Home » Artroskopija kolena iskustva pitanja i odgovori

Artroskopija kolena iskustva pitanja i odgovori

Artroskopija
je minimalno invazivna intervencija koja može da reši bolna stanja, vrati pokret i sačuva zglob
kontakt
Artroskopija kolena
omogućuje najbolji najbezbedniji potpuni uvid u stanje hrskavice meniskusa, ukrštenih veza i ostalih unutrašnjih struktura kolena.
više informacija
Artroskopija kolena
Za brojna stanja i oštećenja kolena kad je izvodi profesionalac omogućuje brz oporavak i povratak aktivnostima.
kontakt
Artroskopska operacija
Artroskopija kolena je najbolja opcija za brojne povrede meniskusa i ligamenata kolena, nekad jedina opcija za povratak na teren i brz oporavak
zakažite pregled ili online consult
Artroskopija Dr Dren
stanja koja mogu da se lako reše artroskopijom često odloženo dovode do ozbiljnih posledica i oštećenja kolena. Čuvajmo kolena za buduće izazove
više informacija
Previous
Next

Artroskopija kolena

je jedna od procedura koju hirurzi Dr Drena najčešće izvode.

Dr Dren ortopedi imaju izuzetno veliko iskustvo i veliku seriju artroskopija kolena u bezbednoj lokalnoj anesteziji.

Artroskopija kolena oporavak i intervencija

Artroskopijom se izvode minimalno invazivne operacije na različitim strukturama kolena.

U Dr Dren Ortopediji se sve artroskopije kolena izvode kao jednodnevna hirugija.

U najvećem broju indikacija za artroskopiju izvedenu u Dr Dren važi da izlazite sa punim osloncem nakon operacije i najvećem broju naših pacijenata nije potrebna nikakva postoperativna fizikalna terapija. 

Za profesionalne sportiste po potrebi posebno prilagođavamo i planiramo pre i postoperativni postupak.

Postoperativni tok

Za artroskopije generalno pa i za artroskopiju kolena važi da su jedne od najbezbednijih hirurških intervencija.

Oporavak je brz. Moguće komplikacije se nakon artroskopije kolena, kad je rade obučeni profesionalci, dešavaju ekstremno retko. Poštujte postoperativna uputstva koja vam je dao lekar Dr Drena. 

Na prvoj kontroli dobićete dodatna uputstva za oporavak i eventualno fizikalnu terapiju.

U slučaju nepredviđenih tegoba ili pitanja potrebno je da se odmah javite svom lekaru.

Artroskopija kolena cena

Cena za artroskopiju kolena kao i za ostale su dostupne u cenovniku

U svakom slučaju moguće su korekcije i eventualne akcijske cene, pa je najbolje da na nas kontaktirate i proverite.

 

Artroskopija kolena Povratak na posao i sportske aktivnosti

Posle obične artroskopije u Dr Dren očekujemo brz oporavak. U skorije vreme sve češće izvodimo potpuno artroskopske reparacije meniskusa. Ukoliko je izvedena reparacija meniskusa postoji mogućnost da se određeno kraće vreme nakon operacije ponašamo po protokolu za ovu intervenciju.

U svakom slučaju, najbolje je da sa našim hirurgom prokometarišete stepen povrede i oštećenja kolena. Takođe možeta da pitate šta je učinjeno artroskopijom i da li su potrebne dodatne intervencije naprimer rekonstrukcija prednje ukrštene veze.

Ukoliko su teža oštećenje u pitanju, ili je izvedena neka od procedura koje zahtevaju dodatno mirovanje (reparacija meniskusa, transfer hrskavice i sl.) moguće je da će oporavak i odsustvovanje potrajati i nekoliko nedelja. Sa mogućnošću da vam lekar, u nekom kraćem periodu, preporuči izbegavanje određenih aktivnosti i sportova.

A nekad ima smisla i potrebe da se posle artroskopije kolena primene dodatne metode koje pospešuju zarastanje i oporavak. Kao što su na primer PRP terapija, hijaluronske injekcije za zglobove i slično.

Cellular Matrix PRP i Hijaluron

Moćna kombinacija za oštećenja kolena, kuka, ramena, i ostale bolne zglobove i tetive ukoliko vam je predloženo dodatno lečenje. Sertifikovani setovi i stručna primena
PRP + Hijaluron

PRP terapija primena u ortopediji

PRP terapija je biološko rešenje za bolne i oštećenje zglobove. Za koleno, kuk, rame, skočni zglob, lakat, Ahilovu i ostale tetive. Sertifikovani setovi i stručna primena
PRP

Dr Dren Ortopedija

Ostavite komentar, postavite pitanje 

ili opišite vaša iskustva u vezi  sa artroskopijom kolena.

4 мишљења на „Artroskopija kolena iskustva pitanja i odgovori“

 1. Koja je cena artroskopije kolena kod vas?
  Da li mogu da biram kod kog doktora želim
  Koliko je oporavak dijagnoza je Laesio mesnisci med. Genus sin. M 23.2
  Hvala

 2. Anastasija Milenković

  Postovani, Imam 21 godinu i bol u desnom kolenu vec 9 meseci, radjen mi je MR desnog kolena koji je pokazao: Rascep lateralnog meniskusa sa parameniscealnom cistom raskid ACL i intraartikularni izliv. Vec 9 meseci imam konstantan bol u desnom kolenu koleno mi se koči i zaboli nekad baš jako. Nekad otekne pa se smanji otok. Mozete li mi reci sta trebam da radim, idem već mesecima na fizikalnu terapiju, da li bi trebale neke punkcije ili samo operacija? Znači meniskus cista i prednji ukršteni su mi problem. Želim da nastavim da se bavim sportom. KOliko košta artroskopija kolena koliko operacija prednjih ukrštenih kod dr Radoičića. Hvala unapred, Anastasija

  1. Poštovani,
   konsultovali smo ortopeda dr sc med Radoičića, i u vašem slučaju ako je zaista tako kako ste napisali, najpre nikakva punkcija kolena ne može da vam reši problem. Samo artroskopija kolena bi mogla da vam reši meniskus to jest raskid meniskusa. Ali ako ste mladi i želite da nastavite da se bavite sportom potrebna vam je operacija prednjih ukrštenih ligamenata odnosno rekonstrukcija ACL. To je isto artroskopska intervencija i u toku te operacije se reši i meniskus.
   Tako da je naš predlog za vaše stanje operacija prednjih ukrštenih i operacija meniskusa. Za meniskus je moguća reparacija ili parcijalna meniscektomija to bi vam dr sve objasnio.
   Operacija prednjih ukrštenih ligamenata cena je dostupna u cenovniku na sajtu, s tim što do kraja januara imamo akciju za prednji ukršteni ligament 2200 e ( u dinarima) sa vrhunskim materijalima, operacije će raditi dr Radoičić i kolege.
   U svakom slučaju najbolje je da zakažete pregled kod dr Radoičića i ponesite MR nalaze, dobićete sve informacije u vezi intervencije i ostalih pitanja.
   https://www.drdren.com/kontakt/

   Hvala
   Srdačni pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *