam je dao lekar Dr Drena. Podignite nogu dok odmarate i eventualno koristite led po uputstvu.

Na prvoj kontroli promenićemo vam zavoj, mnogo lakšim. Dobićete dodatna uputstva za oporavak i eventualno fizikalnu terapiju. Posebno savete za vežbe jačanja muskulature kolena.

Za artroskopije generalno pa i za artroskopiju kolena važi da su jedne od najbezbednijih hirurških intervencija. 

Komplikacije artroskopija kolena

Moguće komplikacije se nakon artroskopije kolena dešavaju ekstremno retko. Najčešće su krvarenje i izlivi u kolenu, infekcije, tromboze. Ali i različiti tehnički problemi kao prelom instrumenata.

U slučaju povišene temperature, otoka noge i crvenila koje ne prolazi, pojave osećaja pritiska u natkolenici i/ili potkolenici, inteziviranja bola, potrebno je da se odmah javite svom lekaru.

Povratak na posao i sportske aktivnosti nakon artroskopije

Posle obične artroskopije očekivano ste brzo sposobni za rad bez upotrebe pomagala. Budući da se u skorije vreme sve češće izvode potpuno artroskopske reparacije meniskusa, posebno dizajniranim instrumentima i šavovima.

Ukoliko je izvedena reparacija meniskusa u zavisnosti od operativnog nalaza postoji mogućnost da se određeno kraće vreme nakon operacije krećete uz pomoć štaka sa punim i delimično dozvoljenim osloncem na operisanu nogu.

U svakom slučaju, najbolje je da sa našim hirurgom prokometarišete stepen povrede i oštećenja kolena. Takođe možeta da pitate šta je učinjeno artroskopijom i da li su potrebne dodatne intervencije kao naprimer rekonstrukcija prednje ukrštene veze.

Ukoliko su teža oštećenje u pitanju, ili je izvedena neka od procedura koje zahtevaju dodatno mirovanje (reparacija meniskusa, transfer hrskavice i sl.) moguće je da će oporavak i odsustvovanje potrajati i nekoliko nedelja. Sa mogućnošću da vam lekar preporuči izbegavanje određenih aktivnosti i sportova i promene u redovnim aktivnostima.

Artroskopija kolena u Dr Dren

je jedna od naših najčešćih intervencija. Imamo izuzetno veliko iskustvo u artroskopijama. Ovu intervenciju izvodimo u lokalnoj anesteziji. Kao jednodnevnu hirurgiju, savremenom opremom, sa minimalnim rizicima i primenom specijalnih jednokratnih setova i instrumenata (koji se koriste samo za jednog pacijenta jednokratno).

artroskopija meniskus

U najvećem broju indikacija za artroskopiju izvedenu u Dr Dren važi da izlazite sa punim osloncem nakon operacije i najvećem broju naših pacijenata nije potrebna nikakva postoperativna fizikalna terapija. Za profesionalne sportiste po potrebi posebno prilagođavamo i planiramo pre i postoperativni postupak.

Artroskopija cena Artroskopija kolena cena

Cena artroskopije kolena u lokalnoj anesteziji u Dr Dren kreće se od  dinara, aktuelne su na linku cena. 

Cene artroskopija se dodatno egzaktno određuju na pregledu i zavise od prethodnog stanja u kolenu. Potom od rtg snimaka i nalaza magnetne rezonance kolena. 

Zavise najviše od potreba i planiranja vremena za rad i potrošnog materijala. Zavisi i od doktora koji izvodi artroskopiju. Potom mogu da utiču i eventualne dodatne procedure ukoliko ih doktor preporuči a vi se složite i dogovorite pre intervencije.

Postoje brojne indikacije za artroskopiju kolena kao i brojne operativne mogućnosti. Ponuda jedne jedinstvene cene za sve vrste artroskopskih procedura kolena nije moguća. 

Zato je najbolje da, ukoliko imate potrebu za artroskopijom kolena, planirate konsultaciju sa našim stručnjacima.

Ortopedija Dr Dren

Možete da pročitate i o rekonstrukciji prednje ukrštene veze, sinovitisu i dodatno o artroskopijama kolenaPogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.

U youtube videu Dr sci med Radoičić Dragan, ortopedski hirurg, odgovara na najčešća pitanja u vezi artroskopija kolena.

00:01 Šta je to artroskopija kolena

00:31 Artroskopija je minimalno invazivna

00:46 Kako se radi artroskopija kolena u kojoj anesteziji

01:10 Koje su komplikacije artroskopija kolena

01:54 Zašto se radi artroskopija kolena

03:05 Koja je anestezija za artroskopiju kolena u Dr Dren

03:58 Artroskopija kolena Indikacije meniskusi io ostalo

04:42 Kakav je uspeh artroskopija kolena

05:19 Preoperativna priprema za artroskopiju kolena

06:09 Artroskopija i fizikalna terapija

Sadržaj

Zakažite pregled ortopeda

predložite datum i vreme, opišite vaš problem i izaberite doktora

pokušaćemo da odgovorimo u najskorijem roku

20 мишљења на „Artroskopija kolena“

 1. Poštovani, čitala sam vaš tekst, imam pitanje u vezi artroskopije kolena i prp terapije.
  sa MR dijagnostike kolena dijagnoza je oštećenej mesniksusa zadnjeg roga raskid meniskusa medijalnog edem hrskavice istegnuće vlakana prednjih ukrštenih ligamenata. Koliko košta artroskopija, koliko se čeka i koliko je oporavak kod vas. Da li naplaćujete kontrolne preglede posle operacije artroskopije kolena. Pošto ne živim u Srbiji da li mogu da dobijem gratis PRP ako u januaru zakažem za februar ili mart ove godine.
  Hvala

  Sanja Janjušević

  1. Poštovani za dijagnozu kako ste naveli oštećenje meniskusa zadnjeg roga raskid medijalnog meniskusa edem hrskavice i prednji ukršteni ligament se obično preporučuje artroskopija kolena. Cena artroskopije kolena vam je poslata na email a imate je i na našem sajtu u delu usluge i cene.
   Oporavak je jako brz, artroskopija kolena se u Dr Dren radi u lokalnoj anesteziji i istog dana možete da hodate i izađete. Ne brinite ne naplaćujemo dodatno odnosno posle artroskopije kolena kod nas ne naplaćuju se kontrole.
   Ako zakažete u januaru i potvrdite termin iako je u februaru ili martu dobijate PRP ( ukoliko u vašem slučaju ima potrebe da se primeni).

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. Dobro jutro,
  Ja sam MIlica, imam 27 godina, aktivno treniram, imam povredu kolena na skijanju. Magnetna rezonancija dijagnoza zaključak je raskid medijalnog meniskusa buket handl i LCA pokidan. Već sam bila na dva pregleda i kod vas bi bilo neko treće mišljenje. Pre toga bi imala nekoliko pitanja u vezi kolena.
  Prvo već znam da mi treba artroskopija kolena i operacija prednjih ukrštenih ligamenata ligamentoplastika. Znam da treba pregled vašeg doktora ali pre toga me interesuje da li preporučujete prvo artroskopiju pa onda ligament ili sve odjednom. A povreda je pre nekoliko dana i još mi je koleno otečeno.
  Koja je cena samo artroskopija povreda meniskusa a koja cena za prednji ukršteni ligament, a koja je cena ako se sve radi odjednom?

  Hvala

  1. Poštovani, konsultovali smo dr Radoičića u vezi vaših pitanja. Ukoliko su dijagnoze koje ste naveli tačne imate prvo opciju da se uradi meniskus koji je pokidan. Bucket handle raskid meniskusa je ozbiljna povreda meniskusa. Cena je u tom slučaju kao obična artroskopija kolena. Potom bi valjalo da usledi fizikalna terapija da povratite dobre pokrete i snagu mišića pa da se naknadno proceni da li vam je potrebna ili da li želite da se radi ligamentoplastika tj. prednji ukršteni ligament ACL. Sa tako pokidanim meniskusom vam ne preporučujemo da nastavite fizičke aktivnosti niti da preterano odlažete intervenciju.

   Druga opcija je da se odmah uradi i meniskus i operacija prednjeg ukrštenog ligamenta, tada ako se ne radi reparacija meniskusa nego samo parcijalna meniscektomija plaćate samo cenu kao operacija prednjeg ukrštenog ligamenta.

   U Dr Dren se posle artroskopije kolena ne ostaje na ležanju, to je jednodnevna intervencija. Artroskopija kolena se u Dr Dren radi endoskopski minimalno invazivno na par milimeterskih ulaza u zglob. U specijalnoj lokalnoj anesteziji nakon koje nema razloga za zadržavanje, niti želimo da vam bez potrebe dodatno naplaćujemo ležanje.
   Nakon operacija u opštoj anesteziji je potrebno zadržavanje i duže praćenje dan ili više u bolnici. U Dr Dren za sve što je moguće, a posebno za artroskopije, koristimo mnogo bezbednije vrste lokalne anestezije.

   Cene za sve procedure imate na našem sajtu ili možete da se informišete telefonom.

   U vašem slučaju najbolje je da se vidite sa doktorom Radoičićem i da na pregledu na osnovu uvida u realno stanje vašeg kolena dobijete sve informacije i predlog plana lečenja operacije i dalje rehabilitacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Dobar dan,imam 36 godina
  treba mi artroskopija kolena, za meniskus i oštećena hrskavice kolena tačnije u pitanju je meniskus i oštećenje hrskavice između patele i femura.
  koliko košta artroskopija kolena, koliko se čeka za prijem i da li mogu da se vratim na posao za dve nedelje, posao je kancelerijski i povremeno kraće relacije u automobilu?

  Hvala

  1. Poštovani,
   za prijem praktično nema čekanja, već kad se dogovorimo tj. kad vama i doktoru odgovara. Cena za artroskopiju kolena vam je dostupna na našem sajtu a trenutno počinje od 110000 din.
   Možete da budete na vašem kancelarijskom opslu ukoliko želite čak i za manje od dve nedelje posle artroskopije u Dr Dren.
   Obično ije potrebna nikakva fizikalna terpija posle obične artroskopije, u toku je i akcija u Dr Dren da ukoliko vam je potrebno i ukoliko želite dobijte i gratis PRP za koleno – meniskus uz artroskopiju kolena
   Sve ostale informacije možeta da dobijete na pregledu.

   Hvača Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 4. Branislav Marković

  Poštovanje,
  meni je doktor Dragan radio artroskopiju za meniskus levog kolena 2012. godine sve je odlično koleno je još od operacija odlično i ovim putem ga pozdravljam. Treba mi isto da se uradi meniskus ali desnog kolena.

  Hteo bih kod vas da to radi dr Radoičić zvao sam telefonom vaša medicinska sestra kaže da dođem ba pregled za meniskuse ili da pošaljem mejl pa zato ovako pitam da li mogu da dobijem popust ili cenu kao što je na internetu od 120000 ili manju za artroskopiju kolena jer ja sam stari pacijent od vašeg doktora ?

  Hvala
  Branislav

  1. Poštovani,
   preneli smo pozdrave i dr se slaže da treba da dobijete popust i dobićete 😊.
   Ne brinite, potrudićemo se da prođe odlično i da budete zadovoljni kao i za prvo koleno.

   Čujemo se
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 5. Poštovanje
  imam sledeće stanje a da ne šaljem lični izveštaj prepisaću tačno kako mi piše (u pitanju je drugi doktor):

  Laesio menisci medialis dex. M23.2
  Chondromalatio patellae dex. M22.4
  Instabilitas genus dex. M23.5

  po izveštaju još : indikovana je operacija artroskopija kolena.

  Moja pitanja su
  Koliko mi je oporavak ako radim kod vas artroskopiju kolena
  Koja je cena za to sa svim ukupno
  da li moram i koliko dana ukupno da idem na robota za artroskopiju ?

  inače ja sam Boban, imam 38 godina, pomalo rekreativno fudbalom i malo sam preko norme za težinu ali ne pijem lekove nepušač.
  čekam odgovor ako može u skorijem roku
  Hvala

  1. Poštovani,

   Sve artroskopije kolena radimo u bezbednoj lokalnoj anesteziji: Oporavak je brz nakon ,,obične,, artroskopije kolena za meniskus kao kod vas nema potrebe ni za kakvim ,,robotima,,.

   Dobijamo često pitanja u vezi tzv. robota a radi se o CPM mašini koju imamo i koja je u osnovi prosta sprava koja postoji već decenijama.
   Dr Radoičić je ne primenjuje posle običnih artroskopija. Što je i naše iskustvo potvrdilo.

   Već kaže da ako vam je potreban taj takozvani ,,robot,, posle obične artroskopije onda nešto ozbiljno nije u redu sa artroskopijom tj. operacijom koju ste imali ili postoje neke druge ideje.

   U zavisnosti od nalaza u kolenu postoji mesto za adekvatnu fizikalnu terapiju nakon artroskopije kolena i dobićete odgovarajuće preporuke, kao što postoji mesto i vreme za CPM nakon određenih operacija.

   U svakom slučaju ako želite da bespotrebno posle intervencije provodite vreme na CPM mašini možete kod nas posle artroskopije besplatno koliko god želite.

   Preporučujemo da nas nazovete i da zakažete konsultaciju u vezi artroskopije kolena za vaš meniskus i oštećenje hrskavice na čašici, dobićete sve dodatne detaljne informacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 6. Dobar dan
  treba da mi se uradi artoskopija kolena zbog pocepanog meniskusa
  neću da se meniskus lepi nego da se deo meniskusa koji je pocepan izvadi.
  posle koliko dana od artroskopije kolena mogu da letim avionom , u pitanju je duži let, posle koliko mogu na kupanje u moru
  i koja je cena operacija meniskusa kod vas

  Hvala

  1. Poštovani,
   nakon artroskopije kolena, ako vas je obavi dr Radoičić, ste sposobni za put vrlo brzo, tj. očekujemo vrlo brz oporavak posle artroskopije u Dr Dren.
   a u vezi kupanja možete već nakon par dana posle skidanja konaca ili trakica kojima nekad zatvaramo artroskopske ubode ukoliko ih doktor ne ušije.
   Cena artroskopije kolena kad je operacija meniskusa, samo jedan meniskus, u pitanju kreće od 100 000 dinara. ali za detalje i adekvatnu procenu je najbolje da zakažete pregled.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 7. Artroskopija cena !

  Poštovani,

  moj prijatelj i kolega sa posla je imao artroskopiju meniskusa kod vas, od njega sam dobio preporuku za dr Radoičića, on mu je radio koleno, platio je 100 000 dinara sa svim kontrolama kod vas i to je bilo skoro.

  Vaša sestra preko telefona kaže da ne može da mi da tačnu cenu bez pregleda
  ja imam već obavljen pregled znam šta mi je sve je isto kao i kod kolege.

  Hoću to da obavim pre nekog zakazanog puta u inostranstvo.
  Hteo bih da zakažem samo operaciju ali po toj ceni ako je moguće molim da me kontaktirate i da se dogovorimo za termin.

  Srđan Mišić

  1. Poštovani
   artroskopija kolena cena zavisi od više faktora, nema razloga da vas ne ispoštujemo kao i vašeg kolegu ukoliko je nalaz i potreban zahvat identičan.

   Molimo pozovite i dobićete sve informacije u vezi preoperativne pripreme i intervencije, kao i mogućnost za planiranje datuma koji najviše odgovara Vama i doktoru.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 8. molim vas da mi odgovorite gde se nalazite dosla bih na pregled jako tesko hodam bol u kolenima imam 65 godina doktor kaze da su meniskusi u pitanju imam bolove u kolenima kako se moze zakazati i platiti

 9. Dobro veče ja sam Mario imam 31 godinu moja povreda kolena je bila na fudbalu prvi pregled magnetna je rekao malo oštećenje unutrašnji meniskus imao sam fizikalnu terapiju struja magneti laser tens vežbe. posle fizikalne bio je manji otok ali i dalje sam imao bol u kolenu pri savijanju i nisam mogao ni pomisliti na fudbal pa je prošle nedelje opet urađen magnet i sad je meniskus iščašen raskid piše ,,bucket-hand drška kotarice,,. Već imam mišljenje jednog doktora treba artoskopija koja je cena za operaciju meniskusa kolena laserski ako je samo jedan meniskus a sve ostalo je u redu
  I koliko se čeka na termin za dobrog doktora.
  Hvala
  Veliki pozdrav

  1. Poštovani, pošto ste već potpuno informisani o stanju
   artoskopija kolena cena za jedan ošećeni meniskus je od 100 000 din. Termini se dobijaju jako brzo odnosno u dogovoru sa vama i doktorima u najskorijom roku (u pitanju su sati ili najviše par dana) biramo datum koji vam odgovara.

   U svakom slučaju najbolje je da telefonom 069 693 640, zakažete pregled odnosno intervenciju kod nas u Dr Dren, ponesite snimke kolena (mr, rtg) ukoliko ih imate, da bi doktor proverio stanje kolena koje navodite.

   Na pregledu dobijate sve informacije u vezi artroskopije kolena, plan tretmana i oporavka.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 10. Dobro veče
  Panta ovde
  koja je sad cena za operaciju artroskopija kolena dijagnoza M23.2
  opis ,,raskid med. meniskusa stari,,

  bila je povreda kolena pre 6 meseci na fudbalu pa je bio gips longet posle fizikalne je bilo dobro sad je koleno baš ,,puklo,, i koči.
  Ko najbolje radi artroskopiju kolena u Beogradu a da je povoljno može i državno preporuka
  hvala puno

  1. Poštovani,

   što se nas tiče odgovor je lak za artroskopije kolena preporučujemo vam Dr Dren ortopediju !

   Izvolite javite se telefonom ili email-om i zakažite pregled kad vam odgovara.

   Dr Dren
   telefon +38169693640 email: zakazivanje@drdren.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *