Početna » Ahilova tetiva

Ahilova tetiva Ruptura Ahilove tetive dijagnoza i lečenje

Raskid Ruptura Ahilove tetive. Ahilova tetiva povreda Operacija Ahilove tetive

Ahilova tetiva
iako je snažna sklona je povredama a samo adekvatan tretman omogućuje pun oporavak i povratak aktivnostima.
kontakt i zakazivanje
Ahilova tetiva
Povrede i bolna stanja Ahilove tetive mogu da zadese brojne profesionalce i rekreativne sportiste
više informacija
Ahilova tetiva operacija
Dr Dren - operacije Ahilove tetive radimo u lokalnoj anesteziji kao jednodnevne intervencije. Za najbrži povratak na vrh
zakažite pregled ili online consult
Ahilova tetiva Dr Dren
savremenim metodama tretiramo sva stanja od tendinitisa preko istegnuća do kompletnih ruptura Ahilove tetive
vipe informacija
Previous
Next

Ahilova tetiva je najveća tetiva u telu. Spaja mišiće lista i petu i neophodna je za normalno hodanje, trčanje, skakanje.

Ahilova tetiva se često povređuje. Svaka povreda Ahilove tetive zahteva individualni pristup u dijagnostici i tretmanu od mirovanja do operacija Ahilove tetive.

U Dr Dren tretiramo sva stanja u vezi Ahilove tetive, od upala tendinitisa do ruptura i povreda. 

Iako je snažna Ahilova tetiva može da se povredi. Povreda raskid ili pucanje Ahilove tetive onemogućava normalnu funkciju. U Dr Dren smo često u prilici da dijagnostikujemo i kad je potrebno lečimo i operišemo povrede i raskide Ahilove tetive.

Ahilova tetiva operacija – savremeni pristup

Imamo izuzetno veliku i uspešnu seriju operacija Ahilove tetive kod sportista i rekreativaca. U Dr Dren ortopediji ovo je jedna od naših češćih i izuzetno uspešnih intervencija. Možete da nam se obratite u vezi neoperativnog lečenja ali i primarne i revizione operacije Ahilove tetive.

Operacija Ahilove tetive se u Dr Dren radi u bezbednoj lokalnoj anesteziji. Posle operacije tetive nije neophodno ni najmanje zadržavanje u bolnici. 

U Dr Dren radimo sveže povrede ali i stare kompleksne raskide Ahilove tetive. Od najjednostavnijih za lečenje do najkompleksnijih operacija rekonstrukcija ove važne tetive. Uvek savremenim tehnikama reparacije.

Kompletna ili parcijalna ruptura Ahilove tetive 

ahilova trčanje

Obično se događa tokom sporta. Ponekad mikrotraume i parcijalne rupture dovedu do jednog hroničnog bolnog stanja koje se naziva tendinitis Ahilove tetive. Kod težih povreda dešava se potpuni raskid ruptura Ahilove tetive. Za rupture tetive i sumnje na rupturu se preporučuje stručna medicinska pomoć.

Uzroci pucanja Ahilove tetive

Povreda Ahilove tetive odnosno kompletna ruptura – pucanje Ahilove tetive se najčešće viđa kod rekreativnih sportista srednjih godina muškog pola. Tokom iznenadnih aktivnosti ili startova tokom sportova kao što su fudbal, tenis, badminton i košarka. Često se dobija podatak da je povređeni osetio i čak čuo da je nešto puklo u peti ili listu.

haglund peta tendinopatija tetive

Veruje se da su podložniji rupturama pacijenti sa sa prethodnom istorijom upala to jest tendinitisa. Nekad duži bol na dodir ahilove titive može da prethodi povredi. Nekad je prisutna kalcifikacija Ahilove tetive ili Haglund peta. Takođe povšeni rizik imaju i oni koji boluju od određenih bolesti kao što su artritis i dijabetes ili redovno uzimaju određene medikamente. 

Simptomi rupture Ahilove tetive

Klasičan simptom pucanja Ahilove tetive je nemogućnost podizanja na prste. Često se prilikom povrede Ahilove tetive opisuje zvuk pucanja. Raskid ahilove tetive prati nekad izraženi otok, bol i ograničeni pokreti u skočnom zglobu. Nekad je vidljiv i podliv hematom.

izgled pokidane ahilove tetiveDijagnoza 

Najteža povreda Ahilove tetive je kompletna ruptura tetive. U Dr Dren gotovo nepogrešivo postavljamo dijagnozu raskida Ahilove tetive. Trudimo se da preporučimo najbolji tip lečenja za svaki tip povreda raskida tetive.

Dijagnoza raskida Ahilove tetive započinje pregledom. Zatim sledi Thompsonov test u kojem se mišić u lista pritiska pacijentu koji leži na stomaku. Kako bi se proverilo da li je tetiva i dalje povezana sa petom ili ne. U Dr Dren često primenjujemo za procenu i ultrazvučni pregled.

U određenim slučajevima, za jasnu dijagnozu su nekad  potrebni i dodatni pregledi. Obično MR pregled ahilove tetive

Tretman lečenje ruptura Ahilove tetive

Glavni cilj lečenja ruptura Ahilove tetive je da se omogući normalno zarastanje Ahilove tetive. Tako da možete da se vratite svim aktivnostima kao i pre povrede. ahilova tetiva oporavak.

Preporuke

U Dr Dren nam se često javljaju i pacijenti kod kojih postoji stara ruptura Ahilove tetive. Obično je to po preporuci kolega.  Pacijenti koji su već negde primarno lečeni a koji su već probali da negde drugo reše ovaj problem. Neoperativno ili operacijom ali se nešto dogodilo pa nije došlo do željenog uspešnog zarastanja i oporavka. 

Ove povrede su česte a verujemo da se najbolja saradnja ostvaruje ukoliko ste adekvatno informisani. Zato smo se potrudili da vam ponudimo ovaj tekst o svim aspektima lečenja poreda ahilove tetive.

Lečenje raskida Ahilove tetive – nehirurške ili hirurške metode

gips za rupturu tetive

Nehirurške metode lečenja povreda Ahilove tetive se odnose na imobilizaciju gipsom ili ortozama. Da bi se tetiva ponovo spojila i zarasla, gips se postavlja na određeni način.

Postoje situacije i stanja kad ne možemo da radimo operaciju i tad je gips metoda izbora. Gips za rupturu Ahilove tetive se nosi obično 12 nedelja ili koju više. Što je jako dug period nošenja gipsa. Dugotrajno nošenje gipsa ima brojne neželjene posledice. Jedne od tih su svakako ukočenost zgloba i atrofija mišića. 

Zato je nakon uklanjanja gipsa za ahilovu tetivu potrebna dugotrajna fizikalna terapija. Cilj te terapije je sprečavanje  gubitka pokreta i povratka izgubljenog tonusa mišića. Popularno nazvane tablete za upalu tetiva označavaju brojne često i različite preparate. Ponekad mogu da pomognu, ali je bitno da se posavetujete u vezi pravog izbora.

Povreda Ahilove prirodno lečenje

Često dobijamo pitanja u vezi prirodnog lečenja povreda ahilove tetive. Pominju se različite trave, čajevi gelovi praškovi i slično. Često se termin zloupotrebljava u cilju promocije određenih preparata ili postupaka. 

Prirodno lečenje Ahilove tetive je u osnovi svakog medicinskog pristupa jer šta god da primenimo gips ili operaciju pomažemo prirodno zarastanje tetive.

Za potpune prekide Ahilove tetive mala je verovatnoća da će ispijanje samo čaja od kakve god da je trave rešiti problem. Zato u slučaju sumnje na ozbiljnu povredu Ahilove tetive uvek savetujemo pregled našeg ortopeda. 

Operacija rupture ahilove tetive

U Dr Dren se trudimo da operaciju Ahilove tetive izvodimo u lokalnoj anesteziji, bez čekanja i odlaganja, i to kao jednodnevnu intervenciju

Snažnim šavovima sastavljamo tetivu. Nekad koristimo i posebne ankere (suture anchor-i). Nekad postoji potreba da mesto raskida tetive ojačamo drugom tetivom. Posebno kad smo u situaciji da radimo stare raskide lečene gipsom ili nakon prethodnih neuspelih operacija.

Problem sa odloženim operacijama i sa starim raskidima Ahilove tetive je što su komplikacije značajno češće nego kod intervencija koje se izvode u prvih nekoliko dana od povrede.

Komplikacije nakon operacije tetive posebno usporeno zarastanje, problemi sa ranom i infekcije su češće kod pušača, dijabetesa, upotrebe kortikosteroida i kod nekih sistemskih bolesti. Pušenje je identifikovano kao značajan faktor rizika za infekcije i probleme sa ranom kod operacija Ahilove tetive, pa svim našim pacijentima savetujemo prekid pušenja.

Često izvodimo ovu operaciju. U slučajevim operacija u prvih nekoliko dana posle povrede, postoperativno očekujemo odlične rezultate, kratkotrajnu imobilizaciju uz izuzetno niske rizike od mogućih komplikacija.

Ruptura Ahilove tetive oporavak posle operacije

operacija rupture tetive

U Dr Dren se hirurgija odnosno operacija Ahilove tetive često preporučuje. Posebno za sportiste, kod mlađih, potom kod pacijenata koji obavljaju fizičke poslove ili u slučajevima ponovljenog raskida. 

Operacija Ahilove tetive ima određene prednosti. Prvenstveno manji period imobilizacije  od 4 do 6 nedelja. Veruje se da oporavak nakon rupture Ahilove tetive kraće traje posle operacije nego kod lečenja samo gipsom. A to potvrđuje i naše iskustvo.

PRP terapija Ahilove tetive

prp terapija za ahilovu i ostale tetive

PRP terapija za tetive posebno za Ahilovu može da bude od izuzetne pomoći i faktor ubrzanja zarastanja i jačanja tetive.

U Dr Dren često primenjujemo PRP terapiju kod povreda i raskida Ahilove tetive. Naše iskustvo sa PRP -om kod povreda Ahilove tetive bilo da je lečenje bilo neoperativno ili operacijom je izuzetno dobro i povoljno. 

za Dr Dren Ortopediju doc dr Radoičić D. 

pročitajte još i o Haglund Peti, ili o ostalim temama u centru za stopalo i skočni zglob.

Pogledajte više i budite u toku sa našim akcijama na Dr Dren Facebook-u i Instagram-u.

zakažite pregled

napišite o čemu se radi, izaberite doktora i predložite vreme potrudićemo se da odgovorimo u najskorijem roku

23 мишљења на „Ahilova tetiva Ruptura Ahilove tetive dijagnoza i lečenje“

 1. Da li je kasno da mi se ahilova tetiva operiše posle 9 dana od povrede.
  Stavljn je gips posle povrede ali ne u Srbiji. Hodam sa štakama ne gazim na gips. Čitao sam vaš sajt i intersuje me cena operacije u lokalnoj anestezji,intersuje me oporavak i koliko posle treba da idem na fizikalnu terapiju.
  Interesuje me i prp terapija za puknutu ahilovu tetivu, to je kolega primao posle ahilove tetive, pa me zanima da li može da se prima prp i da li je dobro i ako se radi operacija.
  Vaša medicinska sestra mi je rekla preko telefona da imam popust na prp ako se radi operacija ali želim napismeno da mi odgovorite da li dajete popust za prp tretman i ako se ne operiše ahilova tetiva a dođem na pregled kod vas?

  Hvala
  Bojan Dinić

  1. Poštovani, konsultovali smo ortopedskog hirurga dr Radoičića
   prosleđujemo vam odgovor na osnovu vaših podataka i pitanja.
   Da, moguća je operacija Ahilove tetive ukoliko je potrebno. U Dr Dren često radimo operacije Ahilove tetive čak i dosta kasnije ako Ahilova tetiva ne zarasta ili ako brzo nastane reruptura posle nošenja gipsa.

   Gips ili ortoza se posle operacije nose jako kratko mnogo kraće nego kad je lečenje samo gipsom. Što je velika prednost operacije jer se od dugog nošenja gipsa nekad ukoče zglobovi i potrebna je mnogo duža fizikalna terapija.

   PRP za Ahilovu tetivu je poželjan i preporučujemo prp tretman kod operacije i kad je u pitanju raskid Ahilove tetive lečen gipsom.
   PRP je bezbedna metoda koja pospešuje zarastanje i primetili smo u Dr Dren praksi da ima izuzetno dobar uspeh baš kod Ahilove tetive.

   Posle operacije u Dr Dren za PRP imate posebne značajno niže cene. AKo je u toku akcija onda je za brojne intervencije u Dr Dren PRP terapija gratis. A ako je kod nas u toku tretman rupture Ahilove tetive čak i da iz različitih razloga izaberete lečenje gipsom imaćete popust na PRP tretman za Ahilovu tetivu.
   Redovne cene imate na linku cene

   U svakom slučaju sve ostale detaljnije informacije u vezi intervencije i oporavka možete da dobijete na pregledu.

   Hvala
   Srdačni pozdrav

 2. Dobro veče
  drugi put mi je pukla Ahilova tetiva. Pre 6 meseci je pukla prvi put na fudbalu, stavljen je gips iznad kolena sa prstima noge nadole taj gips je bio mesec ipo posle je stavljen ispod kolena još mesec i po. Posle je je bila fizikalna, hodao sam posle fizikalne sa povišicom, ja hodam ali to nije to. Sad mi kažu da treba operacija da ne može da zaraste u gipsu jer se tetiva povikla skroz gore, to i ja pipam. Imam magnetnu ahilove tetive urađena privatno.
  Koliko košta operacija Ahilove tetive kod vas?
  Ko je dobar doktor za ahilovu tetivu ali za slučajeve kad pukne posle gipsa i kad se povuče?
  Da kažem da sam mlad imam 36 godina, hoću da imam ahilovu tetivu i želim još da igram fudbal

  Hvala čekam brz odgovor

  1. Poštovani, za vas stiže brz odgovor, ne brinite trudimo se da odgovorimo čim pre :).

   Sveža ruptura ahilove tetive i nezarastanje odnosno ponovna ruptura Ahilove tetive su dve različite mogućnosti. Takođe razlikuje se i planiranje tretmana.
   Za nezarastanje ili rupturu je izvesno potrebna operacija Ahilove tetive. U tom slučaju to je zahtevnija procedura od običnog svežeg raskida tetive i preporučuje se da te operacije rade sposobniji doktori sa iskustvom u takvim operacijama kado što su naši.
   Možemo da vam preporučimo dr sc med Radoičića koji kod nas najčešće obavlja oepraciju raskida Ahilove tetive kad ne zaraste kako treba ili ponovo pukne.

   Cene za sve intervencije imate na našem sajtu na linku cene, ili možete da se informišete telefonom.

   U vašem slučaju, ako je reruptura Ahilove tetive u pitanju najbolje je da se vidite sa doktorom Radoičićem. Dobra operacija je ključ uspeha ukoliko želite da nastavite bavljenje sportom.
   Što se tiče same intervencije, možda je potrebno da se doda pojačanje drugom tetivom ili da se stave posebni ankeri koji pričvršćuju tetivu za kost i druge mogućnosti. I da na pregledu na osnovu uvida u realno stanje vaše tetive dobijete sve informacije, adekvatan predlog plana lečenja, i daljeg oporavka posle operacije Ahilove tetive.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 3. Postovani
  imao sam suptotalnu repturu ahilove tetive,lecio sam je neoperativno uz prp terapiju,ima cetri meseca od pucanja,osecam bol prilikom podizanja na prste.

  Doktor koji me leci je ustanovio da mi bol stvara kalcifikat od 8mm koji se stvorio na mestu pucanj. Da li taj kalcifikat mose da se reci artroskopski.i kakva je procedura oporavka,da li se opet nosi gips?
  treba mi brzi odgovor.I koja bi cena operacije bila? hvala

  1. Poštovani, odgovorili smo vam i na drugoj stranici gde ste takođe postavili pitanje.

   Kalcifikat ahilove tetive ukoliko postoji je moguć uzrok bolova koje imate prilikom podizanja na prste.

   Kalcifikati mogu da se uklone artroskopski. Kod našeg doktora koji to radi, nakon artroskopije oporavak obično jako brz. Ako se radi artroskopija, nakon artroskopskog uklanjanja kalcifikata se ne nosi gips.

   Međutim za procenu da li je uopšte potrebna artroskopija ili bilo kakva druga intervencija je neophodan pregled našeg ortopeda preporučujemo da za komplikacije posle rupture Ahilove tetive zakažete kod dr Radoičića.

   Cene intervencija imate na linku

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 4. Nenad Pantović

  koliko košta operacija ahilove tetive koja je dva puta već pucala i dva puta je bio gips
  prvi put preko koleno posle ispod kolena

  Ponovo je pukla da li sada može ušivanje ahilove tetive? koji doktor to radi najbolje kod vas?

  Ja sam Nenad Pantović

  Hvala za odgovor

  1. Poštovani
   Operacija Ahilove tetive cena u Dr Dren kreće od 100 000 dinara, egzaktnu procenu za vaš raskid Ahilove tetive možete da dobijete na pregledu.
   Cena najviše zavisi od tipa povrede kao i potrebnog materijala.

   Ukoliko je stari raskid u pitanju ili reruptura Ahilove tetive preporučujemo da kad zakazujete tražite dr Radoičića.
   a u svakom slučaju dobićete na pregledu sva uputstva u vezi preoperativne pripreme kao i odgovore na sva pitanja u vezi intervencije i oporavka.

   nazovite nas, telefon 069 693 640 da isplaniramo vreme koje vam odgovara

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 5. Marjanović Jovan

  Dobar dan, intersuje me da li možete da uradite operaciju ahilove tetive koja je pukla pre 17 dana. U pitanju kod mene je neka haglund ahilova tetiva, doktori u mom mestu su mi rekli da je to teža operacija da trebaju šrafići sa koncima i druge tetive da se skidaju za operaciju. pa su mi predložili da mi stave gips da ne pokušavaju oni da rade nego da se proba prirodno lečenje ahilove tetive.
  Ja sam čuo za vas i dobio prepoporuke da li vi možete da uradite operaciju ne želim da nosim gips četri meseca pa da ne znam da li je zaraslo.
  Imam slike od noge kad je bila povreda.

  hvala za odgovor
  Jovan Marjanović

  1. Poštovani da možemo da uradimo operaciju raskida Ahilove tetove kad god da je pukla.

   U zavisnosti od tipa raskida tetive i prethodnih oštećenja nekad su potrebni dodatni postupci ili tehnička rešenja u vidu ankera ili dodatne rekonstrukcije.

   U svakom slučaju dođite i dobićete stručno mišljenje i procenu kao i sve dodatne odgovore na pitanja u vezi intervencije i oporavka.

   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren

 6. Poštovani,
  moj sin (19 godina) je prije pet dana imao na tenisu poverdu lijeve noge.
  U toku teninga je samo osjetio kao udarac loptice u dio noge iznad pete, nije osjetio nikakvu bol samo nije moga da se osloni na nogu. Nakon pregleda doktor je napisao dijagnozu „ruptura tendo m triceps surea 1 sin“, takodje je napisao da je Thompsonov test negativan i nije je mu radjen UZ. Na nogu mu je stavljen gips tj longeta i sa polozajem stopla prema dolje. Receno nam je ce nako dvije sedmice promjeniti gips i da ce tada promjeniti polozaj stopala i u takvom polozaju ce biti dvije sedmice i nakon toga novi gips sa novim polozajem stopala. Tj mora da nosi gips 6 sedmica, tri puta ce mjenjati gips a sa nim i polozaj stopala. I da, receno nam je da UZ uradimo prije prvog kontrolnog pregleda a to ce biti 14 dana od opvrede. Mislim da je vazno napomeniti da nema nikakvih bolova, nema otoka, nema podliva (koliko se može vidjeti ispod zavoja) samo je drugi dan od povrede osjetao pulsijanje u zoni povrede. Molim Vas za misljenje i savjet Vašeg specijaliste, dok ne budemo u mogućnosti da dodjemo do VAs. Zelim da se moj sin sto prije oporavi i vrati svakodnevnim aktivnostima, zato Vas molim za savjet sta možemo uraditi za njegov oporavak. Imamo loše iskustvo sa doktorima iz našeg grada, i ne zelim da se ponove neke stvari, zelim da sad uradimo sto treba za sto bolji njegov oporavak. Mi zivimo u Republici Srpskoj i zbog ove situacije nismo mogućnosti da dodjemo kod vas , sto nas cini još bespomocnijim, molim vas za što hitniji odgovor.
  Veliki pozdrav i veliko HVALA!

 7. Poštovanje i dobro veče.
  vidim da ste sve jako lepo napisali,

  Moj suprug ima 48 godina, nepušač, ima terapiju za srce i prostatu ali sve je to u granicama normalnog, dobio je puknuće ahilove tetive pre 8 dana, a već 6 dana je u nekom inkvizitorskom gipsu koji ide do kuka. Samo mu je snimljena noga na rentgenu a ne magnetna rezonancija.

  Mene zanima ko radi najbolje operacije Ahilove tetive? I naravno koliko to zadovoljstvo košta?

  Hvala a ja ću pozvati i vaš telefon sutra ujutru a za svaki slučaj da potvrdim i ovde bih odgovor
  Hvala

  1. Poštovani,
   u Dr Dren gips baš i nije prvi izbor za lečenje povreda Ahilove tetive.

   Što se nas tiče odgovor je lak za operacije Ahilove tetive preporučujemo vam Dr Dren ortopediju !
   Kad su u pitanju cene intervencija staramo se da budu razumne i prihvatljive.

   Izvolite javite se telefonom ili email-om i zakažite pregled kad vam odgovara.

   Dr Dren
   telefon +38169693640 email: zakazivanje@drdren.com

 8. Vićentijević M.

  Dobro veče da ne zovem jer je kasno
  koja je cena za operaciju tetive dijagnoza je : S 86 . 0 ruptura tendo achillis dex. u cenu uračunati 4 ankera ?

  Koliko košta operacija kod vas sa 4 ankera za šrafljenje ahilove tetive i da li se nosi gips preko kolena i koliko dugo traje oporavak posle operacije Ahila.

  Hvala

  1. Poštovani,
   trudimo se da cene budu razumne i prihvatljive
   a cena operacije Ahilove tetive u Dr Dren zavisi od materijala.
   Pitanje je da li je za vašu povredu Ahilove tetive zaista neophodno da se primene 4 ankera ili možda trebaju dva ili nijedan,

   Često dobijamo pitanja u vezi broja ankera a u ogromnoj većini slučajeva se ispostavi da ankeri uopšte nisu potrebni za npr. raskid tetive u centralnom delu, a što je najbolje da proverite sa našim doktorom.

   U svakom slučaju nakon operacije Ahilove tetive u Dr Dren nikad se ne primenjuje natkoleni gips to jest gips preko kolena.
   Primenjujemo potkoleni gips, i to u najkraćem mogućem trajanju.

   Oporavak najviše zavisi od toga ko i kako vam je operisao ahilovu tetivu, potom od vašeg opšteg medicinskog stanja i drugih faktora, i može da traje od 10-12 nedelja pa do godinu dve.

   Izvolite javite se telefonom ili email-om i zakažite pregled kad vam odgovara.

   Dr Dren
   telefon +38169693640 email: zakazivanje@drdren.com

 9. Dobar dan
  sestra na vašem telefonu nam zakazuje pregled ali mi ne bi dolazili na pregled nego na operaciju ako može da ne dolazimo više puta pa nas zanima sledeće:
  da li radite operaciju Ahilove tetive ako pacijent ima 41 godinu i dijabetes na insulinu, jako je bitno da se brzo oporavi zbiog kretanja i da li možete posle operacije ahila ako mora gips da stavite manji ispod kolena

  Ahil tetiva je pukla kod kosti pre 8 dana i već je stavljen gips do kuka

  Hvala

  1. Poštovani
   Radimo naravno operacije Ahiove tetive i kod pacijenata sa dijabetom.
   Gips ili ortoza posle operacije Ahilove tetive su kad radi dr Radoicic uvek ispod kolena i nosi se najkraće moguće radi brzeg oporavka.

   U svakom slučaju za detaljan odgovor je neophodan pregled, gde bi dobili sve odgovore Pregled u Dr Dren možete da zakazete telefonom ili preko forme za zakazivanje

   Hvala
   Srdacni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

 10. Imao sam operaciju Ahilove tetive pre mesec dana rana mi curi i ne zarasta previja se sa jodom i rivanolom.
  Još nosim gipsanu longetu bakterija iz rane je stafilokoka.

  Predložena mi je druga operacija i kao postoji opcija da mi se rašije tetiva i da ostane kao pre. Interesuje me da li se bavite ovakvim slučajevima i koga možete da mi preporučite za infekciju posle Ahilove tetive

  hvala

  1. Poštovani, možemo da Vam preporučimo da zakažete pregled kod Dr Radoičića koji ima najviše iskustva u toj oblasti, prenosimo vam njegov odgovor:

   Ukoliko imate infekciju nakon operacije Ahilove tetive i znate koja je bakterija izazivač potrebno je da uzimate antibiotike koji se propisuju po antibiogramu, nekad je potrebna dodatna hiruška intervencija, nekad ne, da li se tada čuva ili ne tetiva zavisi od same tetive ali i od ostalih nalaza briseva i laboratorije.

   Neophodno je da ukoliko ste pušač obustavite pušenje, pušenje je prepoznato kao značajan faktor rizika za infekcije rane posle operacija Ahilove tetive, ukoliko imate drugih pridruženih zdravstvenih problema ili rizičnih ponašanja preporučuje se da ih otklonite, Ahilova tetiva za zarastanje zahteva pažljiv odnos prema sveukupnom zdravlju.

   Pregled u Dr Dren možete da zakazete telefonom 069 693 640 ili preko forme za zakazivanje
   Hvala
   Srdačni pozdrav
   Dr Dren Ortopedija

 11. Postovani,imao sam rupturu ahilove tetive pre 10 meseci,lecio je neoperativno uz dve prp terapije,posle pucanja tetive stvorio mi se kalcifikat blizu mesta repture od 7 mm,prilikom hoda jos osecam mali bol tetive i kao da je kruta?

  Doktor koji me leci na poslednjoj kontroli je napisao sledece:Eho pregledom desne Ahilove tetive prisutni znaci sanacije ahilove tetive.Na mestu predhodne rupture polje vece fibroze a tik iznad fibroznog kalusa prisutan veci kalcifikat velicine oko 7,2 mm.
  Znaci plantarnog fascita obostrano.Doktor je predlozio fizikalnu terapiju i shockwave terapiju.
  Interesuje me misljenje dr.Radojcica,da li je ovde potrebna operacija?

  1. Poštovani
   Obično ukoliko je tetiva zarasla operacija nije potrebna.
   Ukoliko imate tegobe pre bilo kakve odluke je neophodan pregled.

   Najbolje je da zakažete telefonom
   Hvala
   Srdacni pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *