Home » Artroskopija kolena

Artroskopija kolena

artroskopija kolena operacija kolena

Dr Dren 

Ortopedija i traumatologija

 

 

Artroskopska operacija kolena

povreda meniskusa povreda ligamenata, oštećenje hrskavice i ostale povrede kolena operacija meniskusa

Artroskopija kolena – artroskopija uopšte

Artroskopija kolena zbog povreda meniskusa i ligamenata kolena uz artroskopiju ramena je jedna od artroskopskih procedura koju hirurzi Dr Drena najčešće izvode.

Dr Dren ortopedi imaju izuzetno veliko iskustvo i veliku seriju artroskopija kolena u bezbednoj lokalnoj anesteziji.

Artroskopije kolena ramena kuka, skočnog zgloba, ručnog i zgloba lakta su jedne od najčešće izvođenih ortopedskih procedura. Zamenile su mnoge tradicionalne otvorene operacije.

artroskopija kolena acl dr dren 

Sadržaj

Artroskopija kolena – procedura

Artroskopijom se izvode minimalno invazivne operacije na različitim strukturama kolena. Za koje je ranije bilo neophodno otvaranje celog zgloba – artrotomija. Artroskopije odlikuje izrazito nizak procenat komplikacija. Kao i jako brz oporavak i povratak radnim i sporstkim aktivnostima.

Arthroskopija kolena je u osnovi procedura koja se izvodi uvođenjem fiberoptičke kamere u zglob. Omogućuje izvanredan uvid u zglob kolena. Predstavlja najbolji metod za identifikaciju i operativno lečenje brojnih stanja u kolenu.

Po skorašnjim podacima Američkog društva za sportsku medicinu godišnje se u svetu izvede oko 4,5 miliona artroskopija kolena. Povreda meniskusa tj. oštećeni meniskus je jedan od najčešćih razloga za artroskopiju.

artroskopija kolena meniskus

Obično se artroskopija izvodi putem dve manje incizije ulaza na prednjoj strani kolena. Ponekad, mada retko, potrebni su i dodatni portali. Tanka kamera pod uglom, se uvodi u koleno i prenosi na monitor do najsitnijih detalja snimak unutrašnjih struktura kolena. Preko ta dva mala ulaza u koleno sposoban hirurg može da reši brojne probleme u najvećem i najkompleksnijem zglobu – kolenu.

ARTROSKOPIJA KOLENA
omogućuje najbolji najbezbedniji potpuni uvid u stanje hrskavice meniskusa, ukrštenih veza i ostalih unutrašnjih struktura kolena. Posle artroskopije u Dr Dren PRP terapija, ukoliko je preporučena, je besplatna
tel. 011 408 1927
Artroskopija kolena
Za brojna stanja i oštećenja kolena kad je izvodi profesionalac omogućuje brz oporavak i povratak aktivnostima. Posle artroskopije u Dr Dren primena PRP plazme ukoliko je potrebna je besplatna
tel. 011 408 1927
Artroskopija Dr Dren
stanja koja mogu da se lako reše jednodnevnom artroskopijom često odloženo dovode do ozbiljnih posledica i oštećenja kolena. Pozovite zakažite pregled
telefon 069 693 640
Previous
Next

Artroskopija kolena anestezija za artroskopiju

U razgovoru sa doktorom u Dr Dren ortopediji dobićete sve informacije u vezi anestezije. Moguća je lokalna samo koleno i regionalna – noga u anesteziji.

Ukoliko vam se operacija izvodi u lokalnoj anesteziji možete da pitate doktora šta je pronašao i šta planira da radi. I da to sve vreme pratite na monitoru. Ukoliko anestezija može da bude lokalna. Uvek prvo ponudimo tu opciju pacijentima. Gotovo sve artroskopije kolena radimo kao jednodnevne intervencije u posebnoj lokalnoj anesteziji.

artroskopija kolena operacija

Kao i za svaku planiranu operativnu proceduru, neophodna je preoperativna priprema. U zavisnosti od vaših godina, stanja i svih podataka od medicinskog značaja, u Dr Dren ortopediji dobijate uputstva da obavite odgovarajuće analize, preglede i eventualne korekcije u terapiji.

Sa našim osobljem možete da dogovorite sve detalje oko preoperativne pripreme i prijema. Obično je potrebno da dođete sat do dva pre intervencije. Dobićete i uputstva u vezi unosa hrane i pića i na dan planirane hirurške intervencije.

Artroskopska operacija kolena indikacije i razlozi

Često se za artroskopiju kolena kaže da je to operacija meniskusa. Artroskopska operacija meniskusa je samo jedna od indikacija za artroskopiju kolena.

Kad je potrebna artroskopija kolena :

 • Raskid meniskusa, lezija povreda meniskusa
 • Raskid ligamenata prednji ukršteni ligament ili zadnji
 • Zglobni prelomi
 • Slobodna zglobna tela slobodno telo u kolenu – endoskopsko uklanjenje
 • Luksacije čašice iščašenje čašice
 • Oštećenja hrskavice (hondralni defekti) sa ili bez slobodnih tela
 • Zapaljenje sinovije zglobne ovojnice sinovitis kolena
 • Infekcije kolena

artroskopija kolena povreda meniskusa

Povreda meniskusa  – kako lečiti meniskus operacija meniskusa

Povreda meniskusa to jest raskid meniskusa je česta povreda. Povreda meniskusa je najčešći razlog za artroskopiju kolena. Mada nije svaki raskid meniskusa dovoljan razlog da se radi artroskopija. Najbolje je da sa doktorom koji se bavi artroskopijom proverite da li je za vaš bol u kolenu i otok razlog povreda meniskusa i da li je potrebna intervencija ili postoje druge opcije da se bol u kolenu i otok uklone bez operacije.

raskid meniskusa operacija meniskusa artroskopija kolena

Artroskopija kolena – jednodnevna intervencija

U Dr Dren Ortopediji se sve artroskopije kolena izvode kao jednodnevna hirugija. Odnosno ukoliko izvedemo artroskopiju  u toku prepodneva obično možete popodne kući. U najvećem broju slučajeva nisu potrebne štake i dozvoljavamo pun oslonac na operisanu nogu.

artroskopija kolena operacija meniskusa

Po obavljenoj dijagnostičkoj artroskopiji hirurg nastavlja proceduru reparacijom ili uklanjanjem oštećenih tkiva. Postoje brojni instrumenti za rad u kolenu. Najčešće različite makazice, punch-evi, artroskopski motorizovani shaveri, i posebni radiofrekventni sistemi odnosno elektrode za sečenje, ablaciju ili hemostazu.

Procedura najčešće traje ukupno sa pripremama od 30 do 60 minuta.

Postoperativni tok i saveti posle artroskopije kolena

Hirurg možda odluči da ušije artroskopske ubode ili ih ostavi neušivene. Oporavak je značajno brži nego kod tradicionalne otvorene hirurgije. Poštujte postoperativna uputstva koja vam je dao lekar Dr Drena. Podignite nogu dok odmarate i eventualno koristite led po uputstvu.

Na prvoj kontroli promenićemo vam zavoj, mnogo lakšim. Dobićete dodatna uputstva za oporavak i eventualno fizikalnu terapiju. Posebno savete za vežbe jačanja muskulature kolena.

Za artroskopije generalno pa i za artroskopiju kolena važi da su jedne od najbezbednijih hirurških intervencija.

artroskopija kolena dr radoičić 

Artroskopija kolena komplikacije

Moguće komplikacije se nakon artroskopije kolena dešavaju ekstremno retko. Najčešće su krvarenje i izlivi u kolenu, infekcije, tromboze. Ali i različiti tehnički problemi kao prelom instrumenata.

U slučaju povišene temperature, otoka noge i crvenila koje ne prolazi, pojave osećaja pritiska u natkolenici i/ili potkolenici, inteziviranja bola, potrebno je da se odmah javite svom lekaru.

Povratak na posao i sportske aktivnosti nakon artroskopije

Posle obične artroskopije očekivano ste brzo sposobni za rad bez upotrebe pomagala. Budući da se u skorije vreme sve češće izvode potpuno artroskopske reparacije meniskusa, posebno dizajniranim instrumentima i šavovima.

Ukoliko je izvedena reparacija meniskusa u zavisnosti od operativnog nalaza postoji mogućnost da se određeno kraće vreme nakon operacije krećete uz pomoć štaka sa punim i delimično dozvoljenim osloncem na operisanu nogu.

U svakom slučaju, najbolje je da sa našim hirurgom prokometarišete stepen povrede i oštećenja kolena. Takođe možeta da pitate šta je učinjeno artroskopijom i da li su potrebne dodatne intervencije naprimer rekonstrukcija prednje ukrštene veze.

meniskus operacija artroskopija

Ukoliko su teža oštećenje u pitanju, ili je izvedena neka od procedura koje zahtevaju dodatno mirovanje (reparacija meniskusa, transfer hrskavice i sl.) moguće je da će oporavak i odsustvovanje potrajati i nekoliko nedelja. Sa mogućnošću da vam lekar preporuči izbegavanje određenih aktivnosti i sportova i promene u redovnim aktivnostima.

Artroskopija kolena u Dr Dren

je jedna od naših najčešćih intervencija. Imamo izuzetno veliko iskustvo u artroskopijama. Ovu operaciju izvodimo u lokalnoj anesteziji. Kao jednodnevnu hirurgiju, savremenom opremom, sa minimalnim rizicima i primenom specijalnih jednokratnih setova i instrumenata (koji se koriste samo za jednog pacijenta jednokratno).

artroskopija meniskus

U najvećem broju indikacija za artroskopiju izvedenu u Dr Dren važi da izlazite sa punim osloncem nakon operacije i najvećem broju naših pacijenata nije potrebna nikakva postoperativna fizikalna terapija. Za profesionalne sportiste po potrebi posebno prilagođavamo i planiramo pre i postoperativni postupak.

Artroskopija cena Artroskopija kolena cena

Cena artroskopije kolena u lokalnoj anesteziji u Dr Dren kreće se od 100 000 dinara. 

Cene artroskopija se dodatno egzaktno određuju na pregledu i zavise od prethodnog stanja u kolenu. Potom od rtg snimaka i nalaza magnetne rezonance kolena. 

Zavise najviše od potreba i planiranja vremena za rad i potrošnog materijala. Zavisi i od doktora koji izvodi artroskopiju. Potom mogu da utiču i eventualne dodatne procedure ukoliko ih doktor preporuči a vi se složite i dogovorite pre intervencije.

Postoje brojne indikacije za artroskopiju kolena kao i brojne operativne mogućnosti. Ponuda jedne jedinstvene cene za sve vrste artroskopskih procedura kolena nije moguća. Ako bi postojala podrazumevala bi neprofesionalnost, neozbiljnost i nepoznavanje ove oblasti ortopedije.

Zato je najbolje da, ukoliko imate potrebu za artroskopijom kolena, planirate konsultaciju sa našim stručnjacima.


Ortopedija Dr Dren

preporučuje ortopedski hirurg doc dr sc Radoičić D.

artroskopija dr radoicic

možete da pročitate i o rekonstrukciji prednje ukrštene veze, sinovitisu i dodatno o artroskopijama kolena.

Akcija
PRP terapija kolena kukovi

PRP terapija čist PRP 15 000 injekcija po kolenu, kuku, ramenu, laktu ili skočnom zglobu sa ili bez UZ. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP

Akcija
PRP i Hijaluron Cellular matrix

za oštećenja kolena i kuka ili ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje koleno 26000 kuk 28000. Sertifikovani setovi cena podrazumeva jednu aplikaciju
PRP + Hijaluron

11 мишљења на „Artroskopija kolena“

 1. Poštovani, čitala sam vaš tekst, imam pitanje u vezi artroskopije kolena i prp terapije.
  sa MR dijagnostike kolena dijagnoza je oštećenej mesniksusa zadnjeg roga raskid meniskusa medijalnog edem hrskavice istegnuće vlakana prednjih ukrštenih ligamenata. Koliko košta artroskopija, koliko se čeka i koliko je oporavak kod vas. Da li naplaćujete kontrolne preglede posle operacije artroskopije kolena. Pošto ne živim u Srbiji da li mogu da dobijem gratis PRP ako u januaru zakažem za februar ili mart ove godine.
  Hvala

  Sanja Janjušević

  1. Poštovani za dijagnozu kako ste naveli oštećenje meniskusa zadnjeg roga raskid medijalnog meniskusa edem hrskavice i prednji ukršteni ligament se obično preporučuje artroskopija kolena. Cena artroskopije kolena vam je poslata na email a imate je i na našem sajtu u delu usluge i cene.
   Oporavak je jako brz, artroskopija kolena se u Dr Dren radi u lokalnoj anesteziji i istog dana možete da hodate i izađete. Ne brinite ne naplaćujemo dodatno odnosno posle artroskopije kolena kod nas ne naplaćuju se kontrole.
   Ako zakažete u januaru i potvrdite termin iako je u februaru ili martu dobijate PRP ( ukoliko u vašem slučaju ima potrebe da se primeni).

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 2. Dobro jutro,
  Ja sam MIlica, imam 27 godina, aktivno treniram, imam povredu kolena na skijanju. Magnetna rezonancija dijagnoza zaključak je raskid medijalnog meniskusa buket handl i LCA pokidan. Već sam bila na dva pregleda i kod vas bi bilo neko treće mišljenje. Pre toga bi imala nekoliko pitanja u vezi kolena.
  Prvo već znam da mi treba artroskopija kolena i operacija prednjih ukrštenih ligamenata ligamentoplastika. Znam da treba pregled vašeg doktora ali pre toga me interesuje da li preporučujete prvo artroskopiju pa onda ligament ili sve odjednom. A povreda je pre nekoliko dana i još mi je koleno otečeno.
  Koja je cena samo artroskopija povreda meniskusa a koja cena za prednji ukršteni ligament, a koja je cena ako se sve radi odjednom?

  Hvala

  1. Poštovani, konsultovali smo dr Radoičića u vezi vaših pitanja. Ukoliko su dijagnoze koje ste naveli tačne imate prvo opciju da se uradi meniskus koji je pokidan. Bucket handle raskid meniskusa je ozbiljna povreda meniskusa. Cena je u tom slučaju kao obična artroskopija kolena. Potom bi valjalo da usledi fizikalna terapija da povratite dobre pokrete i snagu mišića pa da se naknadno proceni da li vam je potrebna ili da li želite da se radi ligamentoplastika tj. prednji ukršteni ligament ACL. Sa tako pokidanim meniskusom vam ne preporučujemo da nastavite fizičke aktivnosti niti da preterano odlažete intervenciju.

   Druga opcija je da se odmah uradi i meniskus i operacija prednjeg ukrštenog ligamenta, tada ako se ne radi reparacija meniskusa nego samo parcijalna meniscektomija plaćate samo cenu kao operacija prednjeg ukrštenog ligamenta.

   U Dr Dren se posle artroskopije kolena ne ostaje na ležanju, to je jednodnevna intervencija. Artroskopija kolena se u Dr Dren radi endoskopski minimalno invazivno na par milimeterskih ulaza u zglob. U specijalnoj lokalnoj anesteziji nakon koje nema razloga za zadržavanje, niti želimo da vam bez potrebe dodatno naplaćujemo ležanje.
   Nakon operacija u opštoj anesteziji je potrebno zadržavanje i duže praćenje dan ili više u bolnici. U Dr Dren za sve što je moguće, a posebno za artroskopije, koristimo mnogo bezbednije vrste lokalne anestezije.

   Cene za sve procedure imate na našem sajtu ili možete da se informišete telefonom.

   U vašem slučaju najbolje je da se vidite sa doktorom Radoičićem i da na pregledu na osnovu uvida u realno stanje vašeg kolena dobijete sve informacije i predlog plana lečenja operacije i dalje rehabilitacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Dobar dan,imam 36 godina
  treba mi artroskopija kolena, za meniskus i oštećena hrskavice kolena tačnije u pitanju je meniskus i oštećenje hrskavice između patele i femura.
  koliko košta artroskopija kolena, koliko se čeka za prijem i da li mogu da se vratim na posao za dve nedelje, posao je kancelerijski i povremeno kraće relacije u automobilu?

  Hvala

  1. Poštovani,
   za prijem praktično nema čekanja, već kad se dogovorimo tj. kad vama i doktoru odgovara. Cena za artroskopiju kolena vam je dostupna na našem sajtu a trenutno počinje od 110000 din.
   Možete da budete na vašem kancelarijskom opslu ukoliko želite čak i za manje od dve nedelje posle artroskopije u Dr Dren.
   Obično ije potrebna nikakva fizikalna terpija posle obične artroskopije, u toku je i akcija u Dr Dren da ukoliko vam je potrebno i ukoliko želite dobijte i gratis PRP za koleno – meniskus uz artroskopiju kolena
   Sve ostale informacije možeta da dobijete na pregledu.

   Hvača Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 4. Branislav Marković

  Poštovanje,
  meni je doktor Dragan radio artroskopiju za meniskus levog kolena 2012. godine sve je odlično koleno je još od operacija odlično i ovim putem ga pozdravljam. Treba mi isto da se uradi meniskus ali desnog kolena.

  Hteo bih kod vas da to radi dr Radoičić zvao sam telefonom vaša medicinska sestra kaže da dođem ba pregled za meniskuse ili da pošaljem mejl pa zato ovako pitam da li mogu da dobijem popust ili cenu kao što je na internetu od 120000 ili manju za artroskopiju kolena jer ja sam stari pacijent od vašeg doktora ?

  Hvala
  Branislav

  1. Poštovani,
   preneli smo pozdrave i dr se slaže da treba da dobijete popust i dobićete 😊.
   Ne brinite, potrudićemo se da prođe odlično i da budete zadovoljni kao i za prvo koleno.

   Čujemo se
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

  2. Poštovani,
   preneli smo pozdrave i dr se slaže da treba da dobijete popust i dobićete 😊.
   Ne brinite, potrudićemo se da prođe odlično i da budete zadovoljni kao i za prvo koleno.

   Čujemo se
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 5. Poštovanje
  imam sledeće stanje a da ne šaljem lični izveštaj prepisaću tačno kako mi piše (u pitanju je drugi doktor):

  Laesio menisci medialis dex. M23.2
  Chondromalatio patellae dex. M22.4
  Instabilitas genus dex. M23.5

  po izveštaju još : indikovana je operacija artroskopija kolena.

  Moja pitanja su
  Koliko mi je oporavak ako radim kod vas artroskopiju kolena
  Koja je cena za to sa svim ukupno
  da li moram i koliko dana ukupno da idem na robota za artroskopiju ?

  inače ja sam Boban, imam 38 godina, pomalo rekreativno fudbalom i malo sam preko norme za težinu ali ne pijem lekove nepušač.
  čekam odgovor ako može u skorijem roku
  Hvala

  1. Poštovani,
   artroskopija kolena cena u dr Dren kreće od 120 000 dinara,

   Sve artroskopije kolena radimo u bezbednoj lokalnoj anesteziji: Oporavak je brz nakon ,,obične,, artroskopije kolena za meniskus kao kod vas nema potrebe ni za kakvim ,,robotima,,.

   Dobijamo često pitanja u vezi tzv. robota a radi se o CPM mašini koju imamo i koja je u osnovi prosta sprava koja postoji već decenijama.
   Dr Radoičić je ne primenjuje posle običnih artroskopija. Što je i naše iskustvo potvrdilo.

   Već kaže da ako vam je potreban taj takozvani ,,robot,, posle obične artroskopije onda nešto ozbiljno nije u redu sa artroskopijom tj. operacijom koju ste imali ili postoje neke druge ideje.

   U zavisnosti od nalaza u kolenu postoji mesto za adekvatnu fizikalnu terapiju nakon artroskopije kolena i dobićete odgovarajuće preporuke, kao što postoji mesto i vreme za CPM nakon određenih operacija.

   U svakom slučaju ako želite da bespotrebno posle intervencije provodite vreme na CPM mašini možete kod nas posle artroskopije besplatno koliko god želite.

   Preporučujemo da nas nazovete i da zakažete konsultaciju u vezi artroskopije kolena za vaš meniskus i oštećenje hrskavice na čašici, dobićete sve dodatne detaljne informacije.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *